Лазер, Фото или Elos...4

• 130 272
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Аз съм доволна от Лазер център.
Бих отговорила на някои от въпросите, но най-добре е да се обърнете към мястото, където ще правите епилацията.
Аз така направих. Имаи он-лайн чат, което си е удобство.
Успех и дано останете доволна  bouquet

# 496

Решила съм да почна от там, защото съдейки по обезкосмяването с кола маска и епилатор при мишниците (обикновено само с епилатор ги махам там, освен това лято)..в сравнение с бръснач има голяма разлика и съм почти сигурна, че ще се отрази лазер. На ръцете бях правила грешката няколко пъти да ги обръсна..вече и тях само с епил. и к.м (тях и краката ги наблюдавам, че са еднакво напористи). Обаче на корем, имам чувството, че откакто ми ги пипнаха с к.м. са ми повече и си седят такива, ако не и по-зле и като количество, и като пигментация.

Като цяло много съм намразила бръснач и малко ме притеснява фактът,че само подобно ефективни можем да използваме повреме на процедури (доколкото разбирам са необходими 6 такива за тяло + 2 поддържащи и с 2 отгоре за лице).

Притесняваме също, че не съм почнала тази година и ще застъпя лятото, а не искам да прекъсвам

Също се чудя ще пречили на тренировки през ден и на сауна 2 пъти в месеца?

Какви кремове е хубаво да се ползва в периода на процедурите, като се има предвид, че имам чувствителна(като повечето жени) и суха кожа..като напоследък ми се люпи и ме засърбява по подбедриците и трябва да се провери от лекар.

Не съм си изследвала хормоните, инт. ми е джи-пи-то ли да питам затова или дерматологът, който ще ме епилира също може да ме консултира.

Също..тези, които правят лазерната епилация очертават ли, ако искам лента на интима?

И в крайна сметка александритен ли е най-добре? И защо е нужно да се продължава с фото еп. ..нали само лазерат може да изгаря изсветлели и изтънели косъмчета?

newsm78

1/  относно сравнението между бръснене и кола маска/епилатор: космите от скубането (кола маска и/или епилатор) не са ти намалели, нито растат по-бавно, просто след отскубването ги виждаш на повърхността по-рядко и от там илюзията, че са намаляли, не не са; при скубането диаметърът/дебелината/ на косъма се увеличава.

2/ на косъмът във фаза на растеж му трябват 6-7 седмици за тяло за да достигне повърхността на кожата след отскубване; за лице е малко повече
Изчакай поне 6-7 седмици след последното скубане преди да отидеш на първа процедура лазер; бръсни се в това време.

3/ между процедурите никакво скубане, само бръснене или подрязване с ножичка за лицето.

4/ на корема може би повечето косми са ти били по тънки мъхести и растат по-бавно в сравнение с тези по краката, трябва им и повече време да пробият на повърхността на кожата и им е по-трудно; може някои да растат подкожно и от там да ти е раздранена кожата и да ти се образуват и пигментации; мажи ги с крем здраве (вътре има цинк, който помага да заздравее по-бързо) не ги скуби и изчакай да израстнат.

5/ л

# 497
5/ лятото ако ще се излагаш директо на слънце с цел придобиване на тен, ще трябва да спреш с процедурите; Последна процедура 2-3 седмици преди плаж и ползване на висок фактор на слънце-защитен крем;
Избягвай изгарянията, не добри по принцип за кожата.
Ще трябва да изчакаш да ти падне тена, за да възобновиш процедурите, в противен случай ефектът не би бил добър, дори е опасно скоро след плаж, зачервяване на кожата да се прави процедура.

Никакви солариуми преди или след процедури! Опасно  за кожата!

6/ кожата на краката ти е суха: мажи се с хидратиращ лосион за тяло, в случай, че не го правиш; имай предвид, че лазерът 'изсушава' кожата - бз косми кожата не може добре да се хидратира и трябва да се мажеш с лосион (по кожата може да остане много фин мъх невидим за окото, но не достатъче здобра хидратация)

# 498
Много ми забива нета при смяна от кирилица/латиница, затова пиша в отделен пост.

7/ ако ти се наложи да прекъснеш/отложиш процедурите например през лятото, няма да се намали или загуби ефекът от процедурите, само ще се разтегне/отложи във времето, т.е. крайният резултат ще по-късно.

8/ относно хормоните: имаш ли по-засилено или необичайно окосмяване на бакембарди и в свивката зад коляното, ако не, би трябвало всичко да е наред; редовен ли ти е месечния цикъл интервал 21-35 и имаш ли проблем с яйчниците;

9/ за тренировките и сауната: не тичай на тренировка след лазер, дай време на кожата да се успокои; преди и след сауна, не прави процедури;

10/ александрит лазер: не съм си правила процедури с такъв лазер и нямам лични впечатления; по информация в Интернет е ефективен; (правила съм си с диоден лазер процедури има много добър ефект при мен, и при дъщеря ми също, като се има предвид, че тя прави процедурите на по-голям интервал от време, през ваканциите.

11/ ако не искаш да се бръснеш ползвай депилатор-крем.

Успех с процедурите!

# 499
И защо е нужно да се продължава с фото еп. ..нали само лазерат може да изгаря изсветлели и изтънели косъмчета? [/color]
 newsm78

За изсветлелите косъмчета, нито лазерът, нито фотоепилацията може да ги унищожи - само електроепилацията.

# 500
Много ми забива нета при смяна от кирилица/латиница, затова пиша в отделен пост.

7/ ако ти се наложи да прекъснеш/отложиш процедурите например през лятото, няма да се намали или загуби ефекът от процедурите, само ще се разтегне/отложи във времето, т.е. крайният резултат ще по-късно.

8/ относно хормоните: имаш ли по-засилено или необичайно окосмяване на бакембарди и в свивката зад коляното, ако не, би трябвало всичко да е наред; редовен ли ти е месечния цикъл интервал 21-35 и имаш ли проблем с яйчниците;

9/ за тренировките и сауната: не тичай на тренировка след лазер, дай време на кожата да се успокои; преди и след сауна, не прави процедури;

10/ александрит лазер: не съм си правила процедури с такъв лазер и нямам лични впечатления; по информация в Интернет е ефективен; (правила съм си с диоден лазер процедури има много добър ефект при мен, и при дъщеря ми също, като се има предвид, че тя прави процедурите на по-голям интервал от време, през ваканциите.

11/ ако не искаш да се бръснеш ползвай депилатор-крем.

Успех с процедурите!

Благодаря за отговорите, ZON !

*7/супер. а значи ли, че след това и до поддържащите не трябва да скубя? или въобще след лазера не трябва.. демек, сякаш ако почна с лазера, само с това съм нататък, когато имам косъмчета? -забравям за скубането за "години" напред?

*8/имам бакенбарди.. не дълги и не много надолу, не е кой знае какво, но пак малко ме дразнят. имам на свивката зад коляното. преди не бях забелязала, но от 2г ми правят впечатление и ги махам. не ми е мн редовен и винаги ме боли доста, чак до коленете и го считам г/д за нормално. имала съм оплаквания от яйчници, но докторката беше казала, че няма проблеми.

*9/ в какъв интервал от време трябва да е паузата.. примерно 2-3 дни преди и след процедури - без сауна и 2-3 дни след-без тренировки?

*10/браво..добре звучи Simple Smile и за диоден разбрах, че е много добре, но не знам дали във Версус го предлагат.. а вече доста се замислям за Лазер център..като гледам много си правят там и са доволни Simple Smile

*11/ където и да си правя.. трябва да се депилирам? дори и там, където до сега не съм ?

~~~

*5/ аз имам малка мания за тен.. и обикновено ми държи и зимата. значи ли това, че не трябва да си позволявам много да хващам, докато не приключа всички процедури?

~~~

А къде се предлага тази електроепилация и по-неприятна ли е от лазера? Колко процедури лазер и ел.епил. си имала /през какъв интервал от време/ и от колко време след всичките ти процедури не са ти пораснали или не са видими поне??

# 501

Благодаря за отговорите, ZON !

*7/супер. а значи ли, че след това и до поддържащите не трябва да скубя? или въобще след лазера не трябва.. демек, сякаш ако почна с лазера, само с това съм нататък, когато имам косъмчета? -забравям за скубането за "години" напред?

*8/имам бакенбарди.. не дълги и не много надолу, не е кой знае какво, но пак малко ме дразнят. имам на свивката зад коляното. преди не бях забелязала, но от 2г ми правят впечатление и ги махам. не ми е мн редовен и винаги ме боли доста, чак до коленете и го считам г/д за нормално. имала съм оплаквания от яйчници, но докторката беше казала, че няма проблеми.

*9/ в какъв интервал от време трябва да е паузата.. примерно 2-3 дни преди и след процедури - без сауна и 2-3 дни след-без тренировки?

*10/браво..добре звучи Simple Smile и за диоден разбрах, че е много добре, но не знам дали във Версус го предлагат.. а вече доста се замислям за Лазер център..като гледам много си правят там и са доволни Simple Smile

*11/ където и да си правя.. трябва да се депилирам? дори и там, където до сега не съм ?

~~~

*5/ аз имам малка мания за тен.. и обикновено ми държи и зимата. значи ли това, че не трябва да си позволявам много да хващам, докато не приключа всички процедури?

~~~

А къде се предлага тази електроепилация и по-неприятна ли е от лазера? Колко процедури лазер и ел.епил. си имала /през какъв интервал от време/ и от колко време след всичките ти процедури не са ти пораснали или не са видими поне??

7) до поддържащите Не трябва със сигурност да си ги скубеш, след това се предполага, че няма да има какво да скубеш, т.е. космените фоликули са унищожени и косми няма да ти растат; ако някакъв процент от космите не успеят да бъдат унищожени след завършване на процедурите ще си прецениш какъв метод траен или нетраен да ползваш за обезкосмяване

Sunglasses отиди на лекар  ендокринолог да те прегледа след като имаш съмнения

# 502
9) не съм написала да не ходиш на тренировки, а да не ходиш директно/непосредствено след лазер на тренировка, най-малкото защото когато ти е третирана - затоплена, леко (евентуално)зачервена и се предполага, че на тренировка ще се потиш и ще я раздразниш допълнително; остави кожата ти да си почине и успокои няколко часа;  за сауната също става въпрос за същия ден и/или няколко часа и е свързано с потене и затопляне и от там излишно дразнене на кожата;

11) за третираните зони при процедури става въпрос.

5) за да имаш добър ефект от лазерните процедури е в твой интерес да избягваш да имаш тен по време на провеждането им; колкото по-бяла и е кожата олкова по добре, може да поеме по-високи джаули без проблеми и да бъдат унищожени повече космени фоликули.

# 503
A.P.
Не можах да изчета всичките отговори към теб и не знам дали няма да повторя.
-Аз също съм много доволна от Версус. Не знам какъв им е лазара и не съм ползвала други студия. Сега си купих лазерен епилатор у дома и разликата е огромна т.е. не мисля че може да се сравнява мощен лазерен уред от студио с домашен и да се очакват сходни резултати.
-Вместо бръснач можеш да ползваш депилиращ крем.
-Няма да имаш проблеми с тренировки или пък сауната (стига да не е ден-два близо до процедурите).
-За слънцето трябва да се запасиш с качествени слънцезащитни кремове 50ти фактор, понеже тена не е препоръчителен по време на процедурите. Даже може да откажат да ти ги направят, ако имаш тен по-нов от месец-два.

# 504

В козметични центрове и студия се предлага електроепилация с игла.
Отнема по-вече време, образуват се малки корички първите дни след третирането, които в последствие заздравяват и опадват. Това единственият признат метод за трайно обезкосмяване от Американската Агенция по здраве и храни.

Колко процедури лазер и електроепилация съм имала: ако си публикувам хисторито ще стане весело  Laughing

Накратко на някои зони съм имала само лазер: в страни от бикини линията горна част  3 лазерни процедури в интервал от няколко месеца и от юли 2004 там нямам косми, нито мъх.
В долната странична част на веждите имам няколко лазерни процедури също преди години.

На останалите подбедрица, ръце до малко над лактите, пръсти на краката и пр. имам по няколко лазерни процедури докато космите горят, след това останалите светли и мъхести косми с игла.
По бедрата ми бяха светли и мъхести и с игла.

# 505
Zon .. *11/да, знам. Просто се питах, ако никога не съм пипала дадено място, а искам да го подложа на лазер дали е задължителнорда се депилира.. но щом със сигурност опадат след това, няма какво да ме плаши.. предполагам Grinning

Пит .. Благодаря! Май ще го пробвам този Версус накрая, ако ли не..вече знам, че Лазер център е много препоръчван. Simple Smile

П.п. мисля, че утре ми е последната процедура с кола маска.. Тамън да имам време да събера парички за комплект процедутовс лазер Simple Smile Ще пиша също мнение като вече минала през това Simple Smile Ако има нещо, ще де радвам все така отзивчиви хора да има Stuck Out Tongue  хихик

# 506
*11/да, знам. Просто се питах, ако никога не съм пипала дадено място, а искам да го подложа на лазер дали е задължителнорда се депилира.. но щом със сигурност опадат след това, няма какво да ме плаши.. предполагам Grinning

П.п. мисля, че утре ми е последната процедура с кола маска.. Тамън да имам време да събера парички за комплект процедутовс лазер Simple Smile Ще пиша също мнение като вече минала през това Simple Smile Ако има нещо, ще де радвам все така отзивчиви хора да има Stuck Out Tongue  хихик

Може да си направиш първо тест на малка зона от даденото място, за да видиш как се повлиява.

За колата маска: след последната ти кола маска, трябва да изчакаш минимум 6-7 седмици за да ти израстат космите, т.е. да достигнат повърхността на кожата, за да бъдат третирани с лазер; ако са по тънки и мъхести им трябва повече време за до израстат.

# 507
Zon .. *11/да, знам. Просто се питах, ако никога не съм пипала дадено място, а искам да го подложа на лазер дали е задължителнорда се депилира.. но щом със сигурност опадат след това, няма какво да ме плаши.. предполагам Grinning

Пит .. Благодаря! Май ще го пробвам този Версус накрая, ако ли не..вече знам, че Лазер център е много препоръчван. Simple Smile

Версус са по-добри от Лазер център , но изчакай да пуснат промоция за желаната зона , иначе няма да можеш да се възползваш от такава при вече започната зона.Виж им условията Simple Smile

# 508

Версус са по-добри от Лазер център..
[/quote]
Защо?
Бихте ли обяснили?

# 509
Аз съм правила 3 процедури под мишниците през около 2 месеца....последната беше с Вектус.Ефекта при мен беше за 2 седмици не ми растяха и след това пак същото ,все едно нищо не съм правила.Даже си мисля,че започнаха по-бързо да растат,или си внушавам.

Общи условия

Активация на акаунт