Лазер, Фото или Elos...4

• 130 168
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте,
Много съм невежа в областта, но искам да премахна косми на Горна устна и в тази връзка ме интересува и при лазерната и при фото епилацията ли трябва космите да са обръснати?
Това малко ме притеснява....

# 646
Здравейте,
Много съм невежа в областта, но искам да премахна косми на Горна устна и в тази връзка ме интересува и при лазерната и при фото епилацията ли трябва космите да са обръснати?
Това малко ме притеснява....

В повечето читави студиа просто подрязват космите преди манипулацията, не ги "бръснат" в буквалния смисъл на думата.
Имай предвид, че веднъж захванеш ли се с лазерна епилация, повече не трябва да скубеш космите във въпросната зона. Т.е. между самите лазерни сесии, които се състоят веднъж на няколко седмици или дори месеци (в зависимост от третираната зона), ще имаш възможност единствено да подрязваш / бръснеш космите, но не и да ги премахваш от корен.

# 647
  • София
Благодаря,
Това малко ме притеснява.
Ще се радвам, ако сподели някой махал косми на Горна устна...

# 648
Ще се радвам, ако сподели някой махал косми на Горна устна...

Никой няма да ти сподели нещо различно от това, което вече ти написах. Peace
Не разбрах и какво те притеснява...

# 649
  • София
Притесняваме, че ще заприличат на мъжки бръснати мустаци!
Работя в офис с много колеги и това ме притеснява!

# 650
Няма да заприличат на никакви мъжки косми, защото целта на бръсненето не е просто да ги обръснеш, а да подготвиш зоната за процедурата. Или казано по друг начин, лазерния лъч се привлича от меланина на косъма и ако има на повърхността го изгаря и него и респективно кожата ти, което не е много приятно. Когато е отстранен на повърхността, остава само корена, който изгаря, а с него и вероятността да станат като мъжка брада между процедурите. Седмица след процедурата, след като корена е умъртвен остатъка просто пада и така и когато започне растежа на новите косми идва ред и на следващата процедура. Но както е споменато, специално за зона горна устна не се налага бръснене а само подрязване в студиото, непосредствено преди процедура, разбира се това важи само за случайте на нормално женско окосмяване на горна устна.
А относно Елос и преди писах, че си дадох парите на вятъра в Хил клиник, за подмишници и триъгълник- 10 процедури и резултатът беше два пъти повече мъх и същия брой косми (аз съм със светла кожа и почти руси косми) След това в Версус в течение на вече 5 години се лиших постепенно от окосмяването си на: горна устна, триъгълник, подмишници, подбедрици и то доста успешно за много светлите ми косми. Опитах и предмишници, но там са ми направо прозрачни и просто няма как да се получи.

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 14:08 от seawind

# 651
  • София
Благодаря seawind
Моите бях мъх, но година след раждането на второто ми дете почнаха да се удебеляват и потъмняват. Имам и руси разбира се.
Съжалявам, че с теб е станало така.
Аз съм се насочила към Борекс на България, защото ми е близо до работата.

# 652
Аз разлика между бръснене и подрязване не виждам.

# 653
Аз разлика между бръснене и подрязване не виждам.

При подрязването - кожата не се възпалява, докато при бръсненето, ако човек поначало е с чувствителна кожа - това е възможен страничен ефект, защото с бръснача се отстранява и част от липидната бариера на епидермиса. Peace Отделно, вероятността от порязвания, възпаления, врастнали косми, пъпки и др. неприятни последици, асоциирани с бръсненето, е доста голяма. Peace

# 654
При подрязването с ножичка, може да избере кой косъм/мъх да се подреже и кой мъх или светъл косъм да не се подреже; (и може да бъде третиран с електроепилация например).

# 655
В случая нали коментираме притеснението на някои дами от бръсненето, а не конкретни случаи на чувствителност или селективност на премахване в определена зона.Затова казвам, че разлика между бръснене и подрязванв нв виждам , спрямо самия косъм.
Притесняваме, че ще заприличат на мъжки бръснати мустаци!
Работя в офис с много колеги и това ме притеснява!

# 656
Ами, аз пак казвам, че не я разбрах много какво пита. Simple Smile Нали косъмът, след като се подреже / обръсне, веднага се унищожава от корен с лазера, а не се оставя да поникне отново. По тази логически линия - не разбрах защо потребителката има притеснения.

# 657
Ако е за лице и зоната е смесена с мъх и с по-изявени косми, бръсненето на мъха може да е проблем, тъй като може да стимулира мъхът да стане по-засилен, дължината да се увеличи. По-добре е да се подрязва избирателно с ножичка.

Скубането на косми и мъх е по-проблемно, тъй като се увеличава диаметърът на косъма.

Няколко седмици преди започване на лазерните процедури трябва де се спре скубането на косми; и никакво скубане между процедурите.

Ако всеки ден си скубеш 1 косъм от горната устна, за една седмица са 7 косъма. На един косъм, който е във фаза на растеж, са му необходими 4-6 седмици за да достигне повърхността на кожата.

http://topelectrolysisnyc.com/in-depth-look-at-the-hair-growth-c … ectrolysis-works/ 

Единият косъм не е един, а умножен по минимум 7-8. Ако се спре скубането, бръсненето и въобще всякакво премахване на космите за месец и половина-два, се придобива ясна представа за ситуацията.

# 658
  • София
Ами, аз пак казвам, че не я разбрах много какво пита. Simple Smile Нали косъмът, след като се подреже / обръсне, веднага се унищожава от корен с лазера, а не се оставя да поникне отново. По тази логически линия - не разбрах защо потребителката има притеснения.
Да, но ако се унищожи! Никой не дава гаранция от първия път. Навсякъде казват, че трябват три процедури.

# 659
Да, но ако се унищожи! Никой не дава гаранция от първия път. Навсякъде казват, че трябват три процедури.

Цикълът на растеж на косъма преминава през фази: анаген, катаген, телоген, ранен анаген.

Косъмът трябва да е във анаген и над повърхността на кожата за да бъде успешно третиран.

Не всички косми са във фаза анаген и на повърхността.

Минимум три процедури през определено време за тяло са необходими (на практика са повече), за лице са необходими повече процедури.

Общи условия

Активация на акаунт