КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 813
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
и аз знам че се омекотява така-при малката като бебе й беше давано точно така ХЛ-тя тогава много повръщаше мляко,и хомеопата беше казал че ако го дадем директно ХЛ,може да се влоши много повръщането,а така през чашите по-меко действие.

При баткото обаче досега не е давано ХЛ през чаши.
А се оказва май че детето ми е страшно чувствително на всичко,затова се и влошава след ХЛ,влошава се след сироп за кашлица,а сега се влоши и от антибиотик дори- и това не се беше случвало и това стана.преди да започне АБ имаше данни за започващ бронхит,на 4,5 ден от АБ,пи и АЦЦ прахчета,за да отхрачи по-добре(съжалявам че ги дадох),и  направи бронхоспазъм,за щастие лек,но все пак го направи.
Трябва да го оставя вече само на храна,вода и въздух Simple Smile

# 376
  • Русе
При баткото мисля, че само сега, последния път правих от пета чаша. Той обикновено приема от първа(гранулите, разтворени във вода).
Хайде и друго да питам. Има ли значение колко време бъркам/динамизирам лекарството, като приготвям през чаши, така, както има значение колко пъти се раздрусва течното лекарство? Все ще си записвам, за да питам хомеопата и все забравям.

# 377
  • Пловдив
viki_1974,ако хом. ти е казал - ок...На нас ни е казвала 10-тина пъти със сламка.Това за 5-те чаши...Но се чудя в петата вйобще остава ли някаква частица от ХЛ или пием гола вода newsm78

# 378
  • Русе
viki_1974,ако хом. ти е казал - ок...На нас ни е казвала 10-тина пъти със сламка.Това за 5-те чаши...Но се чудя в петата вйобще остава ли някаква частица от ХЛ или пием гола вода newsm78
Ами казвала ми е още в началото, да разбърквам добре. За първата чаша бъркам до разтваряне на гранулките(почти всичките ни лекарства са такива), то там е ясно, но за другите. Аз бъркам, не десет, а може би 50 пъти. Ползвам пластмасова лъжичка, с нея си отсипвам от чаша в чаша. Мисля, че остава в петата чаша, ами в деветата... Щом действа, значи има лекарство Thinking

# 379
  • Обетованата земя
Аз бъркам пък със сламка, май беше 10 пъти във всяка чаша, и хом. каза, че противно на всички логики, в петата чаша лекарството е най-силно, няма и следа от х.л. според мен, може би е до памет на водата.

# 380
  • Русе
Аз бъркам пък със сламка, май беше 10 пъти във всяка чаша, и хом. каза, че противно на всички логики, в петата чаша лекарството е най-силно, няма и следа от х.л. според мен, може би е до памет на водата.
Памет и енергия според мен.
А като бъркате със сламка, отсипвате ли от разтвора или само каквото има на сламката?
На мен хом. ми е казвала с малка пластмасова лъжичка.

# 381
  • Пловдив
Вики,ние капваме от течно ХЛ...а що не оставиш гранулите да се разтворят и готава да си бъркаш?
Аз така правя,ако ми е казала да разтворя 2гр. в не пълно шише с мин .вода/500мл/.

Неее,каквото е останало по сламката.

# 382
  • Русе
Вики,ние капваме от течно ХЛ...а що не оставиш гранулите да се разтворят и готава да си бъркаш?
Аз така правя,ако ми е казала да разтворя 2гр. в не пълно шише с мин .вода/500мл/.
Неее,каквото е останало по сламката.
Понякога така правя - изчаквам, но последния път бързах, че трябваше да ходя на родителска среща и ги бърках.
Записах си още снощи и следващия път ще я питам за това, че ни е доста честа практика с малката.

# 383
  • Пловдив
Хайде и друго да питам. Има ли значение колко време бъркам/динамизирам лекарството, като приготвям през чаши, така, както има значение колко пъти се раздрусва течното лекарство? Все ще си записвам, за да питам хомеопата и все забравям.

Има значение Peace. Попитай следващият път.

# 384
  • Пловдив
Основен принцип в хомеопатията Peace. Колкото по-разредено е едно ХЛ, толкова по-висока( любимо ми е Mr. Green) потенция.

# 385
Памет и енергия според мен.
А като бъркате със сламка, отсипвате ли от разтвора или само каквото има на сламката?
На мен хом. ми е казвала с малка пластмасова лъжичка.
Аз отсипвам с чаена лъжичка във всяка чаша от предходната.

Няма как л-вото да е най-силно в петата чаша. Защо ще му омекотяваме действието тогава?
При сукусиране се вкарва кинетична енергия. При разреждане от С-скалата  имаме 1:100=1С
1 част майчина тинктура в 100 части вода и сукусираме 100 пъти. От този р-р вземаме 1 част(1/100) и разреждаме пак към 100 части вода и сукусираме 100 пъти. Така площта (количеството вода) и енергията (броя на сукусиите) нарастват пропорционално.
Когато от някаква С-потенция разредиш през 5 чаши, сукусиите са по-малко (разбъркваш 4-5пъти) отколкото количеството вода, в което разреждаш. Тоест площта нараства по-бързо от енергията и това омекотява действието на л-вото.

При Х-скалата разреждането е 1:10 (една част тинктура в 10 части вода), сукусирани 100 пъти. Тук енергията нараства много по-бързо от площта(водата). Затова и тези потенции се ползват повече за физически травми (площта е малка, не включва ментално, емоционално ниво).

# 386
  • Русе
Има значение Peace. Попитай следващият път.
Благодаря! Задължително! Подчертала съм си го и съм го болднала във файла. Този път няма начин да забравя Wink

# 387
  • Пловдив
когато са разтворени гранули във вода-да споделя нещо от практиката ни.
ХЛ беше в потенция 9,и се налагаше едната вечер да давам,и на другия ден пак.хомеопата каза да направя на другия ден нов разтвор,защото потенцията 9 бързо изчерпвала действието си.

# 388
  • Пловдив
Основен принцип в хомеопатията Peace. Колкото по-разредено е едно ХЛ, толкова по-висока( любимо ми е Mr. Green) потенция.
И на мен не ми се вярва че в 5-та е най-силно... newsm78 Що тогава с такова разреждане предписанието е на чести приеми?Напр. през 30мин или час...

Уффф...и това е индивидуално. ooooh!

# 389
  • Русе
Индивидуално е. Малката го взема понякога по 3 пъти на ден, понякога само по веднъж.
Потенции под 30СН не ползваме. Държа разтвора по 2-3 дена максимум(тук в темата Мечето беше писала, че до 5 дена може да се държи), че ми е мъка да редя чашите и да бъркам. Освен на прозореца, нямам друго място, където в близост да няма ел. уреди и контакти. В магазина срещу нас като ме гледат сигурно си мислят, че магии правя Laughing

Общи условия

Активация на акаунт