КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 815
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
Тогава възможно ли е изобщо да се практикува хомеопатия?
Нито практикуващите хомеопати са достатъчно, нито тези, които държат на личен преглед са измислили някаква разумна система.
Случвало ми се е за едно разболяване през ден да прекарваме по 2-2,5 часа в кабинета на хомеопата а промяна на лекарството. Това поне 3 пъти.
Предвид честотата на боледуване при децата в началото на лечението , това е приложимо само за родители, които не ходят на работа. Защото дори другият родител да остане с детето , докато е болно, на проследяването  задължително трябва да отиде майката.
Колко ще успяват постоянно да осигурят това свободно време, ходейки  на работа?

# 361
  • Пловдив
Тук се намесва и финансовото с-ние  Wink Щото хом. може "нарочно" да те вика,за да му платиш.Поне предният хомеопат никога не искаше да предпише по телефона и подозирам именно тази причина.Нямам предвид,когато наистина с-нието изисква посещение.

Но за предписанията на разните хомеопати...е толкова обширна темата,че...Вероятно и колкото такива да сменим,всеки ще си педписва и работи по различен н-н.Важното е да са спазени основните принципи на хомеопатията.

Преди Ниал твърдеше,че е от огромно значиние броят на сикусиите.Е,да писали сме и преди...на мен досега нито  един от 3-те хомеопата които сме сменили,не ми ги е уточнявал.И дори и да попитам,казват,че не е от голямо значение...Веднъж 6,втори-8 и така...

п.п. Много ми се иска и на мен да пием веднъж ХЛ и проблема ни да отшуми,но...сега си мисля да си починем малко и да не давам на детето нищо.

# 362
  • Обетованата земя
 Дистанционното следене не е за всеки, по-трудно е ако става въпрос за деца, за възрастни обаче не мисля че е толкова трудно. Но ако не се практикуваше, щеше да е много ограничен пациентския кръг на хомеопатите, на 50 км периметър да кажем. И световно известни хомеопати практикуват скайп проследявания, да живее скайпа в случая. Simple Smile
 Ние ходим лично или на всяко или през проследяване, през другото време -по телефона при остро с-е, ако има нещо сериозно-по скайп. Досега единствения минус който виждам в това, е че не винаги човек е подготвен със съответната потенция на лекарството. Но предпочитам този метод, пред алопатията 1000 пъти, иначе и досега щях да тровя сина ми с разни бели прахчета и да си стоим със същия проблем.  Peace

# 363
  • Пловдив
Тогава възможно ли е изобщо да се практикува хомеопатия?

При нас се получава, поне за сега Peace. И на работа ходя Simple Smile, и куп други ангажименти имам, както всички нас Hug. Категорично не желая да предписват ХЛ на детето по телефона, не мисля, че може да се добие ясна представа за състоянието само по това какво казвам аз. Така вероятноста да подведа неволно хомеопата е голяма. Когато е болен и реша, че има нужда от намеса, задължително сме заедно при хомеопата, не го оставям в къщи да го гледат, напротив, искам хомеопата да види състоянието с неговите очи.
Веднъж се е налагало в рамките на едно боледуване да отидем два пъти(през ден)...да, по около 2 часа стоим, но приемам ситуацията. Не подценявам фин.страна на въпроса, но както и да гледам.....е по-добре от алопатично "лечение" Peace

# 364
Ако е симилиум, повярвай, ще има ефект и то много добър.
От това, което си написала, следва, че ако се предпише симилимум, потенцията няма значение, което не е вярно. Симилимум, даден в неправилна потенция, няма да даде същия ефект.

Ако хомеопата знае какво прави един единствен прием в ТОЧНО определената потенция на правилното ХЛ, ще е достатъчен, и няма да се наложат чести приеми Peace.
Зависи от състоянието, от болестта, от жизнената сила.

Няма никакъв проблем да се даде потенция СМ, и каквато и да е друга, ако е съобразено с индивидуалноста на този, който ще я приема( било то и за "обикновена травма, тип падане и нараняване" Wink). Тя потенцията не се предписва с оглед от какво страдаш, а кой страда. Другото е алопатия Wink.

Никъде не съм писала, че никога никой не би имал нужда от Арника СМ. Писах, че при някои хомеопати това е масова практика и според мен е порочна.
Потенцията се определя по схема в зависимост от енергията, площта, дали случаят мулти- или едноизмерен.

При нас до предпоследния път дистанционното проследяване вършеше чудесна работа. Предпоследният път симптомите бяха много неопределени, точиха се дълго време и го отчитам като моя грешка, че не настоях за преглед.

# 365
  • Пловдив
Сънчo, явно за едни и същи неща говорим, но не се разбираме.
Коментирахме, масовата практика да се предписва намаляващ прием на ХЛ, което е лишено от хомеопатична логика( вероятно има изключения, но в никакъв случай това не е правило Peace). Ако се предпише симилиум потенцията е от огромно значение, и съм го написала. Симилиум даден в неправилна потенция може да донесе голяма вреда на ЖС. И заставам зад думите си, че ако наистина е симилиум, и е съобразена потенцията, не би трябвало да се налагат повторни приеми, в голяма част от случаите, още по-малко в кратък интервал от няколко дни.
И аз и ти, пишем за едно и също - Потенцията не е ниска и висока, тя е правилно определена или не. Определя се спрямо индивидуалноста на личноста, няма такъв филм - паднал си, ударил си се , имаш подутина, взимаш потенция 200С Naughty.

# 366
Какъв е този холистичен център в Габрово? Има ли нещо холистично изобщо?

# 367
  • Добрич
Аз да попитам: пародонтозата обратим процес ли е? И с ХЛ възможно ли е да се повлияе на венечните джобове?

# 368
Тъканите, които са загубени при пародонтит могат да се възстановят единствено с присадки. Хомеопатично може да се спре прогресирането на заболяването, но задължително приложено успоредно с механичните процедури- кюретаж и редовно почистване на зъбен камък.

# 369
  • Добрич
Благодаря, Шайн   bouquet

# 370
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
понякога се е случвало да нямам ниска потенция вкъщи и хомеопатът ме съветва да взимам ХЛ през 3 или 4 чаши. това при Q-потенция. в останалите случаи чакам да получа ХЛ с по-ниска потенция.
иначе както някой беше писал по-напред: ако имам по-ниска потенция от нужната, ми казва да давам по-често.

# 371
  • Русе
Аз щях да питам има ли общо разреждането през чаши с липсата на лекарство в някоя потенция и невъзможността да си го набавим? Как се изразих, дано ме разбрахте Blush От известно време за дъщеря ми, хомеопата ми изписва да и давам лекарството от 5-ча чаша, а понякога се е случвало и от 9-та.

# 372
Така омекотява действието на л-вото.

# 373
  • Русе
Така омекотява действието на л-вото.
Да, това го знаех. Благодаря!  Peace

# 374
И при нас разреждането е за омекотяване на действието.

Общи условия

Активация на акаунт