КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 812
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Омекотяването на ХЛ, не означава, че го правим по-слабо, а "по-меко"(по- нежно) като въздействие върху ЖС Peace.
"И на мен не ми се вярва че в 5-та е най-силно... Що тогава с такова разреждане предписанието е на чести приеми?Напр. през 30мин или час..." - Нямам никаква представа защо е предписано така. Питай Wink. Аз питам винаги, ако ми се обясни така, че да го разбера - ок, ако ли пък не ....не давам Mr. Green.

пп. Днес ще водя малкия на хомеопат( май го е ухапало нещо и тялото му реагира доста бурно), ще попитам какво мисли тя по този въпрос Peace.

# 391
  • Русе
mamaden, сподели после! Ще ми е интересно.

# 392
  • Обетованата земя
Каквото е останало по сламката-това.  Peace Аз май само веднъж съм го правила това с 5те чаши, ама съм запомнила какво ме инструктира хо, ако се наложи и какво коментирахме. Наистина си говорихме, че в 5тата чаша лекарството е най-силно, и то точно защото е най-разредено, както е писала мамаден. За омекотено действие не ми е казвала, но сигурно е така, може би както е при ЛМ потенциите, те са високи, но пък имат меко действие.
Като съм разтваряла гранули и аз ги държа 2-3-4 дни и после правя нов разтвор ако се налага, но съм чувала че до 7 дни може да се ползват.

# 393
Моля ви, прочетете преди да пишете свободни съчинения. Под омекотяване се има предвид точно това, което писах по-напред. В петте чаши площта се увеличава, а енергията остава почти същата. Тоест енергията, с която действа л-вото няма да е толкова  силна за чувствителен пациент. Разреждането отслабя енергията пренебрежимо малко, затова и казваме, че омекотява действието й, а не че отслабя лечебната сила на л-вото. Ето изрових пример и от Мечка:

Цитат на: Мечка Малинарка
Обаче - ако една гранула 30 се приеме директно, и една гранула 30 се приеме през 5 чаши вода, вторият прием е разреждане (не потенциране), тоест същата енергия се разтваря в по-голяма площ - омекотява се самата енергия. (аз също го потвърждавам от опит, че действието е неизмеримо по-меко). Така склоняваш към ЛМ, не получаваш ЛМ разбира се.  SmileТова е като да набуташ газ с количество Х в едно шише и същото количество Х да освободиш в една стая. Къде ще е по-голямо налягането - в шишето или в стаята? Колко рецептори в устната кухина ще бъдат ангажирани, зависи от дозата.

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 14:21 от Сънчo

# 394
  • Пловдив
Сънчo, ако подкрепиш написаното с цитат от Органон, те признавам Peace.

# 395
  • Пловдив
mamaden, сподели после! Ще ми е интересно.
Писах ти на лични Peace

# 396
  • Обетованата земя
Метода с петте чаши нашата го ползва, когато конкретното лекарство не действа както трябва и преди да преминем към друго лекарство. Затова съм си мислела, че по-скоро е по-силно лекарството в последната чаша. Иначе водните р-ри са си омекотен вариант, но така минато през 5 чаши, не знам...

# 397
  • София - Варна - Бургас
Метода с петте чаши нашата го ползва, когато конкретното лекарство не действа както трябва и преди да преминем към друго лекарство. Затова съм си мислела, че по-скоро е по-силно лекарството в последната чаша. Иначе водните р-ри са си омекотен вариант, но така минато през 5 чаши, не знам...

При този метод на разреждане на дозата, в последната чаша хомеопатичното лекарство е най-слабо и действа най-меко.

# 398
  • Варна
Съжалявам, че не мога да се включа с мнение по дискусуята, но пък с интерес я следя.

Имам следния въпрос (или по-скоро чуденка):

Имам псориазис, започнах хомеопатично лечение , като още при интервюто имах своите предположения какво отключва тези кожни проблеми. През 1-2 месеца се виждам с хомеопата, продължава да ми дава същия препарат. Аз успях да елиминирам причнината, заради която мислех, че се е отключил псориазиса (конкретно- дълги години имах стресова работа, с напрежение и нерви и преди няколко месеца окончателно приключих с тази фирма). Сега се чувствам много по-спокойна, по-весела, НО раните по кожата ми си остават. Не знам какво да правя вече- аз ли бъркам някъде, избощо някой бърка ли или просто трябва да се чака още?!  А знам, че мога да вляза в ремисия, случвало ми се е по незнайни от мен причини- просто един ден изчезват (през последните 10години са ми избивали кървящи петна на различни места по тялото и след това са изчезвали без следа, все едно никога ги е нямало).

# 399
Здравейте!
Можете ли да ми препоръчате нещо хомеопатично, което е универсално и подходящо за приемане от бебенце за преди и след ваксиниране?
Предварително ви благодаря!

# 400
  • Русе
Здравейте!
Можете ли да ми препоръчате нещо хомеопатично, което е универсално и подходящо за приемане от бебенце за преди и след ваксиниране?
Предварително ви благодаря!
Няма такова. Naughty

# 401
Няма хомеопатично лекарство, подходящо за периода на ваксинирането на бебенцето, така ли да разбирам? Confused

# 402
  • Пловдив
sentido,
1. В хомеопатията няма превенция.
2. Предписанието в хомеопатията е ИНДИВИДУАЛНО, а не универсално. Има конкретно лекарство, което в дадения момент е най-подходящо за дадения човек в съответствие с картината на неговите симптоми, както и с особеностите на личността му и с оглед личната му история.
3. Даже някой да ви предпише такова лекарство, то това няма да е в съответствие с принципите на хомеопатията.
4. Ако точка 3 е изпълнена, по-добре не давайте лекарството, защото ако има последствия, тоест някаква реакция, няма да е ясно тя реакция на ваксината ли е, на хомеопатичното лекарство или на комбинацията от двете. И после, ако решите да се справяте с последствията, ще бъде много по-трудно.
5. Ако можете, не ваксинирайте.
6. Ако не можете, подходете с позитивна мисъл и с увереност, че детето ще бъде добре.
7. Хомеопат, по негова преценка, може и да ви назначи лекарство, подходящо за прием след поставяне на ваксината. Но това не е задължително. За целта е нужен класически хомеопат. Peace

# 403
Здравейте,

По назад в темите бе спомената Надя Григорова. Бих искала да попитам дали това е същият хомеопат, който приема в Красна поляна, както и за лични впечатления, ако някой се е лекувал при нея във връзка с бактерии!

Предварително благодаря !

# 404
  • София - Варна - Бургас
Да, тя е. При нея се записват 6 месеца напред.

Общи условия

Активация на акаунт