КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 459
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
При хомеопатичното лечение по принцип се избягва ментата, защото антидотира. Индивидуално е, но досега всички хомеопати които зная казват да не се приема мента известно време след пиене на лекарството. Флуорните пасти не се препоръчват за малки деца, които не могат да изплюват, с цел да не се получи флуороза и няма общо с хомеопатичното лечение.
Относно силанизацията и при нас има голяма агитация. Сега водим децата на зъболекар и всеки път ми казва, че я препоръчва иначе детето ще има развалени зъби  Laughing Ние сме решили да не я правим  Peace
В интернет пространството има доста информация тъй че всеки може да си прецени  Peace

# 421
  • Русе
На хомеопатичните пасти за зъби на Билка не само на детските, а и на тези за големите го пише това, което цитирах.

# 422
  • София - Варна - Бургас
моя син правеше бронхити и една пневмония,а след лечение с ХЛ мина на бронхоспазми-това в посока излекуване ли е ,и ли влошаване?

Според мен не е излекуване, а влошаване на състоянието.
Това означава ли, че от спазми към пневмония  е добре? Grinning

Да, така е, това е една от възможните реакции, колкото и парадоксално да ви звучи, НО при условие че е вследствие правилно предписано хомеопатично л-во.

# 423
  • Обетованата земя
Наистина ли? Интересно, благодаря за отговора.

# 424
Aleksandyr, без да се заяждам, но в кои случаи след спазъм се получава пневмония, така, че тя да е процес на излекуване?

# 425
  • София - Варна - Бургас
Aleksandyr, без да се заяждам, но в кои случаи след спазъм се получава пневмония, така, че тя да е процес на излекуване?

Шайн, въпроса ти е добър. Тогава, когато бронхоспазмите не са единични, а са минали в хронично състояние. А за да се излекува окончателно едно хронично състояние, една хронична болест, трябва да се мине през остро състояние. Тогава е много важно да не се сбърка с обострено хронично състояние.

# 426
Добре, но остро състояние на спазмите може да бъде и един бронхит. Спазмите са състояние преди бронхит. Пневмонията от където и да я погледнеш е по-дълбоко ниво от бронхита.
Това е , ако говорим за необходимостта от възпаление в хода на оздравителния процес Peace.

# 427
  • София - Варна - Бургас
Имам предвид хроничен задух, бронхиална астма, дори ХОББ.

# 428
  • Пловдив
Онтосно зъбките...аз също не смятам,ако не е необходимо да се правят такива процедури. Peace
А пасти без флуор и аз купувам,та дори и за нас.Някъде четох нещо от сорта,че е "полезен" в пастите за зъби и да се избягва. Rolling Eyes Това не при хом.лечение,а по принцип.

# 429
А на нас ни е препоръчано от Хлекар да не ползваме пасти с флуор,заради флуора точно,и за организма е вреден,може и на лечението да оказва влияние,знам ли? Аз лично не купувам за децата и за себе си с флуор,сега ползвам на Астера хомеопатичната,доволна съм,не е като крем като на Билка.

# 430
Какво значеше, ако се повтарят симптомите след време? Моят син цял месец влачи сополи и кашляше и тъкмо му мина и нямаше нищо 2 дни и сега изведнъж с пълна сила започна да кашля и пак има сополи  Confused не е пил ХЛ

# 431
  • Пловдив
Не се съобразявам дали пастата която ползваме има мента, фруор или не Hug. Ако се харесва на малкия, се ползва ако ли не, обикновено се ползва от някой от нас, или се изхвърля. Никога не сме купували специална хомеопатична паста. За мен това си е маркетингов трик Wink. И е факт, че лечението на детето е успешно.
За който има непоносимост към мента, да, вероятно ще антидотира, но иначе - не Peace. То и с кафето и шоколада и с ред други неща е така - Индивидуално Laughing! Мен например би ме антидорирала, дори и мисълта, че ще се лиша от сутришното си кафе Mr. Green.

# 432
  • Обетованата земя
Бюти, в началото на яслата ще е така, според мен е хванал нещо там.
На децата взимам хомеопатична паста, без флуор, не искам да им давам допълнително флуор.

# 433
  • София
Може ли да попитам как се справяте с градинските сополи Simple Smile? Децата, в момента , изкараха много леко поредния вирус, но по секретните съдя,че са завъдили някоя бактерия.

# 434
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
моля за стиснати палци и положителна енергия.
свекърът лежи в болница на силни болкоуспокояващи, не могат още диагноза да му сложат (от 2 месеца го изследват  Rolling Eyes). вчера свекървата се съгласи да пробваме с хомеопатия.
стискайте палци да помогне Praynig, той вече не може да се движи сам, а преди 3 седмици вървеше без помощ...

Общи условия

Активация на акаунт