КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 763
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Съществува система за определяне на Х.л. Моля ви, не говорете за налучкване!

Искаш да кажеш, че винаги, 100% всеки хомеопат определя точното лекарство и точната потенция?
По време на бременност няма място нито за лечебни кризи, нито за доказване, което коментирахме няколко поста по-горе. Да не говорим за подтискане, което също не е рядко Peace.

Този разговор го водих преди много години и няма да се повтарям. Ако ти е интересно даже тук във форума може да намериш отговор защо не трябва да има лечебни кризи.
Моля ви не повтаряйте за тези лечебна криза като цел, през която трябва да мине пациентът за да достигне до заветното излекуване. Предполагам  вече и на търсене в Гугъл ще излезне причината защо не трябва да има лечебни кризи, доказване не трябва да има, ако хомеопатът знае какво прави, а за потискане, не искам и да говоря защото това компрометира човека на когото доверявате здравето си. В темата информативно за хомеопатията има качени линкове  от които може да научите много.
И х.л. и потенцията се определят върху доказани принципи. Взима се под внимание конституцията на пациента, активните миазми, не е вадене на резултати наслука.

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 14:21 от Цонна

# 151
Когато бях бременна търсех класически хомеопат, който да може да ми помогне с проблема, а именно бързото скъсяване на шийката. Писах на хомеопатично общество, тук във форума пусках тема дори.
Една боаронска хомеопатка ми изписа Арника 3*5 на ден. След това пуснах тема и една съфорумка ми обясни какви може да са последиците. Чак тогава почнах да чета за класическата хомеопатия.

Та от хомеопатично общество отказаха да ми препоръчат хомеопат, който да се заеме с мен. Проблема ми беше такъв, че нямаше място за "експерименти".

Предполагам ще се съгласите, че за това не можем да обвиняваме хомеопатията, а по-скоро имаме право да се сърдим на хомеопата.

# 152
И колко са хомеопатите, при които никога няма лечебни кризи, доказване или подтискане?

# 153
Цонна, не обвинявам хомеопатията. Тя сигурно има решение за моя проблем, но единствения начин да разбера е, когато съм бременна да се подложа на лечение. Е няма как да стане, защото кой хомеопат ще ми даде гаранция, че няма да докажа лекарството примерно.

# 154
Да, колко са? И какви са тези, при които има лечебна криза, потискане и доказване? Хомеопати???Простете, не мога да се съглася! Това са някакви недочели, които искат да си играят на чичо доктор, но всички знаем за баницата. Щом има кой да им се връзва, те ще продължават да съществуват, само че в никакъв случай не съм съгласна това да се нарича хомеопатия. Това си е конвенционална медицина с хомеопатични лекарства.

# 155
  • Пловдив
Аз знам за един безгрешен... Mr. Green ъъъ,хомеопат де.Ама скоро ще се умножат.

# 156
  • Варна
Много хубава тема сте подхванали. Аз доста съм си мислила доколко хомеопатията може да помогне при рискова бременност (каквито бяха и моите).
Ето например моя организъм още от имплантацията се опитва да изхвърли плода. Съответно, за да имам дете е нужно да подтискам контракциите (тоест да преча на организма). Има ли вероятност да се износи такава бременност без традиционните лекарства?
(малко е деликатен момента - за организма ми може да е по-добре да не съм бременна, но пък исках да имам дете)
Не съм коментирала това с хомеопата ми - бях на легло по време на бременността и тъй като първото ми дете се роди преждевременно, умирах от страх да не загубя бебето, да не се роди преждевременно...
Така че ще ми е интересно да чуя мненията на Мечето, Александър и на другите хомеопати.

# 157
Да, колко са? И какви са тези, при които има лечебна криза, потискане и доказване? Хомеопати???Простете, не мога да се съглася! Това са някакви недочели, които искат да си играят на чичо доктор, но всички знаем за баницата. Щом има кой да им се връзва, те ще продължават да съществуват, само че в никакъв случай не съм съгласна това да се нарича хомеопатия. Това си е конвенционална медицина с хомеопатични лекарства.

Ами на най-спряганите имена във форума точно тук в темата станахме свидетели на неуспешни лечения Stop.
Безгрешни хомеопати няма. Ако познаваш такъв, напиши името му Peace. Сериозно Peace.

Бременността е най-неподходящия период да се тестват способностите на даден хомеопат или да се търси подходящ такъв.

# 158

Ами на най-спряганите имена във форума точно тук в темата станахме свидетели на неуспешни лечения Stop.
Безгрешни хомеопати няма. Ако познаваш такъв, напиши името му Peace. Сериозно Peace.

И АЗ ТАКА МИСЛЯ .....ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ НАБЛЮДАВАМЕ, СЕБЕ СИ ИЛИ ДЕЦАТА СИ И ДА ПРЕЦЕНИМ ДАЛИ КРИВВА ОТ ПЪТЯ .....ВСЕКИ МОЖЕ ДА СГРЕШИ

# 159
  • Пловдив
Цонна  думите ти ми вдъхват надежда и  продължавам да вярвам че наистина може би има хомеопати,които да лекуват така както трябва.Ти явно познаваш такъв/такива.И ако е така моля те сподели на лични Praynig
 Аз лично досега не можах да намеря такъв-при двама пишещи тук в форума сме били,при други препоръчани сме били.
Исках и друго да споделя ,и преди е ставало дума в темата,че обикновено се говори за лекувани успешно с хомеопатия- кашлици,ларингити,астма,пневмонии,3-та сливица.
Но не съм срещнала някой да сподели -успешно да са излекували Тикове при дете?въобще подлежи ли на лечение това?аз вече се отчаях?
А и другото е че -тиковете се появиха след едно ХЛ дадено от един хомеопат във много висока потенция и повторено доста  пъти,и съм убедена че това ХЛ подейства на много дълбоко ниво на детето,дали го подтисна,дали се доказа,но нещо му промени.След него се промени и начина му на боледуване,взе да прави спазми,и да има много и различни тикове.
И минаха вече 2 години от приемите на това ХЛ ,и се чудя дали може да се антидотира действието му след толкова време????

# 160

Бременността е най-неподходящия период да се тестват способностите на даден хомеопат или да се търси подходящ такъв.

И аз се присъединявам към тази молба.

# 161
  • варна
тези лечебни кризи често ли се случват и до колко сериозни могат да бъдат те ??
Извинявам се за тъпия въпрос но смятам скоро да заведа детето при хомеопат ,а това с лечебните кризи малко ме плаши.

# 162
  • Пловдив
През втората бременност имах прокървяване. Трябваше да лежа. Тогава си пих хомеопатичното лекарство и нещата се нормализираха.

Как стои въпроса с хомеопатията и болка от типа на възпален венец на зъба? Преди време ми се случи възпаление и отичане на венеца в областта на мъдреца. Цял ден търпях болката, но накрая стана непоносимо и отидох на зъболекар. Там ми направиха една манипулация, от която болката стана още по нетърпима и от много години за пръв път пих болкоуспокояващо. Та си размишлявах по въпроса относно болката предизвикана от външно влияние, проблем ли е да се пие болкоуспокояващо и получава ли се подтискане на някакво ниво.

# 163
Та значи за бременността, плацентата ми е ниско долу, има и някакъв ръб, който при по голямо усилие и претоварване можело да се отлепи, контракциите понякога са болезнени, заради такива влезнах в болницата, друг път са просто стягания, а понякога имам само болка ниско долу, като от яйчник боли, и в крайна сметка и да пия магнезий и да не пия все тая, но ми казаха, че не бива да имам никакви контракции,че в моето положение било опасно.
За тикове при деца, при моето момиченце имаше тик след ваксина петвалентна в шести месец, след два месеца отидохме при хомеопат и след два приема на назначеното лекарство тиковете отшумяха, за жалост нямам представа какво беше, за жалости хомеопата, който го предписа почина, но ни е лекувал мн успешно и мен и малката, на мен ми лекува депресивни състояния, след него не мога да случа на добър хомеопат за съжаление.

# 164
  • Обетованата земя

И аз се присъединявам към тази молба.
И аз!  Mr. Green
Аз съм останала с впечатлението, че за да стигнеш до своя хомеопат, е напълно нормално да минеш през няколко такива, които доволно да ти заплетат случая. И това, че си намерил своя не означава, че е безгрешен, а че е уцелил пътят за твоето излекуване. Де да беше толкова лесно просто да се запишеш при "класически" хомеопат и да бъдеш сигурен, че той с магическа пръчка ще намери разковничето за твоя случай, само след като му разкажеш малко повечко за себе си и болежките си... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт