КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 31-ва тема

• 46 466
  • 760
  •   1
Отговори
# 405
Понеже си спомням че говорихте за излекуване отдолу нагоре.Как мислите нормално ли се развива сина ми.Правеше ларингити, зверски с круп, а сега мина на отити,но пък много чести?

# 406
  • София - Варна - Бургас
Понеже си спомням че говорихте за излекуване отдолу нагоре.Как мислите нормално ли се развива сина ми.Правеше ларингити, зверски с круп, а сега мина на отити,но пък много чести?

Излекуването не е отдолу нагоре, а отвътре навън, от жизненоважни органи към периферията. При вас има такова преместване, но това съвсем не е пълно излекуване.

# 407
  • Пловдив
моя син правеше бронхити и една пневмония,а след лечение с ХЛ мина на бронхоспазми-това в посока излекуване ли е ,и ли влошаване?

# 408
yulinga, много благодаря за отговора! За съжаление все още не съм твърдо решена да поема риска да не ваксинирам детето си. Страх ме е от това, което може да стане ако го ваксинирам, страх ме е и от евентуалните последствия, ако не го направя. Затова исках нещо, което би допринесло за изчистване на детския организъм от вредите на ваксините.

# 409
  • Пловдив
Няма "все" още измислено такова нещо  Wink Поне аз не знам...

# 410
  • София - Варна - Бургас
моя син правеше бронхити и една пневмония,а след лечение с ХЛ мина на бронхоспазми-това в посока излекуване ли е ,и ли влошаване?

Според мен не е излекуване, а влошаване на състоянието.

# 411
  • Обетованата земя

Това означава ли, че от спазми към пневмония  е добре? Grinning

# 412
Тъпче се на едно място Laughing.

# 413
  • Пловдив

И аз така мисля,но хомеопата се опитваше да ме убеди ,че лечението при дихателната система е отдолу нагоре,т.е. пневмонията е долу ,а бронхоспазъма е по-нагоре newsm78

# 414
  • Пловдив
Чудя се аз..., препоръчаха ни силаниране на зъбите при детето. Доколко е добра идея? Според хомеопата, няма да навреди, но както тя каза - " по-добро от това което природата е създала, човек едва ли ще направи". За сега проблеми със зъбите детето няма никакви.
Шайн, разчитам на твоето мнение Hug

# 415
Силантите излъчват флуор. В тази възраст е изключително необходим за зъбите, особено локално приложен. Ако нямаш проблеми с флуора, и детето има индикации, са прекрасен метод за профилактика.
Лошото е , че с новите програми на МЗ силанти се поставят повсеместно и изобщо не се гледат контраиндикациите. А тогава те определено могат да доведат до проблеми.

# 416
  • Русе
А защо да се слагат при наличие на здрави зъби?
Синът ми ще стане на 11 г. и няма нито един кариес Mr. Green Това се получи също като във филма "Вчера"
Малката и тя на 6 г. няма никакви проблеми със зъбите. Отказвам да и поставям силанти. При нас имаше есента агитация в градината. Аз съм почти на 40 г. и освен за преглед и за поставяне на пломби на малки кариесчета, за друго не съм ходила на зъболекар. Може би си е и до ген?
Добре, нали при хомеопатично лечение трябва да се ползват пасти за зъби без флуор, а Шайн казва, че силантите излъчват флуор. В такъв случай съвместими ли са двете newsm78

# 417
  • Пловдив
За пръв път чувам, че трябва пастата за зъби да е без флуор newsm78, и че това би попречило на хомеопатично лечение.
Ширеше се преди известно време някакво "правило" да се избягва мента, вкл. и в паста за зъби. Без никакво основание разбира се. Както всичко в хомеопатията, и това е индивидуално Peace. Аз обожавам мента, дъвки, чай, коктейли, пасти и т.н, тя по-никакъв начин не би съботирала моето лечение( не се лекувам Laughing). Може би трябва да се внимава, дотолкова, доколкото може да обезчувства за кратко лигавицата на устата Rolling Eyes.
Силанът се слага с цел предпазване от развитието на кариес. Прави по-устойчив емайла на зъбите. Много непрофесионално го обяснявам, по-добре Шайн да се включи с подробности Peace

# 418
Поставят се за профилактика , в първите години след пробива на постоянните зъби, защото тогава те са най-слабо минерализирани и най-рискови.
За флуор не съм чувала да е несъвместим с хл.
По принцип това е продфилактична програма. Хората се информират и всеки сам преценява. Нито е задължително, не вярвам и някой да е седнал да агитира чак.
Не е нещо ново. Съществува поне от 30-40 години и винаги се е прилагало.

# 419
  • Русе
По принцип това е продфилактична програма. Хората се информират и всеки сам преценява. Нито е задължително, не вярвам и някой да е седнал да агитира чак.
Имахме специално организирана родителска среща в детската градина във връзка със силанизирането.
На хомеопатичните пасти за зъби пише, че са без флуор и мента: "Не съдържа мента и флуор, които пречат на хомеопатичното лечение". От там си правя това заключение, иначе хомеопата не ми е казал нищо.

Общи условия

Активация на акаунт