Перилни препарати и омекотители - 18

• 57 656
  • 764
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте имам нужда от съвет, не знам дали тук е точното място, но не можах да намеря друга тема.
Живеем в Ямбол и водата тук е много много твърда, искам да попитам нужно ли е да купувам калгон за да добавям в прането заедно с праха за пране или... и той не помага?
Извинете ме, ако не е тук мястото за въпроса ми

# 301
  • На брега на реката
Здравейте имам нужда от съвет, не знам дали тук е точното място, но не можах да намеря друга тема.
Живеем в Ямбол и водата тук е много много твърда, искам да попитам нужно ли е да купувам калгон за да добавям в прането заедно с праха за пране или... и той не помага?
Извинете ме, ако не е тук мястото за въпроса ми

Добавяй с праха за пране от таблетките на Лидл за омекотяване - вършат страхотна работа. Слагаш една таблетка и прах като за мека вода.

# 302
В преградката, я която слагам праха за пране ли? И на всяко пране ли трябва да слагам?

# 303
  • Варна
stedra и аз ще потвърдя, че ОМО изпира бяло отлично. Ползвам го и за устоичиви цветни като спално бельо и подобни. Там където има бяло и цветно, бялото ми е снежно бяло направо. Е чорапите от тренировка на сина ми си искат малко предварително третиране.
А Борн...   box newsm11 box ти знаеш моето отношение.

# 304
  • На брега на реката
В преградката, я която слагам праха за пране ли? И на всяко пране ли трябва да слагам?

Ами  да.  Мисля, че бяха 50 таблетки за около 7-8 лв - не излиза скъпо. Доста по-евтино е от Калгон.

# 305
Идеално, и тук ти благодаря Hug

# 306
Дано Гес се включи и ме поправи,ако греша,но Калгона се слага заради пералнята,а не заради качеството на прането. За прането е достатъчно да се сложи по-голяма доза прах/според указанията на производителя/. Прибавянето на таблетка за омекотяване на водата струва толкова,ако не и повече,отколкото завишението на дозата прах.Ако върши същата работа-не виждам смисъл.
А по повод Калгона-преди време сметнах,че ако слагам от него на всяко пране,за да предпазя пералнята от варовикови отложениия,за 5-6 години ще съм дала сума,равна на една нова пералня.

# 307
  • София
Не знам дали е изгодно и дали са хубави, но си взех от Била капсули на Персил 2 опаковки по 15 броя за 13,99 - за бяло и за цветно.

# 308
W да, аз имам в предвид да опазя пералнята, за да не я похабя. Разбира се, знам, че не влияят на прането. Благодаря все пак

# 309
  • На брега на реката
Аз ползвам таблетките на Лидл - W5/таблетки против котлен камък/  по препоръка от Гес от тази тема. Ползвам ги най-вече заради пералнята - предпазват от наслагване на котлен камък и за омекотяване на водата  - пести перилен препарат. Самата Гес, чието мнение аз безкрайно ценя, не веднъж е правила сравнение между Калгон и W5 в полза на W5 като по-евтин и вършещ същата работа. Ако случайно греша, моля поправете ме  Grinning.

W, моля не го приемай като заядливост- без лоши чувства е  - хубаво е да се изяснят нещата.
  bouquet

# 310
Бобулина записах си ги и определено ще са тези, надявам се наистина да вършат работа, че пералничка е нова и искам да я опазя Hug

# 311
Подобните на Калгон добавки не само предпазват пералнята, но и влияят на качеството на прането. Колкото по-омекотена е водата, толкова по-добре действат ПАВ в състава на праха за пране, но и се предотвратява натрупването на частици котлен камък в тъканите, което ги прави груби и сивкави. Написаното по-горе, разбира се, се случва и при правилно дозиране на перилния препарат, но увеличаването на дозата на перилния препарат при твърда вода в някои случаи може да е по-скъпо, отколкото да се сложи добавка. Такива добавки за мека и средно твърда вода са излишни.

Мнението ми е, че Калгон е с изкуствено завишена цена, както впрочем всички продукти на този производител - Рекит Бенкизер. Има много по-евтини алтернативи, които вършат същата работа - примерно Бингон, W5 на Лидл, разни български. Хубавото на W5 е, че е лесен за дозиране под формата на таблети, не съдържа фосфати и оскъпява прането само с около 14 стотинки. Един хубав прах е скъп и в такъв случай увеличаването на дозата може да надвиши тези 14 ст.
Бингон също вече не съдържа фосфати, но е на прах и не е толкова удобен за дозиране. Българските - има ги почти навсякъде, но марки не помня - са с фосфати.

# 312
  • На брега на реката
Благодаря Гес,
За пореден път полезна с мненията си на компетентен човек. Обичам да чета постовете ти и много ценя мненията ти. Лично за себе си мога да кажа, че откакто чета темата научих доста неща. Бъди здрава и много търпелива към нашите логични и не до там логични въпроси Laughing.
 smile3525

# 313
Благодаря Гес,
За пореден път полезна с мненията си на компетентен човек. Обичам да чета постовете ти и много ценя мненията ти.
+ 1  Peace и аз така.
ПП- Днес пак много за пране

# 314
Момичета влизам за похваля концентрираният омекотител на Бинго.Отдавна не го бях купувала и съм забравила колко е хубав,омекотява чудесно и прането ухае и след изсъхване.Моят е червеният Lovely,аромата е разкошен Heart Eyes.
Преди малко в магазина до нас видях течен Бинго за цветно и също ухаеше много хубаво,някой да го е пробвал?

Общи условия

Активация на акаунт