Перилни препарати и омекотители - 18

• 57 663
  • 764
  •   1
Отговори
# 285
Да вметна - пералнята не бива да се натъпква догоре. Правилно е при програми и зареждане с устойчиви тъкани като памук - чаршафи, кърпи и пр. да се зареди толкова пране, че да можем да пъхнем свободно ръката си над зареденото вече пране.
Това е един оптимум, който се опитвам да спазвам.

# 286
  • ГОре на черешата...
Отскочихме до Метро и си взех прословутия Коколино бергамот и пасифлора - дрехите, извадени от пералнята, ухаят чудесно, ще видим дали ще се запази ароматът след изсъхване.

# 287
Днес ходих до магазинчето до у ще Душо Хаджидеков,минах от там два пъти и двата беше затворено,а много исках да разгледам какво има и евентуално да си купя нещо.В старите теми прочетох,че там има немски продукти и за това се насочих към него.Моля да ме насочите къде другаде мога да си купя немски прах за пране за Пловдив става въпрос.Бях и до Гранда,но там ми казаха,че  не зареждат  от Германия,бях си взимала преди Даш от там и не бях много доволна.

# 288
Peace  Peace
Единственото, което ме учуди и ме накара да задам въпрос, беше поставянето на чашката вътре в барабана (а не например изсипването на препарата от чашката директно върху дрехите, както аз винаги съм правила).
И за последно да уточня: Не поставям под съмнение необходимостта от слагането на течния препарат при самите дрехи, а не горе, в отделението; нито от дозираща чашка.

Не съм сигурна, че е правилно да се сипва препарата директно върху дрехите. Така може да се повредят нещо, а и ако е пълна догоре пералнята как успяваш да сипеш препарат отгоре? Освен ако не е с горно зареждане.
[/quote]

Аз успявам да сипя Laughing. Махам горните 2-3 дрехи,сипвам и пак слагам.Дори ако е пълна догоре пералнята  не виждам как и къде ще закрепите дозиращата чашка. Слагам препарат с нея само когато ползвам отложен старт.Тогава няма как.Но в останалите случаи предпочитам да не ми трака чашката в барабана.
Нека не се приеме като заяждане,но в немски език "е" след "и" служи за удължаване на и-то. Т.е. не Миеле, а Мииле.

# 289
  • София
Във въпроса на Ev_e има резон. Така или иначе, при първото завъртане на барабана мерителната чашка се обръща и препаратът се изсипва върху дрехите. Според мен няма проблем човек да си изсипва препарата направо там, мерителната чашка лично за мен е удобство, защото меря, пъхам вътре и повече не се грижа. Но колкото по-концентрирани стават течните препарати, толкова тази чашка се обезсмисля. Мериш с капачката, изливаш вътре и готово.

# 290
Това е пране. Не произвеждате примерно хляб, за да е нужно да спазвате технологичен процес и точно количество съставки. В този смисъл не е нужно да се спазва дозировката на перилния препарат до милилитър и грам (да дозировката трябва да се спазва, но не е нужна лабораторна точност), а течния може да го слагате където намерите за добре, както намерите за добре и както ви е удобно.
Не мога да разбера защо във всяка тема задължително трябва поне десетина страници да се отделят на този толкова жизненоважен въпрос. Всеки път. Ама няма изключение. И се започва с голямото чудене - ама чашката не трака ли, ама не къса дрехите, ама не се ли стопява (newsm78 като че ли пера на 500°, че да се стопява), ама при първото завъртане се обръща (това е задължителен довод, ама някакси не ви идва на ума, че при първото завъртане вече пералнята е наляла вода), ама аз си го изливам върху дрехите, ама не ти ли ги цапа и все в този дух.
Забавничко. Laughing

# 291
  • София
Не мога да разбера защо във всяка тема задължително трябва поне десетина страници да се отделят на този толкова жизненоважен въпрос. Всеки път.
Гес, представям си колко дразнещо може да бъде това и ритуално си посипвам косата с пепел, загдето отворих портите на ада.

Участвам в една друга тема, вече цяла година стана - за детските градини, и там постоянно се задават едни и същи въпроси, въпреки че от Софийската община са се постарали да направят доста подробно ръководство, но все се намират хора да отговарят винаги търпеливо, без раздразнение и без укор, че някой не е прочел 986 теми преди това. Затова служат форумите.

Ето защо отговори на въпроса: "каква е целта да слагате чашката в пералнята, докато пере", от сорта на: "ми целта е да се изпере прането" и "ха-ха, как я затапи само!" са меко казано далеч от форумната етика.

Щом въпросът ти се струва банален, не му отговаряй, и толкова.

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 19:16 от Ev_e

# 292
Момичета забравих да напиша,че днес пуснах две перални с My Forest за цветно и да ви кажа,останах доволна от резултата,праха пере доста добре.Ако беше на малко по ниска цена примeрно 8лв с удоволствие бих го купувала,но за цената която се предлага в момента според мен не си струва.Ариел и Персил в този ценови диапазон според мен са една идея по добри от My Forest.

# 293
Да, понеже никой не може да изчете 986 теми, затова най-обсъжданите въпроси от минали теми са изнесени в първия постинг. Беше насочена да прочетеш там отговора на своя въпрос, но и ти отговориха. А включването на Sourcherry си беше забавно, но не защото те е затапила. Беззлобно забавно. Laughing

„Портите на ада“ е подходящо определение. Като си спомня какви къчове се хвърляха в предни теми точно по този въпрос. Всеки счита своя начин за правилен и изобщо не иска да разбере логиката на тези, които постъпват по друг начин.

И за да съм по темата, нас вече европейските новости ни огряват много бързо, дами и господа. Днес се снабдих с Ariel pods официален внос и то за скромните 8,79 лв.

Скрит текст:

# 294
Ей,точно за ариел pods ставаше дума , за цветни дрехи не ми хареса миризмата нещо,иначе изпра много добре  Peace

# 295
Официален внос значи ли пак официално резнат като за нас?  Thinking
Аз имам малко от английските, миришат ми прекалено силно та дадох повечето на сестра ми. Иначе нямам много впечатления как перат, ползвала съм ги за слабо замърсено само.

# 296
аз използвам  первол-прах течен и омекотител ленор

# 297
  • Варна
Днес минах през БОРН във Варна и какво да видя...Немският вариант на онзи Ариел за цветно, от 5 кг, за който питах, за 50 лв...! Егати и надценките...Къде са 25 лв, къде са 50...На заядливите коментари ще кажа " Пази, Боже, сляпо да прогледа " и с присмех ще ги пратя да платят двойната цена, щом аз им се струвам тъй лош hahaha bowuu

Бих искал да ми препоръчате препарат за черно пране - добре ли е да пера тъмносиньо и кафяво с него ? Не останах очарован от немския Coral за черно, нито от оцената, или от аромата му.Някой да има впечатления от немския Burti за черно, който се намира в Carrefour за 9 лв ?

А за бяло пране - промоционалното Омо от Кауфланд, на 60С, дали е достатъчно добро ? Как се сравнява с френския Ariel Actilift за бяло ?

# 298
  • Стара Загора
stedra, френски Ариел Актилифт не съм ползвала и не мога да го сравня с ОМО-то от Кауфланд. Но прахът (ОМО) си е много добър за бяло пране на 60 градуса, а когато е на промоция за около 5 лв., не е за изпускане ( поне за мен ).

# 299
Днес минах през БОРН във Варна и какво да видя...Немският вариант на онзи Ариел за цветно, от 5 кг, за който питах, за 50 лв...! Егати и надценките...Къде са 25 лв, къде са 50...На заядливите коментари ще кажа " Пази, Боже, сляпо да прогледа " и с присмех ще ги пратя да платят двойната цена, щом аз им се струвам тъй лош hahaha bowuu
Цените в БОРН няма да коментирам, но не може да сравняваш гръцки Ариел за цветно и немски Ариел за цветно.....

Общи условия

Активация на акаунт