"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори - 11

• 37 190
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
Вчера беше 28.  Wink Този месец е къс. Щом теста е отрицателен и то два ще ти дойде най- вероятно съвсем скоро.

И аз имам съмнения, че може и просто да закъснява, но до сега не ми се е случвало. Иначе редовно трябваше да ми дойде на 25-26.02.

# 556
Момичета, благодаря за отговорите! Надявам се този месец да се е получило. С моето мъжле този месец умишлено сме 100 % активни ( от последния ден на менструацията всеки ден) за да съм сигурна, че няма да пропуснем О. Остават още 8 дни до евентуалния цикъл и продължавам по план. Все си мисля, че въпреки меренето на БТ може да имам късна или ранна О.

psnikolova, дали не е възможно болките ниско долу на 23 да са били симптом на О. Просто размишлявам над написаното. Не съм достатъчно компетентна.... ако греша поправете ме. Вчера четох, че е възможно да имаш О с леко розово течение, което е нормално ако не е всеки месец. А и съм чела, че при по- късна О МЦ също закъснява. Възможно е аз изобщо да не съм права но това съм чела в интернет  Simple Smile

# 557
Да възможно е да имаш О с някакво леко оцветено течение.

Момичета, попитай те си личните гинеколози как точно да засичате овулацията си и как да осъществявате половите си контакти за успешно забременяване. 100% активност не е добър вариант, има си схеми на контакти, защото иначе сперматозоидите да го наречем най-просот се "изморяват" и намаляват при 20 контакта месечно примерно. Лекарите много добре определят как точно да се случват нещата. Също така при преглед се вижда как зрее фоликула.

Скрит текст:
В зрелия яйчник се намират фоликули в различен стадий на узряване. Зреещите фоликули се наричат везикулозни, или Граафови фоликули. На всеки 28 дни, един от тези фоликули стига пълна зрелост и освобождава една яйцеклетка, способна за оплождане. Разкъсването на зрелия фоликул и изхвърлянето на зрялата яйцеклетка се нарича овулация. Непосредствено преди овулацията зрелият Граафов фоликул достига голям размер. Той се уголемява толкова много, че заема целия паренхим на яйчника. На едно определено място, което се подава навън от яйчника, туника албугинеа изтънява, изтъняват и другите обвивки. Появява се специална течност нар. фоликуларна течност и фоликулът се разпуква сам - т.е. настъпва овулацията, фоликуларната течност се излива навън заедно с яйцеклетката. Яйцеклетката поема своя път към маточната тръба (при нормалните случаи). Пътувайки, най-голямата клетка в човешкото тяло е заобиколена от дебела мембрана - нар. зона пелуцида, и един слой клетки с цилиндрична форма, които образуват корона радиата. Така яйцеклетката прилича на движещо се слънце, или наподобява икона на светец с ореол около себе си. При излизането си от яйчника, яйцеклетката го разкъсва, тъй като яйчника няма изходен канал. Яйцеклетката пътува обвита в своя ореол, който има защитна функция, за да достигне до маточната тръба, където попада заедно с фоликулната течност. Тук яйцеклетката или бива оплодена от сперматозоида, или загива.
Времето за оплождане на една зряла яйцеклетка и не повече от 24 часа.
Обикновено, след настъпване на овулацията, се счита че първите 3-5 часа са най-сигулни за оплождане, ако не се улучи момента, то яйцеклетката загива и бременност не настъпва. Ето защо, доста двойки забременяват след дълъг период от време, без видими други причини. Просто не е улучено времето, когато яйцеклетката е решила, че трябва да бъде оплодена и е тръгнала да търси своя сперматозоид.

# 558
 :peace
Да възможно е да имаш О с някакво леко оцветено течение.

Момичета, попитай те си личните гинеколози как точно да засичате овулацията си и как да осъществявате половите си контакти за успешно забременяване. 100% активност не е добър вариант, има си схеми на контакти, защото иначе сперматозоидите да го наречем най-просот се "изморяват" и намаляват при 20 контакта месечно примерно. Лекарите много добре определят как точно да се случват нещата. Също така при преглед се вижда как зрее фоликула.

Скрит текст:
В зрелия яйчник се намират фоликули в различен стадий на узряване. Зреещите фоликули се наричат везикулозни, или Граафови фоликули. На всеки 28 дни, един от тези фоликули стига пълна зрелост и освобождава една яйцеклетка, способна за оплождане. Разкъсването на зрелия фоликул и изхвърлянето на зрялата яйцеклетка се нарича овулация. Непосредствено преди овулацията зрелият Граафов фоликул достига голям размер. Той се уголемява толкова много, че заема целия паренхим на яйчника. На едно определено място, което се подава навън от яйчника, туника албугинеа изтънява, изтъняват и другите обвивки. Появява се специална течност нар. фоликуларна течност и фоликулът се разпуква сам - т.е. настъпва овулацията, фоликуларната течност се излива навън заедно с яйцеклетката. Яйцеклетката поема своя път към маточната тръба (при нормалните случаи). Пътувайки, най-голямата клетка в човешкото тяло е заобиколена от дебела мембрана - нар. зона пелуцида, и един слой клетки с цилиндрична форма, които образуват корона радиата. Така яйцеклетката прилича на движещо се слънце, или наподобява икона на светец с ореол около себе си. При излизането си от яйчника, яйцеклетката го разкъсва, тъй като яйчника няма изходен канал. Яйцеклетката пътува обвита в своя ореол, който има защитна функция, за да достигне до маточната тръба, където попада заедно с фоликулната течност. Тук яйцеклетката или бива оплодена от сперматозоида, или загива.
Времето за оплождане на една зряла яйцеклетка и не повече от 24 часа.
Обикновено, след настъпване на овулацията, се счита че първите 3-5 часа са най-сигулни за оплождане, ако не се улучи момента, то яйцеклетката загива и бременност не настъпва. Ето защо, доста двойки забременяват след дълъг период от време, без видими други причини. Просто не е улучено времето, когато яйцеклетката е решила, че трябва да бъде оплодена и е тръгнала да търси своя сперматозоид.

Peace Peace Peace

# 559
Подкрепям и аз  Peace Четох някъде, че най- добре било контактите да са през ден и най-ползотворни са дните преди да настъпи овулацията  Peace

# 560
Има добра схема 2 правиш, един почиваш или три правиш преди и точно на О и после два почиваш и отново.

# 561
Момичета, много Ви благодаря   bouquet
Съветите, които давате в форума са изключително ценни за жени като мен. Радвам се, че Ви има.  newsm20

# 562
И аз знам, че с всекидневни контакти не се гарантира 100% забременяване, понеже качеството на плувците не е толкова добро. През ден, два мисля, че е супер, но най- важното е да не правите бебе, а любов!
лорче успех и дано скоро се похвалиш!  Hug

# 563
Не забравяйте и нещо супер важно, не се мийте/къпете и въобще не ставайте след акт за зачеване. Просто си заспете и нещата ще станат, когато Господ реши!

# 564
Не забравяйте и нещо супер важно, не се мийте/къпете и въобще не ставайте след акт за зачеване. Просто си заспете и нещата ще станат, когато Господ реши!

Абсолютно! 8 месеца свършваше в мен и аз уж лежах по 30-60 минути преди да се изкъпя, но .... веднъж ме домързя и заспах и цялата бях омацана, ама точно тогава забременях  Rolling Eyes

# 565
 Hug Знам много такива случаи. Peace

# 566
Здравейте,
това, което ще попитам е пълен абсурд и знам отговорите, но някак си искам да споделя с вас какво ми се случва...
На 6.02 ми беше последната менструация, на 19-20.02 овулацията, два дни след това от 22 до днес включително имам болки в кръста и като спазми в корема, нещо като придърпване. Приличат точно на първият ми ден от цикъла, но никога не съм имала такива ПМС до момента. Обикновенно веднага след ОВ веднага ме болят гърдите, но този път започнаха от днес. Трябва да ми дойде на 6.03, но и аз като повечето не издържах и въпреки, че знам че тест се прави най-рано след закъснение днес направих 2 и са отрицателни...Първия със сутрешната урина sure check и втория след обяд с престо, въпреки че пише че отчита 7 дни след овулацията.
Не ми се гади, спи и не ми пречат миризми, само тъпата болка в къста и спазмите отвреме на време в корема, ама някак си усещам, че е станало.
За кръвен тест знам, ама нямам възможност да направя... Все пак на някой случвало ли му се е така?

# 567
Щом имаш два отрицателни теста, много малко вероятно е да си бременна. Симптомите ги зарежи, те са внушения и дори и да те придърпва или каквото и да било там, бременост не се открива с такива неща.

# 568
  • София
Ами, да, знаеш отговорите...дали се е случвало...ами на много жени, които правят бебе, им се случва от внушение или от просто вглеждане в себе си.
Само си си дала парите за тези тестове! Сега, ако ти закъснее, пак ще правиш тест-1-2 броя....и ето, станаха, колкото цената на един кръвен!

# 569
Не става въпрос за финансова невъзможност, а че не мога да отсъствам от работа... А и все пак до 6 има време, какво означава шанса е минимален?

Общи условия

Активация на акаунт