Филми, свързани с ислямския / мюсюлманския/ свят

• 86 413
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
Мерси за разясненията Simple Smile
А някой може ли да подреди по хубавост Tehran, Tyrant, Fauda и  Chaliphate?

За мен Техеран е топ, всичко в него ми харесва и сега като свърши искам пак на тематика за ислямския свят и се чудя кой да подхвана, не искам да се разочаровам след Техеран... Та Tyrant, Fauda или  Chaliphate?

# 481
О, веднага ще се включа хаха Фауда, естествено! Той е от същия сценарист като Техран, сега от юли започва 4-и сезон, трябва да наваксаш, да се включиш в темата, надявам се да коментираме живо. Но Калифат е чудесен сериал, много е добър, но по-тежък от Техран (който все пак е шпионски и не тежък), аз мисля че го изгледах на един дъх, за което съжалявам, защото е твърде добър и трябва да му се отдаде повече време. Имах нужда да го коментирам, както сега Техран, но нямаше с кого и къде. За жалост за него няма 2-и сезон (но напълно завършен, което е по-важното). Всъщност май не мога да ги подредя по-хубост, защото са различни дори да си приличат, твърде добри са.... тези три са ми любими по тематиката - Фауда, Техран, Калифат, без да са подредени по ред, просто ги изброявам, с което и да започнеш няма да сгрешиш, така или иначе трябва да ги изгледаш всичките. Тиранин за мен....... не беше моето, имаше хубави неща, но го оставиха в нищото накрая.
Няма да се разочароваш със сигурност, пиши мнението си, Фауда си има отделна тема, пиши тук за Калифат, когато ги гледаш Simple Smile)))))))))  дано се включват и още хора, да стане дискусия.

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 23:17 от T.Valcheva

# 482
Аз съм гледала само Техеран и Фауда така че мнението ми не е меродавно, но за мен Фауда е един от най-добрите сериали въобще! Пристрастна съм, много!

# 483
Аз не съм гледала Tyrant

Подреждам ги категорично първи Фауда, след това силно въздействащият Калифат и последен Техеран - въпреки че вторият сезон ми допадна, като цяло е нелеп спрямо другите, аматьорски шпионаж с любовна история. Ако съм от Мосад ще ме е срам да се погледна, след образа, който е представен 😃

# 484
Аз съм гледала само Техеран и Фауда така че мнението ми не е меродавно, но за мен Фауда е един от най-добрите сериали въобще! Пристрастна съм, много!
Пристрастна, но права. Трябва да гледаш Халифат, шведски е, за ИДИЛ,  за това как вербуват мюсюлмани, които са родени в Европа....   No Mouth   . Мен лично направо ме разтресе.

Аз не съм гледала Tyrant

Подреждам ги категорично първи Фауда, след това силно въздействащият Калифат и последен Техеран - въпреки че вторият сезон ми допадна, като цяло е нелеп спрямо другите, аматьорски шпионаж с любовна история. Ако съм от Мосад ще ме е срам да се погледна, след образа, който е представен 😃
хахаха ами права си донякъде, но Мосад никога няма да си издадат тайните, в крайна сметка при истинските агенти дори семействата им не знаят, а ако някой си позволи да прояви чувства в работата си то го уволняват - гледай Синът на Хамас/Зеленият принц. А и Мосад са убивали Аятоласи, точно както във филма. Но зрителите имаме нужда и от лични отношения, когато гледаме филм, затова са ги вкарали, а и за да е по-заплетено. Моята любима двойка специално са си Нахид-Фараз, цялата грижа и нежност между тях ми е много романтична. Но според мен вкараха това с Тамар-Милад, за да покажат, че всъщност тя, а и като цяло Израел не са против иранците, нито против Иран, а само против режимът. Преди Революцията в Иран двете държави са имали добри отношения и икономически връзки, дипломатически и дори военни! 

Гледа ми се сериал за Ели Коен, агент на Мосад, който стига до политиката в Сирия, обаче доста им разбутва държавата, която и без друго си е имала проблеми... остава отпечатъци и до днес. Благодарение на него Израел превзема Голанските възвишения от Сирия буквално за часове.

# 485
Фараз за Техеран ми е като Аюб за Фауда - големи! Актьорът го помня от Вътрешна сигурност/Homeland,  но и в други филми съм го гледала, предполагам е известен. А и английският му е добър.

# 486
Фараз за Техеран ми е като Аюб за Фауда - големи! Актьорът го помня от Вътрешна сигурност/Homeland,  но и в други филми съм го гледала, предполагам е известен. А и английският му е добър.
Най-любимият ми от Фауда - капитан Аюб! Добро сравнение! Хаха за английският му, всъщност иранците казват, че персийският му е зле 😂. Човекът от две годишен е емигрант в САЩ.  Всички иранци в Техеран са израснали в чужбина и си личи акцентът им, но за нас, които не знаем езика звучи идеално! Обожавам самия тембър, с който Фараз говари фарси. Нали има теория, че прабългарите са тръгнали от един древен разрушен персийски град, затова и имената на нашите ханове са персийски (имаме дори Персиян), и затова в името България се съдържа арийската раса, каквато раса са и иранците.

Homeland хареса ли ти? Аз издържах няколко епизода и въобще не можах да го гледам, имаше нещо непоносимо за мен, не просто скучно... не мога да обясня. Той там отново ли играе персиец? Каква му е ролята?

# 487
В Хоумленд играеше шеф в иранското разузнаване, който организира атентат срещу ЦРУ, а после те пък го вербуваха, защото имаха компромати за некви големи пари, които е източил от Иран. С помощта на ЦРУ той се издигна като пост в Иран, за сметка на съдействието си съм САЩ из региона. Участва в повече от един сезон и много схеми и интриги плетеше, между Иран, Мосад и ЦРУ, все играеше по план Б, все някакви свои сметки кроеше. Като цяло умен, сложен герой, но отрицателен. Май накрая Мосад го затриха, не съм 100% сигурна.
Много харесвам Хоумленд.
Мисля, че е трудно да се харесат всички туистове, ако не се проследи отначало, мен ме пристрасти. Но аз и Клеър Дейнс харесвам много по принцип и нищо, че героинята й е абсурдно неадекватна на моменти. А тази Тамар ми е противна от първи до последен епизод и вероятно това влияе на цялостното ми усещане за Техеран.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 01:10 от Doro

# 488
Гледа ми се сериал за Ели Коен, агент на Мосад, който стига до политиката в Сирия, обаче доста им разбутва държавата, която и без друго си е имала проблеми... остава отпечатъци и до днес. Благодарение на него Израел превзема Голанските възвишения от Сирия буквално за часове.

The Spy, пускала съм го като заглавие тук/в израелската тема, в нетфликс го има:

https://www.imdb.com/title/tt5952634/?ref_=fn_al_tt_1

Иначе и аз слагам Фауда на първо място, Калифат и Техран също любими, макар и с различни акценти. Хоумленд също съм фен, въпреки, че някои от сезоните ми бяха доста тегави, най-вече където основно се даваше приоритет на американската политика, правителство и.т.н. Тирант го гледах преди време, но така и не догледах всичките сезони, нещо ми се загуби интереса.

# 489
Благодаря на всички за мненията! Почнах с Фауда, само 1 епизод засега, не за друго, ами другите някои епизоди нямат никакъв сийд в торентите и не мога да ги изтегля всички... и сега се чудя какво да правя, понеже всички ми се гледат и Халифат, и Тиранин. А ме е яд, понеже сякаш допреди 2 седмици ги имаше и се мотках и не ги изтеглих...

Първият епизод на Фауда ми беше интересен, но още не ме е грабнал, може би трябва да опозная героите повече.

А пък за Хоумленд и аз съм от тези, на които не им харесва. Гледала съм само първия сезон, но за мен Клеър Дейнс играеше безумно слабо и героинята и беше неадекватна, както някой спомена. Но най-нелеп ми беше финалът на първи сезон. Ами не мисля, че има такъв човек, такъв типаж, който изграждаха през целия сезон и накрая да се откаже от мисията си просто така. Това за мен беше доста слаб сценарий.

А в Техеран си личи, че правят неща, които само по филмите могат да се случат, но някакси беше точно моето като темпо, като сценарий, супер напрегнати моменти имаше, и Тамар пък ми беше супер приятна, не мога да си представя как на някой не му харесва тази красота, но ето колко сме различни значи Simple Smile А пък Дариус Хомаюн е направо топ. Дано все повече да го снимат, има огромен потенциал и страшен чар...

# 490
Фауда ги има сезоните в зелка, показва ми, че има сийд, иначе аз го гледах в Нетфликс. За онлайн гледане ги има във filmisub например.

# 491
На мен много ми харесва Elnaaz Norouzi, която играеше приятелката на Пейман, родена в Техеран, но живее/работи в Боливуууд Индия Grinning  всъщност много прилича и на индийка. Много красива жена, не знам има ли някакви корекци....

Скрит текст:

The Spy, пускала съм го като заглавие тук/в израелската тема, в нетфликс го има:

https://www.imdb.com/title/tt5952634/?ref_=fn_al_tt_1

Иначе и аз слагам Фауда на първо място, Калифат и Техран също любими, макар и с различни акценти. Хоумленд също съм фен, въпреки, че някои от сезоните ми бяха доста тегави, най-вече където основно се даваше приоритет на американската политика, правителство и.т.н. Тирант го гледах преди време, но така и не догледах всичките сезони, нещо ми се загуби интереса.
[/spoiler]
Благодаря, отивам да го тегля!  
[/b]
tiriti, виж в замунда. se има всички сезони, има някакъв мижав сийд, дано да стигне.

Аз изтеглих 4 Blocks - https://www.imdb.com/title/tt5754602/  , някой гледал ли го е? Става дума за ливански групировки от емигранти в Германия.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 19:57 от T.Valcheva

# 492
Страхотна е мацката, как ше имаш такава и ще погледнеш Тамар, жанр фантастика е тва.

Четирите пресечки е ТОП, как.
По-добър е от Фауда даже Wink Категоричен номер 1 ми е  в класацията ако влезе.
Много държах да се запозная с Вейсел - е, запознах се, голям простак си е, гиздав турски циганин, ако има такъв етнос  😁 (моля турските цигани в темата да не се обиждат 😁). От време на време като си пусна някое парче и мъжът ми "уфф, не си ли го забравила още Есенския мангал" 😃
Поздрав
https://m.youtube.com/watch?v=03gxggcugbs
И във 4 blocks, както и във Фауда, има певци в каста, и то не един.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 21:06 от Doro

# 493
Благодаря, момичета, Фауда го имам дръпнат целия, Тиранина няма сийд на първите 2 епизода, а сега видях, че Халифат е успял да се дръпне днес.

# 494
Страхотна е мацката, как ше имаш такава и ще погледнеш Тамар, жанр фантастика е тва.

Четирите пресечки е ТОП, как.
По-добър е от Фауда даже Wink Категоричен номер 1 ми е  в класацията ако влезе.
Много държах да се запозная с Вейсел - е, запознах се, голям простак си е, гиздав турски циганин, ако има такъв етнос  😁 (моля турските цигани в темата да не се обиждат 😁). От време на време като си пусна някое парче и мъжът ми "уфф, не си ли го забравила още Есенския мангал" 😃
Поздрав
https://m.youtube.com/watch?v=03gxggcugbs
И във 4 blocks, както и във Фауда, има певци в каста, и то не един.

Уау наистина по-добър от Фауда! Трябва да го гледам.

хахахах ама как ти се запозна с него на живо? Сериозно, как къде? Разкажи ни повече, защо простак? Той бил немски рапър! Аз нищо не съм чела/гледала за този сериал, освен кратко резюме и го изтеглих защото става дума за ливанци.
А като заговорих за ливанци, някой бил ли е там? Наскоро ми излезна реклама за екскурзия в Ливан за около хиляда евро, а знам че бяха докарали страната до тотален крах и заплатата беше станала 20 долара... та дори не знам колко безопасно да се разхождаш с часовник на ръката в момента. Ливан е единствената държава след колонизаторското минало, която се е справила икономически и политически добре.... но след гражданската война само надолу. Жалко, сигурно още дълго като се каже Бейрут хората ще го свързват с разруха, а колко много култура има там....

Мда, и аз харесвам такъв тип женственост, не като Тамар, но предполагам Пейман и Вахид я ''погледнаха'', защото тя беше по-различна от типичната иранска жена там, идваше от Техранджелис Joy , говореше на английски, а какви токати мяташе на онази круша във фитнеса, интересна, нетипична за обществото там им се видя. Но Тамар/Нив има хубаво тяло, просто не е моя тип красота също.
Интересно какво ли е станало с Вахид, дали ако има трети сезон ще се включи, ако са го оставили жив дали няма да съдейства на режима, защото той подозираше накрая, че има нещо нередно около Тамар, а и след последващите събития е ясно, че има ...

И нещо друго ми е интересно да видя свързано с Иран, поне да го вместят в някой филм - как живеят зороастрийците там, има около 40 хилядно население запазило зороастризма като религия при завладяването от арабите, имат много древни действащи храмове и се женят само помежду си.

А тук в България защо няма ирански ресторант? Има толкова различни ресторанти, но не и ирански.... вижте как се продава оризът там, не като тук по 500 гр хаха , а и бил доста скъп. Интересно те произвеждат картофи, почвата им е добра, дори изнасят, но те не са типична за тях храна, както е оризът.
Скрит текст:

А вижте нашето и тяхното знаме се състои от същите цветове, само разместени, а в средата този знак е на революцията, а преди нея е имало там лъв!
Скрит текст:

И последно спам, не знам дали знаете, но ние сме им дарили ваксини за Ковид.
Скрит текст:
Нашият посланик там (дамата) и представител на Иран ги посрещат.

Обаче смешното е, че Израел ни е дарил на нас ваксини срещу Ковид, та дали не сме били донякъде посредник между двете страни Joy

Темата колко хубаво се оживи само! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт