Филми, свързани с ислямския / мюсюлманския/ свят

• 86 237
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Приятно гледане! Да разкажеш после Wink
Аз сега пуснах иракския "Европа".    Един изгубен час!

Не се учудвам, че след изцепките на разни Динковци, Перата и т.н., ще имаме такъв имидж. "Цивилни националисти - ловци на мигранти", най-точното определение. Иначе самият филм няма никаква художествена стойност като филм! Никакви реплики, само една брадясала физиономия в едър план, дават 1 час как бяга и се крие, диша тежко и това е! А тази българката, която го откарва с колата си надула народна музика! Че кой българин си надува народна музика в колата... Нещо съвсем не е в час режисьорът

# 661
абсолютно!
много се смяхме на музиката в колата и ние.
личи си, че чужденец я е плеснал, след интернет сърч 😄

# 662
  • София, Лагера
Момичета, споделете, моля, впечатленията от филмите в Менар!
Аз се опитах да изгледам "Безгрижие", но не можах. Много лоша актьорска игра и плосък сюжет, на половината филм се отказах.
Продължавам с "Дървото на сънищата" днес. Ще дам отчет.

# 663
Момичета и момчета, добър човек е превел филма Фарха и го има в зелката, ако някой иска да го гледа. Още не съм гледала от Менар нищо, но си харесах някои заглавия като Средиземноморска треска, Като слънцето и луната, Между тоя и оня свят.

# 664
Аз давам добри отзиви от азербайджанския "Олимпия", супер филмче, с елементи на комедия. Препоръчвам с 2 ръце. В събота ще е втората прожекция, от 15 ч. в G8.

# 665
  • София
Изгледах "По тънък лед". Филмът не е лош. Разказва се за син, напуснал дома си преди 24 години след сблъсък с бащата, който се появява отнякъде и минава да ги види. Само финалът ми беше твърде отворен и не разбрах съвсем как да го тълкувам.
Вчера си взех абонамент за 5 филма от Нетера и си пуснах "Каракорум" - кратък документален филм за построяването на магистрала през Пакистан до Китай. Не е лош, но си представях друго, че ще е нещо като обзор на красотите, които се виждат от пътя, а той е по-скоро как се е случил чисто технически, разказано през интервюта с хора, взели участие в построяването му.

# 666
И аз отхвърлих няколко заглавия, не са лоши, но не са и нещо толкова впечатляващо, става въпрос за "Без предизвестие", "Бучка захар" - ирански драми и документалния "Стая без гледка", за третирането на домашните помощнички в Ливан. Опитах и един ирански трилър "В 7 сутринта", но странно ми почна и не знам дали ще го догледам.

Пускам и комуникация от днес на нетера за 10 най-гледани заглавия онлайн до момента:

№ 1 Каракорум: Там, където човекът и планината се срещат
№ 2 K2 и невидимите шерпи
№ 3 Около света за 1000 дни
№ 4 Бучка захар
№ 5 Между тоя и оня свят
№ 6 19
№ 7 Като слънцето и луната
№ 8 По тънък лед
№ 9 Когато музиката разказва история
№ 10 Мамоди, мъжът, който дълбае баобаби

# 667
Те 10-те най-гледани заглавия в Нетерра невинаги посочват най-хубавите филми. Просто заради по-масираната реклама към тях, хората кликват и се абонират за тях. После дори и да има разочарования, филмът се води "гледан" в тяхната статистика. Много пъти вкусовете ми са се разминавали с т.нар. "хитове" на МЕНАР. Преди време помня как хвалиха една ливанска комедия, грам не ми хареса... едни фризьорки ги дават с часове как плямпат някакви празни приказки, дават приготовления за някаква сватба, ама толкова  излишни думи, че няма накъде. Обикновено тези турските са добри, макар и по-нискобюджетни, но все са на някакви забити места в дивата провинция, не в лъскавия Истанбул. Иранските филми ми харесват. Имаше един камерунски филм дето ме впечатли, един мавритански... преди 2 години.
Днес ще се абонирам и аз за 5 или 10 филма.

# 668
Е то ясно, че гледани, не е равно на харесвани, на мен ми е някакъв ориентир все пак, иначе аз си карам по един си мой списък (доста амбициозен, да видим до колко ще го покрия). Хората сме с различни вкусове да, на един му харесва едно на друг друго. Изгледах и "Брак по Принуда", темата е тежка и щекотлива, но някак много завоалирано я представиха, иначе момичетата и костюмите им ми харесаха.

Сега като се замисля "Без предизвестие" и "Бучка захар" имаха хубави моменти, щом се връщам към тях дори след гледането, може да им се даде шанс Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 17:32 от AniSim

# 669
  • София
Изгледах и "Домино".
Средна работа - главната героиня се лута между мъжа си, развода, семейството, работата и нагласите си какво да прави точно.

# 670
И аз го изгледах "Домино", не е тежка драма , на мен ми допадна, засяга злободневни теми, които и на нас не са така чужди, като цяло без особени претенции, но не съжалявам че му отделих време.

# 671
"Бучка захар" с английски субтитри:

"Италия, Италия" с английски субтитри:

"Курманджан Датка: Алайската царица" с турски субтитри

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 19:49 от diziler

# 672
Хм, сега виждам, че доста разлики има с филмите, дето дават по кината и тези онлайн.
Примерно по кината ги няма:
Бучка захар, Иран
Бащина воля, Киргизстан
Безгрижие, Иран
Да пишеш по снега, Палестина, Тунис
Дъжд от пот, Мароко
Дървото на сънищата, Бахрейн
Италия, Италия - Иран
K2 и невидимите шерпи, Пакистан
Капан, Турция (трейлър 2)
Курманджан Датка: Алайската царица, Киргизстан
Майчинство, Иран
Пътуване в ритъма, Пакистан
Стаята с мишките, Египет
Такси за случайни съдби, Иран
Човекът-вълк Талан, Казахстан

Май е по-добре и трейлърите да се гледат предварително, за да добие човек представа от филма. Така само по текстово резюме, често пъти си изграждам друга представа за филма.

# 673
Това са филмите, които бяха обявени от организаторите, че ще пуснат в нетера, те са от минали издания на фестивала. За тях ви питах преди време, дали сте гледали някои от тях и имате препоръки, но нещо не се разбрахме тогава Laughing В нетера в секцията на фестивала са в под-раздела "15 Години Менар".

Благодаря за трейлърите, да дават допълнителна представа!

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 09:43 от AniSim

# 674
Ясно, но докато преди 2 години по време на пандемията филмите бяха само в Нетера, миналата година бяха и по кината, и в Нетера, просто имаше 2 филма по кината, които ги нямаше онлайн... тази година се оказва, че 9 филма по кината ги няма онлайн и обратно... 15 филма, които са онлайн ги няма по кината. Другите се припокриват. Явно са много повече заглавия тази година и затова са ги разпределили така.
И след "Школа за келеши", "Курманджан Датка", "Италия, Италия" и "Бучка захар", ето и петия филм, който можете да видите онлайн безплатно, това е казахския "Човекът-вълк" (в случая е преведен на руски)

Общи условия

Активация на акаунт