Брак или "на семейни начала"?

• 47 494
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 720
  • където ми харесва
Да си призная честно, сега, след 8 години и две деца, ако ми предложи, няма да му откажа...

Не го казвам, за да те засегна, но според мен това е причината да реагираш така на темата.
Предложи му ти  Wink пак ще сте нестандартна двойка с интересни спомени или намекни по някакъв начин.
Едно подобно нещо си е чисто забавление и емоция  Simple Smile
Казах го по принцип, а не че го желая.
За мен е абсолютно от никакво значение....

# 721
Аз установих ,че хората които са сключили брак са някак тесногръди.Съжалявам ,но разсъжденията им ме карат да мисля така.Съгласяват се веднага на брак,защото, ако желащия ги опознае по -добре може и да се откаже.То затова са измислени и разводите.Някой е чоплел семки вместо да внимава на кого предлага.Като гледам и напористите бракувани жени ,които като не можеха да измислят смислени доводи взеха да нападат деца, си мисля ,че са стъпили на врата на момчетата и са си предложили брак от тяхно име.Може и шамар зад врата да са получили младежите ,че не са се сетили първи.

# 722
Бяла рокля...????Аз си представям как цял ден ме разкарват като мечка пред погледите на сума ти хора.Застани тук.Застани там.Усмивка.Танцувай.Е айде сега нали е сватба направи това..
Аз съм адски непокорна и своенравна...Не знам как ме взе моя мъж

Е, реално бракът не значи задължително сватба  Peace

# 723
...Съгласяват се веднага на брак,защото, ако желащия ги опознае по -добре може и да се откаже...

Да бе, след 4 г. живот под един покрив съвсем не сме се познавали  Crazy
Заключенията ви са също толкова крайни, колкото и на отсрещната страна  Simple Smile

# 724
Бяла рокля...????Аз си представям как цял ден ме разкарват като мечка пред погледите на сума ти хора.Застани тук.Застани там.Усмивка.Танцувай.Е айде сега нали е сватба направи това..
Аз съм адски непокорна и своенравна...Не знам как ме взе моя мъж

Е, реално бракът не значи задължително сватба  Peace

Абсолютно е така.Аз само една различна сватба съм видяла от тези дето се правят масово с леки интерпретации.На наши приятели рокери.

# 725
...Съгласяват се веднага на брак,защото, ако желащия ги опознае по -добре може и да се откаже...

Да бе, след 4 г. живот под един покрив съвсем не сме се познавали  Crazy
Заключенията ви са също толкова крайни, колкото и на отсрещната страна  Simple Smile
Изключенията потвърждават правилото.
Не каза нищо дали идеята не е твоя...

# 726
  • София

Странно, но всичките ми близки приятелки (в това число аз) имаме мъже, които като чуят брак и им светват очите, но ние сме тези, които са против.

Ще ме извиняваш, ама по-нелепо твърдение не успях да прочета до сега. На мъжете да им "светнат очите" при мисълта за брак. Това си го представих веднага - хем на цветно baby_neutral
Ама за какво говорите бе момичета? Не бях ви чела от десетина страници и като извършох тоя подвиг /сиреч да ви изчета/ ми настръхна косата. То такива комплекси лъхат, то страшно нещо.
И единствения мъж във форума /който по случайност застъпва брачните устои  Mr. Green / оплюхте и го изкарахте съмнителен, че пише тук. Е, значи и аз не съм наред, щом съм се регистрирала в bglov.com. Просто ми е интересно хобито на съпруга ми - лова- и се забавлявам като ги чета и пиша от време на време. А те всички ми се радват и се шегуват, че ще е хубаво повече жени да се интересуват от хобито на съпрузите са. Нито веднъж не ме оплюха, а аз си позволявах да казвам и не дотам приятни неща. Болно ми е да си мисля, че българските ловци са по-толерантни от българските мами.

Срам!

# 727
  • където мечтите се сбъдват
Аз установих ,че хората които са сключили брак са някак тесногръди.Съжалявам ,но разсъжденията им ме карат да мисля така.Съгласяват се веднага на брак,защото, ако желащия ги опознае по -добре може и да се откаже.То затова са измислени и разводите.Някой е чоплел семки вместо да внимава на кого предлага.Като гледам и напористите бракувани жени ,които като не можеха да измислят смислени доводи взеха да нападат деца, си мисля ,че са стъпили на врата на момчетата и са си предложили брак от тяхно име.Може и шамар зад врата да са получили младежите ,че не са се сетили първи.
На мен ми се струва,че хората,които държат на брака са просто традиционалисти,романтици ако щеш,хора,които имат положителния пример на своите родители и за тях това е най-естественото нещо на света.
А,ти защо си против?

# 728
Изобщо не съм против брака.А съм против разсъжденията относно хората избрали да живеят по друг начин.Това ,че аз не желая нещо не значи ,че съм против.Имам доста приятели  и то близки които са с брак.Но никога не са изказвали такива глупости относно дилемата брак или не.Не зная ,защо някой мисли ,че има състояние преди подпис и след това.Особенно от психологична гледна точка.Че става по качествен,че е застрахован от изневяра.Че една халка кара хората да се държат по друг начин с него.Аз не изпитвам нужда да облека бяла рокля.Не ми харесва и каква е общата процедура на самия ритуал.Най- малко,не искам да съм ценична с това ,че жената в ритуалната зала изрича доста хубави и силни слова и аз ще кажа "Да".И то за годините до смъртта ми.Не съм сигурна дали ще го спазя.Не искам да обещам на някого нещо, ако не съм убедена ,че мога да го спазя.А ако представи си ,че го спазя без подпис?Тогава за какво ми.
Преди  много години моя мъж звъни на вратата.Аз не знам ,че е той.На рождения ми ден.Майка му направила торта-домашна.Отварям.Опулвам едни големи очи.Мисля идва за РД ,ама доста подранил.Застана пред майка ми и каза/баща ми беше на работа/"Госпожо,искам да взема вашата дъщеря за приятелка и да живея с нея.Вече аз ще се грижа за нея.Ако не е в дома ви търсете я при мен.От днес си я вземам.Имайте ми доверие ,че ще се държа добре с нея и тя ще е щастлива.С времето ще го докажа"
Е според мойте представи за това как искам да сключа брак.Го сключих.Това е.

# 729
  • Beyond the stars

Странно, но всичките ми близки приятелки (в това число аз) имаме мъже, които като чуят брак и им светват очите, но ние сме тези, които са против.

Ще ме извиняваш, ама по-нелепо твърдение не успях да прочета до сега. На мъжете да им "светнат очите" при мисълта за брак. Това си го представих веднага - хем на цветно baby_neutral
Ама за какво говорите бе момичета? Не бях ви чела от десетина страници и като извършох тоя подвиг /сиреч да ви изчета/ ми настръхна косата. То такива комплекси лъхат, то страшно нещо.
И единствения мъж във форума /който по случайност застъпва брачните устои  Mr. Green / оплюхте и го изкарахте съмнителен, че пише тук. Е, значи и аз не съм наред, щом съм се регистрирала в bglov.com. Просто ми е интересно хобито на съпруга ми - лова- и се забавлявам като ги чета и пиша от време на време. А те всички ми се радват и се шегуват, че ще е хубаво повече жени да се интересуват от хобито на съпрузите са. Нито веднъж не ме оплюха, а аз си позволявах да казвам и не дотам приятни неща. Болно ми е да си мисля, че българските ловци са по-толерантни от българските мами.

Срам!

Исках просто да подчертая,че НЕ всички жени искат бяла рокля, сватба, халка и прочие.. И да, има такива мъже, които искат брак и жени, които не искат. Не виждам кое е странното  newsm78
Нямам нищо против хората, които са решили за себе си,че бракът е правилното решение, имам против генерализациите - всички жени искат сватба, всички мъже-свободна връзка.  Peace

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 22:38 от Вълшебство

# 730
Не каза нищо дали идеята не е твоя...

Коя идея? Ако е за брака - не, бях млада и зелена, нямах намерения нито за семейство, нито за деца, нищо че живеехме 4 г. заедно  Simple Smile

# 731

Живея  с ММ преди да вземем решение за брак заедно повече от 3 години, като си направихме и дете междувременно. Не се притеснявам, че ще се оженим когато съм бременна. Наречете ме тесногръда, но това е моето усещане. Не съм против семейното съжителство, но винаги съм казвала, че искам да отгледам децата си в брак. За мен семейството, класическото, е важно, така съм възпитана - в семейните ценности и искам да възпитам така и децата си.
Доволната съм, че тази тема най-накрая свършва, толкова нападки и грозни сценки във форум не бях виждала. Хора - бъдете по-толерантни към чуждият избор.

# 732
...
Доволната съм, че тази тема най-накрая свършва...

А, хич не се надявай, че свършва  Mr. Green само отчетните се подновяват на всяка 50-та страница.

# 733
Ооо, не, спирам следенето веднага. Пожелавам на всички много щастие и не се палете толкова много.

# 734
mil  с тебе сме избрали различни неща ти брак аз не.И сме постигнали желания
резултат.На хората затова се дава избор.Да може когато пречупи нещата
през своя мироглед да избере и после да е щастлив без да пречи и да наранява
останалите.

Общи условия

Активация на акаунт