Брак или "на семейни начала"?

• 47 505
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 705
Това с отказването на предложение  за брак от човека който обичаш, не го разбирам, нито вярвам че е възможно.

Защо пък да не го разбираш, много е просто.  Съвместното съжителство има някои предимства пред юридическото оформяне на брака, докато в друг момент от живота може сключването на брак да даде възможност, която да е достъпна само за съпрузи.
  Ако хората са уверени, че ще живеят заедно, обичат се и се разбират, съвсем естествено е и да се уговарят за тези неща. Аз винаги съм имала своите основания и мъжът ми ги е одобрявал.

Има го и това, че мъжете са емоционални и старомодни същества и предлагат на избраницата си, а може би и очакват всяка жена да мечтае да се види булка, така че и мъжът ми си изкара процедурата, но реално това не е основното, ще имате ли брак, или не. Брак се разтрогва като нищо. Други неща държат хората заедно.

# 706
Това с отказването на предложение  за брак от човека който обичаш, не го разбирам, нито вярвам че е възможно. Ако става дума за някакви несериозни връзки от типа да има нещо в които мъжът се увлича и си мисли разни неща, разибрам. Но ако е сериозна връзка, има любов и желание за съвместен живот, тогава отказването на предложение е несериозно, доколкото освен жената и мъжът си има някакви представи за бъдещето. Реално, повечето мъже биха се радвали на свободна връзка, поне такива са ми наблюденията, а жените обикновено предпочитат брака. Не че няма изключения, но това е истината.

Хората са различни, някои просто не харесват брака, не искат. Това не значи, че не искат семейство. Аз, например, не се чувствам готова. Обичам приятеля си, имаме любов, разбирателство, уважение и желание за съвместен живот. Правим планове скоро да се изнеса при него. Но ако ми предложи брак, сега, след година... две.. няма да се съглася. Или поне не и в близките 3-4 години. Не, че не искам да сме семейство, просто в момента последното нещо, за което мисля е сватба. (То не ми е и времето за такива мисли, де, малко съм още.)

# 707
...
Абсолютно. Сватбата бе там, където тя поиска. Живеем, където тя иска. Готви, каквото тя иска Simple Smile И това е само, защото отговори "да" на най-важният въпрос.

Подчертаното е майтап, нали?

Не е майтап. Обичам всичко, наготвено от нея.
След като не е майтап, подчертаното звучи невероятно грозно и жалко.
E, тук наистина ще трябва да ми обясниш, защото не разбирам кое е грозно и жалко. Че не й се меся в избора на менюто, понеже харесвам всичко, което готви и вярвам, че знае най-добре какво, как и кога? Съвсем искрено не разбирам "жалкото и грозното". Ако искаш ми обясни Simple Smile

newsm09 Не мога за повярвам, че задаваш този въпрос.
Ще опитам да обясня:
От подчертаното разбирам, че:
1. Ти проявяваш "изключителното благородство" да ѝ позволяваш да избира менюто - това е абсурдно, естествено, че тя ще решава какво да готви, когато готви тя, когато готвиш ти, съответно ти решаваш какво да готвиш;
2. Прозвуча ми сякаш само тя готви - Аз понеже не понасям да готвя и съответно не готвя...
Само по изключение ще отговоря, защото наистина не мисля, че форумът е място да си обясняваш личния живот. "Готви каквото иска" е казано в най-добрия смисъл на думата. Не й се бъркам. Само гледам какво пише в списъка и пазарувам. Айде да го кажем така - жената просто обича да готви и го прави с любов и много задълбочени умения. Пииийс Simple Smile

# 708
  • София
А, така да. Преди това бях решила, че ти си я командировал да готви и се възмутих дълбоко.

# 709
Нали се разбрахме, че съм проста...не очаквай много от мен...
Не се сърди, човече, връзката е в това, че както забелязваш, според господина, ти нямаш право да си ПРОТИВ брака, след като той е ЗА него. Не можеш да отказваш, защото в противен случай ще бъдеш изхвърлена. А за мен лично, мъж, който не дава на жена си да има собствена воля и й се налага неговата, ще продължи да бъде такъв и по време на брака си с нея.

Не е съвсем така. Тук ще се съглася с Не се сърди човече. Въпросът не е, че ти нямаш право да си против брака, след като той е за него. Въпросът е, че конкретният мъж не би имал вземане даване с такава жена след не-то (и то, ако не е знаел предварително, че такова й е мнението). Ако е знаел, вероятно раздялата е щяла да настъпи още в момента на узнаването  Laughing

Аз също мисля, че когато в една връзка двамата имат крайно противоположни мнения точно по ТОЗИ въпрос, връзка реално няма и няма как да има, независимо дали ще е в брак или без брак. Така или иначе единият ще трябва да направи компромис (без значение кой), а според мен това си е доста голям компромис. И се оказва, че който го направи, явно не му е чак тооооолкова крайно отношението, което пък води до извода, че проблем няма. Само че, ако и двамата са с твърди позиции, никой няма да направи компромис, което пак води до същия резултат като на господина - раздяла. Peace  

# 710
Нали се разбрахме, че съм проста...не очаквай много от мен...
Не се сърди, човече, връзката е в това, че както забелязваш, според господина, ти нямаш право да си ПРОТИВ брака, след като той е ЗА него. Не можеш да отказваш, защото в противен случай ще бъдеш изхвърлена. А за мен лично, мъж, който не дава на жена си да има собствена воля и й се налага неговата, ще продължи да бъде такъв и по време на брака си с нея.

Не е съвсем така. Тук ще се съглася с Не се сърди човече. Въпросът не е, че ти нямаш право да си против брака, след като той е за него. Въпросът е, че конкретният мъж не би имал вземане даване с такава жена след не-то (и то, ако не е знаел предварително, че такова й е мнението). Ако е знаел, вероятно раздялата е щяла да настъпи още в момента на узнаването  Laughing

Аз също мисля, че когато в една връзка двамата имат крайно противоположни мнения точно по ТОЗИ въпрос, връзка реално няма и няма как да има, независимо дали ще е в брак или без брак. Така или иначе единият ще трябва да направи компромис (без значение кой), а според мен това си е доста голям компромис. И се оказва, че който го направи, явно не му е чак тооооолкова крайно отношението, което пък води до извода, че проблем няма. Само че, ако и двамата са с твърди позиции, никой няма да направи компромис, което пак води до същия резултат като на господина - раздяла. Peace  
А тъй!

# 711
  • където мечтите се сбъдват
Аз си представям на такъв като теб да му кажа ДА, какво ще ми се случи после.
Сватбата ще е там, където ТОЙ иска.
Ще живеем там, където ТОЙ иска.
Ще си кръстя децата така, както ТОЙ иска.
Ще готвя това, което ТОЙ иска.
Ще работя, ако ТОЙ иска...
 #Crazy

Никаква, абсолютно никаква връзка нямат двете неща.

Абсолютно. Сватбата бе там, където тя поиска. Живеем, където тя иска. Готви, каквото тя иска Simple Smile И това е само, защото отговори "да" на най-важният въпрос.
smile3501
Не мога да разбера,защо някои хора гледат на брака като вид надцакване,кой кого  ooooh! Бракът е партнъорство.Пък и какво лошо има жената да слуша мъжа,а той да се грижи за нея,примерно.
Според мен хората,които споделят горното мнение са или емоционално,психически и душевно незрели за брак или си носят някакви сериозни психо травми от семействата,от които произлизат.

# 712
Темата отдавна излезе от коловоза.  Tired

# 713

Не мога да разбера,защо някои хора гледат на брака като вид надцакване,кой кого  ooooh! Бракът е партнъорство.Пък и какво лошо има жената да слуша мъжа,а той да се грижи за нея,примерно.
Според мен хората,които споделят горното мнение са или емоционално,психически и душевно незрели за брак или си носят някакви сериозни психо травми от семействата,от които произлизат.

Не знам защо някой трябва "да слуша" другия... и в какво се изразява това послушание? А взаимната грижа мисля, че стои в основата на всяка сериозна връзка.

# 714
  • Beyond the stars
Това с отказването на предложение  за брак от човека който обичаш, не го разбирам, нито вярвам че е възможно. Ако става дума за някакви несериозни връзки от типа да има нещо в които мъжът се увлича и си мисли разни неща, разибрам. Но ако е сериозна връзка, има любов и желание за съвместен живот, тогава отказването на предложение е несериозно, доколкото освен жената и мъжът си има някакви представи за бъдещето. Реално, повечето мъже биха се радвали на свободна връзка, поне такива са ми наблюденията, а жените обикновено предпочитат брака. Не че няма изключения, но това е истината.

Странно, но всичките ми близки приятелки (в това число аз) имаме мъже, които като чуят брак и им светват очите, но ние сме тези, които са против. Традициите не са това, което бяха и не всяка жена мечтае за бялата рокля  Peace Просто за едни бракът е представата за бъдеще на връзка, докато за други -не е.  Wink

# 715
  • София

Не мога да разбера,защо някои хора гледат на брака като вид надцакване,кой кого  ooooh! Бракът е партнъорство.Пък и какво лошо има жената да слуша мъжа,а той да се грижи за нея,примерно.

Не знам защо някой трябва "да слуша" другия... и в какво се изразява това послушание? А взаимната грижа мисля, че стои в основата на всяка сериозна връзка.

Ето това "предварително послушание" ме вбеси докато сключвахме църковен брак. Не мога да се сетя и за една причина за него.

# 716
Бяла рокля...????Аз си представям как цял ден ме разкарват като мечка пред погледите на сума ти хора.Застани тук.Застани там.Усмивка.Танцувай.Е айде сега нали е сватба направи това..
Аз съм адски непокорна и своенравна...Не знам как ме взе моя мъж

# 717
  • където мечтите се сбъдват
Бяла рокля...????Аз си представям как цял ден ме разкарват като мечка пред погледите на сума ти хора.Застани тук.Застани там.Усмивка.Танцувай.Е айде сега нали е сватба направи това..
Аз съм адски непокорна и своенравна...Не знам как ме взе моя мъж

Аз същото съм страшно непокорна и своенравна.Мъжът ми е единственият човек на света,който слушам.Не го приемайте буквално.Ако не можех да го "слушам",въобще нямаше да съм с него  Peace

# 718
  • където ми харесва

Връзката също е партньорство и да остане такава зависи само от двамата души в нея. А дали ще бъде подкрепена с брак, или не, това няма никакво значение. Семейството също не се определя от един подпис.  И да, все пак, има хора, за които брака е само един подпис. Има семейства, които са много по-стабилни отколкото сума ти такива, само че бракувани.
Аз не съм против брака, по принцип. Както казах, в момента не съм нито за, нито против и в моя случаи. Единственото, което искам е, както аз признавам правото на хората да сключват брак, защото не ме касае реално чужда връзка, така и те да признаят моето да не се омъжвам, защото и тях не ги касае. Не искам детето ми да чува, че е незаконно, не искам някой да му обяснява, че понеже мама и тати нямат брак, значи не са семейство, а понеже сестра му има друг баща, значи не му е никаква.
Не ме е срам да си призная, че когато става въпрос за семейството и децата ми, аз се засягам от такива намеци и реплики, дори и във форум.

# 719
Да си призная честно, сега, след 8 години и две деца, ако ми предложи, няма да му откажа...

Не го казвам, за да те засегна, но според мен това е причината да реагираш така на темата.
Предложи му ти  Wink пак ще сте нестандартна двойка с интересни спомени или намекни по някакъв начин.
Едно подобно нещо си е чисто забавление и емоция  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт