Брак или "на семейни начала"?

• 47 529
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 675
Аз си представям на такъв като теб да му кажа ДА, какво ще ми се случи после.
Сватбата ще е там, където ТОЙ иска.
Ще живеем там, където ТОЙ иска.
Ще си кръстя децата така, както ТОЙ иска.
Ще готвя това, което ТОЙ иска.
Ще работя, ако ТОЙ иска...
 #Crazy

Никаква, абсолютно никаква връзка нямат двете неща.

Абсолютно. Сватбата бе там, където тя поиска. Живеем, където тя иска. Готви, каквото тя иска Simple Smile И това е само, защото отговори "да" на най-важният въпрос.

# 676
  • Tам през Атлантическия океан
Ако се опитам да се поставя на обратната страна  Wink
Мъж обича жена , предлага и ..... и тя отказва , защото нали  Crazy Whistling
Предтавям  си на завалията какво му е  Rolling Eyes

Обратното тожЕ , жена тайно си мечтае любимия да и предложи а той ньЕ  Sunglasses , 'щото .... нали  Laughing

Последният вариянт , жените обикновенно остават с 'любимите'  , а в първият пример мисля че са малко мъжете които биха преглътнали необоснован отказ  Rolling Eyes

# 677

Мъжете, които ги е страх от отхвърляне са онези, които така и никога не биха предложили брак. Аз страх от отхвърляне нямах. Имам страх от това да живея с човек, който се страхува да бъде мой законен партньор.
Мъжете, които ги е страх от отхвърляне, задължават по един или друг начин жената да им отговори положително. И не приемат друг отговор, защото го считат именно за отхвърляне. Поради което някак не могат да го преживеят по друг начин, освен да си оберат крушите от дръзналата да откаже. Ама иначе много са я обичали, за да й предложат. Айде холан.
Оф, какви ги говориш Simple Smile Ако ме е страх от отхвърляне, няма да ида в бърлогата на мечката да ме отстрелват с "не"-та. И пак да кажа - няма ултиматум. Жената не знае какви ще са последствията от "не"-то й предварително. Оставена е сама на своята съвест, виждания, разбирания, чувства, състояния и т.н. да си даде отговора Simple SmileSimple Smile И ако може, да не го бави повече от 10 секунди. Всяко забавяне след 10-ата секунда започва да цъка срещу нея. Да ходи да се колебае при майка си Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Правиш й услуга един вид.
Раздялата след "не" е услуга и за двамата. Тук спор нямаме с теб Simple Smile

# 678
  • където ми харесва
Нали се разбрахме, че съм проста...не очаквай много от мен...
Не се сърди, човече, връзката е в това, че както забелязваш, според господина, ти нямаш право да си ПРОТИВ брака, след като той е ЗА него. Не можеш да отказваш, защото в противен случай ще бъдеш изхвърлена. А за мен лично, мъж, който не дава на жена си да има собствена воля и й се налага неговата, ще продължи да бъде такъв и по време на брака си с нея.

# 679
  • град-държава
Какво е необоснован отказ   Crazy... и на мъжът ми не му се получи от първия път, ама ерген не остана.  Laughing

# 680
Нали се разбрахме, че съм проста...не очаквай много от мен...
Не се сърди, човече, връзката е в това, че както забелязваш, според господина, ти нямаш право да си ПРОТИВ брака, след като той е ЗА него. Не можеш да отказваш, защото в противен случай ще бъдеш изхвърлена. А за мен лично, мъж, който не дава на жена си да има собствена воля и й се налага неговата, ще продължи да бъде такъв и по време на брака си с нея.

Ти имаш право да си против брака. Имаш също правото да си събереш багажа и да си живееш с някой, който също е против брака. Какво неразбираемо има?

# 681
  • София
...
Абсолютно. Сватбата бе там, където тя поиска. Живеем, където тя иска. Готви, каквото тя иска Simple Smile И това е само, защото отговори "да" на най-важният въпрос.

Подчертаното е майтап, нали?

# 682
Аз не мога да разбера по каква причина една жена би отказала предложение на брак на бъдещата си половинка, ако са живели заедно например известно време, обичат се, допадат си и искат да преживеят заедно живота си. Говоря за масовия случай без минали разводи, деца, и т.н. Някак си не мога да си го представя, хем се обичат, хем жената отказва на предложението.

Ами, ей, така. Това, че ти не можеш да си представиш нещо, не го прави невъзможно  Peace

Да уточня - не съм против брака, а просто нямам необходимост за себе си да сключвам такъв. Иначе и предложение имам, и пръстен имам, но това не променя по никакъв начин решението ми. Може след време да получа "просветление" - тогава ще му мисля  Laughing

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 16:50 от Like_Smoke

# 683
Нищо потресаващо няма. Нито пък "обяснително", че и "като ученички".

Съжителствата без брак са основно, защото мъжът просто не е предложил. Докато един мъж не е предложил, е нелепо една жена да обяснява "аз съм против брака"... Че кой те е питал Simple SmileSimple SmileSimple Smile Доказан противник на брака е само отказалата жена. Жена, на която никой не й е предложил, няма как да е против брака, щото... не се знае, знае ли се... Аз лично познавам много жени, които бяха против брака, докато..... не им предложиха брак.

Последно отказах ноември.  
Не съм против брака. Против съм осъждането на избора ми да не считам, че е валиден и устойчив механизъм и предпочитам да не го използвам предвид дереджето му. Това е като да ме накараш да си сложа парите в пирамида. Еми неееема как.
В закона има предвидени две опции и в закона срещу дискриминация, изрично е посочено, че и двете са равни, а това, което правите тук е да дискриминирате на дребно и то без НИТО ЕДИН валиден аргумент в полза на тезата ви защо неподписалите са втора категория, а децата им престъпни.

Точно с какво е по-добър брака? Точно какво тайнство не сме изпитали и от другата страна? Колко е по-добре? Как се промени животът ви? Хайде увещайте ни с примери, които да ни заинтригувате.

# 684

Не приемам нещата така. Моят мъж също е с много крайни принципи по много въпроси, както и аз. Но за останалите неща, които пишеш винаги обсъждаме и се приема това, което е по-подходящо, като не винаги образно казано "печеля" аз или той.
Просто има неща, с които човек може да направи компромис, и такива, с които не може. По-точно може, но нещата вече ще се "счупени".
Затова писах, че ако има точки, по които двамата имат крайно противоположни разбирания, нещата са по-скоро невъзможни, независимо дали раздялата ще дойде на секундата или след време.

# 685
...

Да бе, майтап. Ти имаш ли такава свобода?

# 686
  • Насред хаоса
...

Ама как бе, толкова избори й е предоставил само щото е казала "да". Ти да видиш!

# 687
Не разбрах само къде е ултиматумът. Никога не съм казвал на някого "ако ми отговориш с "не", ще направя това и това и това". Няма такова нещо. Питам ясно и просто. "Ще се омъжиш ли за мен?" Чакам ясен недвусмислен отговор. Получавам го.

1. "да" - следва весело търкаляне из леглото и секс
2. "не" - следва събиране на багаж
......

И точно колко пъти са ти казвали "да" и колко "не", та така си наясно със сценария?

И наистина е добре да се събират хора, които наистина искат да се заедно и имат много по-важни въпроси от единия брак. Wink

Точно с какво е по-добър брака? Точно какво тайнство не сме изпитали и от другата страна? Колко е по-добре? Как се промени животът ви? Хайде увещайте ни с примери, които да ни заинтригувате.

Да ти кажа разлика не виждам. Никаква.

# 688
...

Не е майтап. Обичам всичко, наготвено от нея.

# 689
Човечето го каза много ясно. Ако имате такива сериозни различия във вижданията ... какво да правите заедно. След "не" събирането на багажа е услуга и за двамата. Изобщо не мисля, че като й събереш багажа, ще й навредиш. Напротив. Ще освободиш пътя и за двамата да намерите човек на техния акъл. Кво странно казвам всъщност????

Общи условия

Активация на акаунт