Брак или "на семейни начала"?

• 47 563
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 660
  • където ми харесва
Аз не мога да разбера по каква причина една жена би отказала предложение на брак на бъдещата си половинка, ако са живели заедно например известно време, обичат се, допадат си и искат да преживеят заедно живота си. Говоря за масовия случай без минали разводи, деца, и т.н. Някак си не мога да си го представя, хем се обичат, хем жената отказва на предложението.
ЗАЩОТО НЕ ВСЯКА ЖЕНА ИСКА ДА ВСТЪПВА В БРАК!
Аз пък не мога да разбера как вие не приемате, че има и такива варианти.
nofelet, то пак си е ултиматум твоя, само че скрит...и пак не е право на избор! И в двата случая, ще стане така както ти искаш, а не както жената, която претендираш че обичаш би желала...
Аз си представям на такъв като теб да му кажа ДА, какво ще ми се случи после.
Сватбата ще е там, където ТОЙ иска.
Ще живеем там, където ТОЙ иска.
Ще си кръстя децата така, както ТОЙ иска.
Ще готвя това, което ТОЙ иска.
Ще работя, ако ТОЙ иска...
 #Crazy

# 661
  • София
Аз не мога да разбера по каква причина една жена би отказала предложение на брак на бъдещата си половинка, ако са живели заедно например известно време, обичат се, допадат си и искат да преживеят заедно живота си. Говоря за масовия случай без минали разводи, деца, и т.н. Някак си не мога да си го представя, хем се обичат, хем жената отказва на предложението.

То и аз не мога да разбера жени, които си мечтаят за булчинска рокля и се считат за половин личности преди брака, ама какво да правиш... Като не сме се родили с богато въображение  Sad

# 662
Според мен при двойка, в която двамата имат толкова различни представи за живота (в смисъл единият иска брак, другият не), нещата трудно биха се получили, независимо дали ще са с подпис или не.
Колкото и да се привличат противоположностите, в един момент цялата връзка се превръща в голям компромис.

# 663

Мъжете, които ги е страх от отхвърляне са онези, които така и никога не биха предложили брак. Аз страх от отхвърляне нямах. Имам страх от това да живея с човек, който се страхува да бъде мой законен партньор.
Мъжете, които ги е страх от отхвърляне, задължават по един или друг начин жената да им отговори положително. И не приемат друг отговор, защото го считат именно за отхвърляне. Поради което някак не могат да го преживеят по друг начин, освен да си оберат крушите от дръзналата да откаже. Ама иначе много са я обичали, за да й предложат. Айде холан.
Оф, какви ги говориш Simple Smile Ако ме е страх от отхвърляне, няма да ида в бърлогата на мечката да ме отстрелват с "не"-та. И пак да кажа - няма ултиматум. Жената не знае какви ще са последствията от "не"-то й предварително. Оставена е сама на своята съвест, виждания, разбирания, чувства, състояния и т.н. да си даде отговора Simple SmileSimple Smile И ако може, да не го бави повече от 10 секунди. Всяко забавяне след 10-ата секунда започва да цъка срещу нея. Да ходи да се колебае при майка си Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 664
ЗАЩОТО НЕ ВСЯКА ЖЕНА ИСКА ДА ВСТЪПВА В БРАК!
 #Crazy
Не викай, просташко е.

Като не иска да встъпва в брак, да си намери такъв мъж, който също не иска. Простичко е.

# 665
  • където ми харесва
Аз като се запознах с моя, първия ми въпрос не е бил "ти искаш ли да се жениш някога"...
Абе, досадно е...ти си въртиш едно и също, ама поне си вярваш, че си прав...
Ето един виц, много подходящ за мъже като теб!

Ако се оженя за теб, баща ти ще даде ли зестра?

- Да!

- А ще живеем ли в неговата къща?

- Да!

- А ще ни припише ли кръчмата и колата?

- Да!

- Бети, ще се омъжиш ли за мен?

- Не!

# 666
  • Tам през Атлантическия океан
Adellle , така си се зацепила за спора все едно ти е болна тема  Crazy Релакс бре душо  Hug Heart Eyes

# 667
Не разбрах само къде е ултиматумът. Никога не съм казвал на някого "ако ми отговориш с "не", ще направя това и това и това". Няма такова нещо. Питам ясно и просто. "Ще се омъжиш ли за мен?" Чакам ясен недвусмислен отговор. Получавам го.

1. "да" - следва весело търкаляне из леглото и секс
2. "не" - следва събиране на багаж

Точно това е най-забавното Simple Smile Жената не знае какво ще се случи, ако каже "не". Идея си няма. Иначе "да"-то може и да е неискрено и да е само от страх, че след малко ще тропа по стълбите с куфарите. Напротив - тя изобщо не знае, че има такъв шанс. Ето защо тя отговаря "не", мислейки си, че ще последва пак весело търкаляне и секс, след като ме полигави с малко "ооо, миличък, обичам те, но това бракът не го харесвам ,не, и така си ни е добре". Багажа.......!

# 668
  • София

Мъжете, които ги е страх от отхвърляне са онези, които така и никога не биха предложили брак. Аз страх от отхвърляне нямах. Имам страх от това да живея с човек, който се страхува да бъде мой законен партньор.
Мъжете, които ги е страх от отхвърляне, задължават по един или друг начин жената да им отговори положително. И не приемат друг отговор, защото го считат именно за отхвърляне. Поради което някак не могат да го преживеят по друг начин, освен да си оберат крушите от дръзналата да откаже. Ама иначе много са я обичали, за да й предложат. Айде холан.
Оф, какви ги говориш Simple Smile Ако ме е страх от отхвърляне, няма да ида в бърлогата на мечката да ме отстрелват с "не"-та. И пак да кажа - няма ултиматум. Жената не знае какви ще са последствията от "не"-то й предварително. Оставена е сама на своята съвест, виждания, разбирания, чувства, състояния и т.н. да си даде отговора Simple SmileSimple Smile И ако може, да не го бави повече от 10 секунди. Всяко забавяне след 10-ата секунда започва да цъка срещу нея. Да ходи да се колебае при майка си Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Как да няма ултиматум? Не е нужно да е с думи. Тя, ако те познава, ще знае и отношението ти към брака и съответно ще е наясно с най-вероятната ти реакция при отказ. Ултиматум си е отвсякъде. Което показва и реалното ти отношение към жената.
Аз, примерно, на ултиматуми реагирам много зле. Подпис, неподпис, не ме интересува - в състояние съм да събера багаж.

# 669
  • където ми харесва
Adellle , така си се зацепила за спора все едно ти е болна тема  Crazy Релакс бре душо  Hug Heart Eyes
Релакс съм, просто господина мааалко ме изнервя с този чубански характер, който вади Crazy
Ама и той е упорит...повтаря едно и също.
nofelet , я ми кажи моля, ти като чуеш отрицателен отговор и всичката ти любов към въпросната жена ли си отива?

# 670
  • град-държава

Ако един мъж предлага брак, то той вярва в брака и това предложение е символ на неговите житейски устои.

Желанието ми е да вярва в мен, ако вярва повече в брака, да най- добре да си стяга багажа.

# 671
Аз си представям на такъв като теб да му кажа ДА, какво ще ми се случи после.
Сватбата ще е там, където ТОЙ иска.
Ще живеем там, където ТОЙ иска.
Ще си кръстя децата така, както ТОЙ иска.
Ще готвя това, което ТОЙ иска.
Ще работя, ако ТОЙ иска...
 #Crazy

Никаква, абсолютно никаква връзка нямат двете неща.

# 672
И другото... "ние с мъжа ми смятаме", "ние с мъжа ми сме се разбрали".... Какво има да смята и да се разбира един мъж? Мъжът, който иска брак, не го обсъжда с жена си, а предлага Simple SmileSimple SmileSimple Smile... и оставя нещата в нейните ръце - да си избере дали да си стяга багажа или да каже "Да". Аз не бих седял повече от два часа около жена, която би ми отказала брак. (Двата часа са необходими, за да си събере багажа)

Като мъж съм съгласен с това, което казва колегата.

/Аз ако предложа на някоя и ми откаже, и два часа повече не бих стоял около нея./

# 673
Релакс съм, просто господина мааалко ме изнервя с този чубански характер, който вади Crazy
Ама и той е упорит...повтаря едно и също.
nofelet , я ми кажи моля, ти като чуеш отрицателен отговор и всичката ти любов към въпросната жена ли си отива?

Даже и чобаните знаят, че чобанин се пише с "О".

Не знам. Ще видим като чуя първото "не" Simple SmileSimple SmileSimple Smile Засега слуша  Joy

# 674
  • Насред хаоса

Така де, така. Правиш й услуга един вид. За какво й е мъж, който ще й забие такъв въпрос и ще й даде цели 10 секунди да отговори.  ooooh! Ми той утре може за всяко нещо така да процедира и все на неговата да иска да става. Това ако не е принуда, здраве му кажи. Тоест, един от инструментите против отхвърлянето, нищо, че си имал голямата смелост да идеш в бърлогата на мечката и да питаш.

Общи условия

Активация на акаунт