Брак или "на семейни начала"?

• 47 909
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 375
  • град-държава
При нас нямаше възвращаемост, дори не стигаха за половин рокля  Laughing , но беше невероятно и за миг не съм съжалила, и за една стотинка похарчени за сватбата ни, струваше си всяка една.

# 376
Може би, защото при нас бяха само приятели и родителите (+леля/вуйчо/братовчеди и толкова)... около 100 души общо! Ние си живеехме заедно, никой не ни е подарявал "покъщнина", а само картички със съдържание,  Mr. Green но това няма никакво значение, за мен беше важно да дойдат приятелите ни, споделих го само като факт, че за мен това е несериозно оправдание.

# 377
  • град-държава
Сватбата ни се състоеше от по-малко от 50 човека. Mr. Green

# 378
  • София
А аз не си харесах особено сватбата, което не е болка за умиране, но това, което ме подразни страшно, беше църковният брак. За пияните попове бях подготвена предварително и не бях изненадана, но някои от думите, които казаха, доста ме ядосаха. Още съжалявам, че тогава се съгласих на църковен брак.

# 379
Ние сами си правихме сватбата (наше настояване и огромна обида за родителите ми, според баща ми), така, че никой не можеше и нямаше как да ни каже нещо! Не сме правили църковен брак, подписахме предния ден с кумовете, а на следващия ден нямаше напрежение и всичко си мина по план, бяхме си организирали бутафорно подписване в ресторанта за гостите ни, като един приятел води сватбата (професионално това прави, не е случаен), DJ беше от любимия ни бар, който за жалост не съществува (Варненки може би помнят "Рико"), нямаше грам лоша музика, абе перфектно беше.... аз бях разкошна булка, преди сватбата направихме и пред(сватбено) пътешествие да премахване на стреса от организацията Simple Smile)))))

# 380
Ние сами си правихме сватбата (наше настояване и огромна обида за родителите ми, според баща ми), така, че никой не можеше и нямаше как да ни каже нещо! Не сме правили църковен брак, подписахме предния ден с кумовете, а на следващия ден нямаше напрежение и всичко си мина по план, бяхме си организирали бутафорно подписване в ресторанта за гостите ни, като един приятел води сватбата (професионално това прави, не е случаен), DJ беше от любимия ни бар, който за жалост не съществува (Варненки може би помнят "Рико"), нямаше грам лоша музика, абе перфектно беше.... аз бях разкошна булка, преди сватбата направихме и пред(сватбено) пътешествие да премахване на стреса от организацията Simple Smile)))))

Описваш го като направено с мерак. Браво.   bouquet

# 381
  • София
А, мъжът ми искаше църковен брак, не роднини. Ако бяха роднини, лесно, ама..

# 382
REAL_WOMAN, определено "да" Simple Smile, мерси!  Mr. Green
Лично за себе си много държах на брака, съпругът ми смята, че подписа не прави семейството, но ако го чуеш как разказва за сватбата ни, емоционално и въодушевено, та той подходи доста директно, ти си жената на живота ми отиваме да си запишем дата - беше огромна изненада, когато казахме, че ще се женим сред неговите приятели... Някои ме попитаха даже сигурна ли съм, шеговито разбира се!  Mr. Green
Както каза баба му "...не вярвах, че този ми внук ще се ожени...".
Ама то 10 години да ме гони и накрая да му пристана, как да ме изтърве човека!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 383
  • София
Стигнахме и до заключението, че неомъжените са такива, на които няма кой да им предложи.

# 384
Тъй като все още в България (а и не само) жените по-често получават по-малко от мъжете, естествено е доходът на човек да е по-нисък, ако семейство са майката и детето, отколкото ако са включени майката, бащата и детето. Особено ако децата са две. Поне това показват моите наблюдения. Отделна е темата пък са скритите доходи.
Иначе нека всеки избира как да живее - бракът не е задължителен. И ергенски данък няма  Mr. Green

# 385
  • където ми харесва
Стигнахме и до заключението, че неомъжените са такива, на които няма кой да им предложи.
Това заключение беше направено още на втора страница от щастливо омъжените дами Stop
Пълна тъпотия.
В темата се разписахме няколко жени, на които брак им е предлаган, но сме отказали. Много интересно, в коя графа влизаме? За себе си ще кажа, че и пари за сватба с минимум 500 човека в скъп ресторант имаме, ама нямаме нужда да я вдигаме.
Та, не знам сега, къде да се причисля. Между другото, и детски не ми се полагат, защото доходът ми е над минималния, който се изисква за помощи. Crazy

# 386
Ни е си го знаем, отиваме да пророним по някоя сълза...  Wink Wink Wink

# 387
Това заключение беше направено още на втора страница от щастливо омъжените дами Stop
Пълна тъпотия.
В темата се разписахме няколко жени, на които брак им е предлаган, но сме отказали. Много интересно, в коя графа влизаме? За себе си ще кажа, че и пари за сватба с минимум 500 човека в скъп ресторант имаме, ама нямаме нужда да я вдигаме.
Та, не знам сега, къде да се причисля. Между другото, и детски не ми се полагат, защото доходът ми е над минималния, който се изисква за помощи. Crazy

Ади, що ти трябва пак да риташ кошера  Mr. Green

# 388
  • София
Абе, при 50% шанс за развод напълно разбирам страха от брака.
За какво да подписваш като шанса да се разведеш е фифти/фифти?
 Mr. Green

# 389
Понеже виждам, че почвате да се позовавате на официалната статистика за браковете и разводите, за да докажете колко неустойчиво нещо е бракът. Хубаво, но.... не забравяйте, че няма с какво да сравним.... Официална статистика има само за разводите, докато такава няма за разделилите се съжителстващи на семейни начала.

Никой от нас не знае кои са повече. Т.е. знаем колко брака са се разпаднали през 2013 (примерно), но не знаем колко съжителстващи на семейни начала са се разделили за същия период. Може да са повече, може да са по-малко....

Устойчивостта на един съюз няма нищо общо с това дали е официален или не.

Общи условия

Активация на акаунт