Брак или "на семейни начала"?

• 47 929
  • 1 188
  •   2
Отговори
# 360
Намалението за ДГ е според общината, не във всички има такава клауза. В нашата например, няма. Двойните детски са за деца с ТЕЛК, а помощ за първокласници пак е според дохода, получават и семейства с брак с доход до 350 лв на член от семейството.

Който доход е по документи
А пък цитираните от мен си прибират хилядарките на месец, декларират смешни суми за доход и взимат помощи върху тях

Искам документи със суми! Какви хилядарки, какви 5 лева? В България? Shocked Като почнете да се лъжете и да си вярвате, думи нямам...  Tired Виж какви са праговете. http://pomosti.oneinform.com/

# 361
Всъщност, има точна статистика за бр. бракове и разводи...

Да. Но това са браковете само за една единствена година, докато разводите включват всички бракове, сключени преди тази и обхващат 60-70 г. Така че цифрите са несравними.
И е съвсем нормално да намалява цифрата, все пак и раждаемостта е по-ниска, т.е. хората, които са 20-40 г. (най-честите бракове са сред тях, не че няма и др. възрасти, разбира се) са по-малко като брой, в сравнение с предните поколения.

# 362
Риъл, за дохода пиша бе жена  Shocked
Не се декларират изкараните на сиво бая пари, но се взимат помощи и други облекчения заради статуда на самотна майка, т.е без брак

# 363
Не се декларират изкараните на сиво бая пари, но се взимат помощи и други облекчения заради статуда на самотна майка, т.е без брак

Аз се опулих, че взимат хилядарки като помощи. И за тия помощи се гледа с кой живееш, не дали си омъжена.  Peace

# 364
год   броя бракове   броя разводи   процент на брак довел до развод
2004   31038   14669                 47%
2005   33501   14676                 44%
2006   32773   14828                 45%
2007   29640   16347                 55%
2008   27722   14104                 51%
2009   25923   11662                 45%
2010   24289   11012                 45%
2011   21448   10581                 49%
2012   21167   11947                 56%

общо   247501   119826                 48%

През 2011 г. са родени 71 000 деца, 31 000 в брак и 40 000 без брак.

През 1992 г. семейните ­ женените и омъжените, са били 55 процента от населението, през 2011 г. те са само 44 процента.

По социологични данни от пряка анонимна анкета склонни към изневяра са 75% от мъжете и 63% от жените.

Всеки втори брак у нас приключва с развод само за десет години (а според друга статистика за последните 7 год разводите са били със средна продължителност на брака 14 г)

В Кърджали има най-малко съотношение на разводи. Морето също е с по-ниско съотношение, но все пак много хора обичат да отидат да се оженят край морето, а се развеждат на друго място.

Положението е подобно и в другите европейски държави с изключение на Гърция, Кипър, Италия където брачният модел за семейство се е запазил в най-голяма степен.

В Щатите статистиката е още по-отчайваща откъм разводи.

Най-стабилни според някаква статистика са браковете по сметка.

49% процента казват, че се женят по любов. 25% се развеждат от несходство в характерите. Защо се женят 51% и защо се развеждат 75% остава нееднозначно.

Бракът на практика си е обезсмислил стойността като механизъм за класическо трайно семейство. Кой е убеден, че 48% шанс на провал е убеждение за устоите на идеята за брака?

И може би свободната воля на съжителството е единственото, което може да вдигне институцията на брака на крака - имам предвид бракове създадени на по-късен етап от съжителството - което намалява средната продължителност на брака, но пък евентуално води до хепили мерид евър афтър.

# 365
Броят на разводите е по-висок и защото вече жените не търпят така, както преди. Което не бих казала, че е толкова лошо.
Също и мисленето на хората е променено и често вземат решение, че след като няма вече любов е по-добре да поемат по различни пътища и да са щастливи.
Не виждам нищо лошо - дори е добре.
И не обезсмисля брака (лично за мен), защото го приемам като етап от връзката. Някои стигат до него, други не. Не е задължителен, просто го има като етап, а вече дали ще го стигнат, прескочат или изживеят е личен избор. И разводът, ако се случи след време, не го обезсмисля. Все едно да обезсмисля и първата среща, първата целувка, щастливите години съвместен живот, общите създадени неща, децата и т.н. Simple Smile

Да човече, и аз това казвам, че все още можеш да минеш между капките, като попълниш декларация с неверни данни и се приемат на доверие, никой не го проверява, а и сигурно все още няма и как да се провери автоматично

Ако е така, то може и сключила брак да попълни, че не е Simple Smile

... като се замисля, по-добре да ги вземе някой, отколкото да ги изхарчат по високите етажи, там такива пари хвърчат за нищо, че предпочитам да ги вземе някое обикновено семейтво с деца.

# 366

Аз се опулих, че взимат хилядарки като помощи. И за тия помощи се гледа с кой живееш, не дали си омъжена.  Peace

Да ти кажа, че и за там има врътка
Според кой къде се е регистрирал адресно примерно

Човече, така е, пилеят се пари много нагоре
Но това не оправдава измамама, поне за мен

Както и да е, това е все пак леко извън темата

# 367
  • sofia

Който доход е по документи
А пък цитираните от мен си прибират хилядарките на месец, декларират смешни суми за доход и взимат помощи върху тях
Което за моя изкукуригал мозък си е лъжа и измама
Кой какви доходи декларира и на какви доходи се осигурява и колко реално получава вече е в областта на сивата икономика и няма нищо с брака  Wink
Някои жени пък се осигуряват на максималния праг преди да забременеят, за да получават "големите" пари после.

# 368
Самотна майка е само тази, чието дете не е припознато!!! Работя в системата и мога да ви кажа, че това, че детето не е припознато, не прави майката автоматично получател на помощи. Има си изисквания за тази работа! 80% от майките, които получават месечна помощ по чл. 8 от ЗСПД, в размер на 100лв. (т.н. "майчинство") са циганки, а те не са осигурени. Другите са млади момичета, българки, които също не са осигурени. За тази помощ важат същите изисквания, както за детските и няма никакво значение дали детето е припознато или не. Помощта не зависи от това (всъщност няма помощ, която да се отпуска само на майки с деца, които не са припознати. Това е поредната митология.), а от доходите на съпрузите. От м.01.2014г. детските са 35лв. за първо дете, 50лв. за второ и 35лв. за всяко следващо. Двойни детски (от 01.01.2014г. - 100лв.) получават само децата с увреждане (с решение на ТЕЛК). Стотици бизнесмени се осигуряват на нищожни доходи и спокойно си получават детски. Майка, която е неомъжена, има едно дете и получава брутен доход от 701 лв. няма право на детски. Не си мислете, че неомъжените са забогатели.

# 369
Самотна майка е само тази, чието дете не е припознато!!! Работя в системата и мога да ви кажа, че това, че детето не е припознато, не прави майката автоматично получател на помощи. Има си изисквания за тази работа! 80% от майките, които получават месечна помощ по чл. 8 от ЗСПД, в размер на 100лв. (т.н. "майчинство") са циганки, а те не са осигурени. Другите са млади момичета, българки, които също не са осигурени. За тази помощ важат същите изисквания, както за детските и няма никакво значение дали детето е припознато или не. Помощта не зависи от това (всъщност няма помощ, която да се отпуска само на майки с деца, които не са припознати. Това е поредната митология.), а от доходите на съпрузите. От м.01.2014г. детските са 35лв. за първо дете, 50лв. за второ и 35лв. за всяко следващо. Двойни детски (от 01.01.2014г. - 100лв.) получават само децата с увреждане (с решение на ТЕЛК). Стотици бизнесмени се осигуряват на нищожни доходи и спокойно си получават детски. Майка, която е неомъжена, има едно дете и получава брутен доход от 701 лв. няма право на детски. Не си мислете, че неомъжените са забогатели.
Благодаря за разяснението.

# 370
И аз ти благодаря. Единственото компетентно мнение дотук междудругото.  bouquet

# 371
Dara88   bouquet

Човече, така е, пилеят се пари много нагоре
Но това не оправдава измамама, поне за мен

Принципно и за мен.
Но когато живееш в България се учиш да оцеляваш. Като няколко пъти ти се наложи да платиш за онова, за което уж вече си платил с осигуровки, като трябва да бутнеш, за да приемат детето ти в детска градина или да ти искат пари, когато идеш да раждаш и т.н., и т.н.... просто гледаш да ползваш онова, което може, щом другото, което ти се полага - не може.

# 372
Според мен ако целта е да успееш да получаваш детски и затова да избереш да нямаш брак, ами не си струва. Още повече, че границата от 700лв. е смешно ниска, т.е. вероятността да се класираш за детски си е пак някаква имагинерна.
По темата, аз съм твърдо за брак. Защото бракът е нещо което е съществувало векове и пак ще го има. Последните години у нас много хора се пишат "модерни" и "свободни", но реалните причини за липсата на брак обикновено са много прозаични, като липса на пари за добра сватба, или просто липса на предложение за брак.
Казах си мнението и моля да не ми се нахвърляте.

# 373
С парите за една добра сватба можеш да започнеш собствен бизнес.  Grinning

# 374
Парите от една добра сватба обикновено се връщат, ще ме прощавате за грубия коментар, но е така! Ние бяхме даже на +  Mr. Green Mr. Green Mr. Green и то сме се женили 2008 г., когато кувертите бяха двойни на сега (добре, че е криза)... Така, че това оправдание не е подкрепено с факти!
От наблюденията ми, повечето свободомислещи мадами около мен, са само такива докато им предложат... някои са се отпускали да си признаят, че много им се иска, но предложението не идва и се чувстват на кръстопът... Не обобщавам, просто, това са околните ми наблюдения!

Общи условия

Активация на акаунт