Брак или "на семейни начала"?

• 47 627
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Да бе - нищо работа!
Затова тръгнах на работа - да си почина от домашната работа, която е много по-тежка, а на всичкото отгоре и неплатена.
Peace
Неблагодарна работа е домакинската и съответно - не за мен.  Mr. Green

# 931
  • София
И да се върнем на темата - нито брак, нито съжителство!
Трябва да се подписват едни дебели договори, с едни дълги длъжностни характеристики и който не си изпълнява задълженията - уволнение! Mr. Green

# 932
И да се върнем на темата - нито брак, нито съжителство!
Трябва да се подписват едни дебели договори, с едни дълги длъжностни характеристики и който не си изпълнява задълженията - уволнение! Mr. Green

Joy hahaha Ей това винаги съм си представяла за идеала на семейството.  Mr. Green От сега почвам да пиша предбрачния договор на сина ми,че за мен е късно вече. Rolling Eyes

# 933
Аз под работа разбирам нещо, от което се изкарват пари. С пари и в домакинството ще има кой да ти помага, и с всичко останало, от което имаш нужда.  Peace

За мен да си остане жената само домакиня и майка, означава, че ако не е богата наследница, просто се оставя финансово зависима от мъжа си, жена без избор. Който и както да ми го хвали това положение, реално нещата в много по-голяма степен започват да зависят от мъжа лека - полека. Което на мен не ми изнася грам и никога не съм го искала, напротив, това би ме притеснило. Но хората са различни...

# 934
  • София
Нещо не е така. Има опция брачен договор, доколкото помня преди няколко години се въведе тази опция. С две думи, дори сключили брак, може да се сключат брачен договор постфактум, който дефинира разни условия между партньорите.

# 935
Именно, хората са много различни. Аз имам познати, които имат дете не са сключвали брак, но се разделиха. Майката не ходи на работа и си гледа детето в къщи, а бащата достатъчно отговорен явно без договор, без брак и други споразумения издържа и майката и детето. То и брак да има ако не иска осъдения за издръжка след развода пак на сила не можеш до го накараш да я плаща, а предполагам че е и мижава. Но каквото и да реши човек е хубаво да помисли нещата предварително и да претегли плюсовете и минусите за себе си от едното и другото, защото и най-обичащите се, уважаващите се и добре разбиращите се хора един ден могат да си извадят очите.

P.S. Да има брачен договор, но той е ако искате нещата придобити по време на брака после при евентуален развод да не се делят по равно, ами по начин описан в този договор.

# 936
  • град-държава
Да, при нас може да се сключи както преди брака, така и след. Същия договор определя единствено материалните взаимоотношения/задължения между съпрузите в случай на развод, което не се отнася само до придобивките след брака.
Предвид картинката в нашата действителност е повече от добро решение.

# 937
  • София
Колкото и да мислиш, ако партньорът не желае да си споделя с теб активите, няма земна сила, която да го накара насила.
Иначе законът предвижда милион варианти, в които да се дефинира с брак, без брак, всякак.
Тогава, ако няма основа финансова, освен да се опиташ да си създадеш сам, не виждам друг вариант.

# 938
  • град-държава
Какво, как и колко ще си споделят партньорите в една връзка, обикновено е без разлика незвисимо от обстоятелствата - съжителство, брак, развод...

# 939
Е как ще е без разлика  Crazy Като семейна или съжителстваща бих споделила всичко с човека, с когото съм, но ако съм разделена - нищо, освен това, което се налага по закон. Не е ли така с всички нормални хора  Crazy

# 940
  • София
Не. Има ужасно много хора, които не искат да споделят всичко. без значение от семейното положение.

# 941
Колкото и да мислиш, ако партньорът не желае да си споделя с теб активите, няма земна сила, която да го накара насила...

А, няма.
Не обича ли гъби?  Mr. Green

# 942
  • град-държава
Но има и такива, които го правят. Моя случай е именно такъв и за мъжът ми отговорността остава същата.

п.п.
Повече исках да кажа, че не очаквам от партньори с разделно споделяне в съжителство да проявят общо споделяне в брак, какво остава при развод. Отговорността се носи, незвисимо от обстоятелствата, стига да си способен на такава.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 11:50 от Vermilion`

# 943
  • София
Колкото и да мислиш, ако партньорът не желае да си споделя с теб активите, няма земна сила, която да го накара насила...

А, няма.
Не обича ли гъби?  Mr. Green
Така, де.

# 944
Пак не може да се обобщава значи.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт