Брак или "на семейни начала"?

• 47 625
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 945
  • София
О, аз не съм привърженик на обобщенията от подобен характер.
Предпочитам индивидуално разглеждане на всеки отделен казус. Simple Smile

# 946
Всеки се спасява индивидуално  Mr. Green

# 947
Аз под работа разбирам нещо, от което се изкарват пари. С пари и в домакинството ще има кой да ти помага, и с всичко останало, от което имаш нужда.  Peace

За мен да си остане жената само домакиня и майка, означава, че ако не е богата наследница, просто се оставя финансово зависима от мъжа си, жена без избор. Който и както да ми го хвали това положение, реално нещата в много по-голяма степен започват да зависят от мъжа лека - полека. Което на мен не ми изнася грам и никога не съм го искала, напротив, това би ме притеснило. Но хората са различни...

Много съм съгласна! Предпочитам да работя повече и да имам как да си позволя домашна помощница, отколкото като се прибера от работа да заваря неподредена и мръсна къща. А и за щастие, милото не  е от тия дето вярва, че домакинската работа е отредена за мен.

# 948
Аз под работа разбирам нещо, от което се изкарват пари. С пари и в домакинството ще има кой да ти помага, и с всичко останало, от което имаш нужда.  Peace

За мен да си остане жената само домакиня и майка, означава, че ако не е богата наследница, просто се оставя финансово зависима от мъжа си, жена без избор. Който и както да ми го хвали това положение, реално нещата в много по-голяма степен започват да зависят от мъжа лека - полека. Което на мен не ми изнася грам и никога не съм го искала, напротив, това би ме притеснило. Но хората са различни...

Много съм съгласна! Предпочитам да работя повече и да имам как да си позволя домашна помощница, отколкото като се прибера от работа да заваря неподредена и мръсна къща. А и за щастие, милото не  е от тия дето вярва, че домакинската работа е отредена за мен.

От чисто любопитство питам само. В коя държава живееш?

# 949
Аз под работа разбирам нещо, от което се изкарват пари. С пари и в домакинството ще има кой да ти помага, и с всичко останало, от което имаш нужда.  Peace

От чисто любопитство питам само. В коя държава живееш?

В България, но не и за още много. Правим планове да заживеем в друга страна и работим по въпроса.

# 950
  • София
Защо, в България домашната помощница да не е някаква невиждана екзотика?

# 951
  • където ми харесва
Защо, в България домашната помощница да не е някаква невиждана екзотика?
И аз това се зачудих за момент....
Напоследък точно този бизнес става доста разпространен и доходоносен, колкото и странно да звучи...

# 952
Може би, защото хората като цяло нямат висок стандарт и е трудно да се отделят пари за домашна помощница. Според мен, затова го каза.

Иначе, със сегашните ни нестабилни доходи с моя приятел, има моменти, в които едвам се оправяме, а и аз не съм се отделила напълно от родителите си. Живея и при него, и при тях. Така, че със сегашния ни бюджет трудно бихме си позволили домашна помощница, но все пак не сме тръгнали и деца да правим.

# 953
Колкото и да мислиш, ако партньорът не желае да си споделя с теб активите, няма земна сила, която да го накара насила.

Проблемът е, че докато сте заедно той охотно ги споделя, обаче в някой момент може да иска също така охотно да ги сподели с някоя друга и общото им, например, дете.
  Въпросът е, как по-добре да защити човек интересите си и тези на децата си срещу подобни променливи.
 За мен най-добрият вариант е жената да има лична собственост и доходи.

# 954
Може би, защото хората като цяло нямат висок стандарт и е трудно да се отделят пари за домашна помощница. Според мен, затова го каза.

Иначе, със сегашните ни нестабилни доходи с моя приятел, има моменти, в които едвам се оправяме, а и аз не съм се отделила напълно от родителите си. Живея и при него, и при тях. Така, че със сегашния ни бюджет трудно бихме си позволили домашна помощница, но все пак не сме тръгнали и деца да правим.

Peace Това имах предвид. Заплатата за мен не стига, на помощница ще плащам.  Cry А иначе нямам нищо против помощничките. Но нека бъдем реалисти, да не се вкарваме в сериали.

# 955
аз пък предпочитам да си събирам паричките и да не харча за домашна прислужница ,но това е друг въпрос.

# 956
  • София
Колкото и да мислиш, ако партньорът не желае да си споделя с теб активите, няма земна сила, която да го накара насила.

Проблемът е, че докато сте заедно той охотно ги споделя, обаче в някой момент може да иска също така охотно да ги сподели с някоя друга и общото им, например, дете.
  Въпросът е, как по-добре да защити човек интересите си и тези на децата си срещу подобни променливи.
За мен най-добрият вариант е жената да има лична собственост и доходи.
И за мен.

# 957
Аз пък не знам защо въобще отидохме при домашните помощници. Аз казах, че искам да си стоя вкъщи докато поотраснат децата. Просто искам да им отделя нужното внимание, което считам, че заслужават. С домашната работа се справям, друг не ми я върши. Но ходейки на работа и вършейки къщната работа, децата ми някак остават на заден план. Аз така го чувствам, не твърдя, че е правило за всички. Иска ми се да съм Жената котка, ама съм само жена, късмет...

# 958
Аз под работа разбирам нещо, от което се изкарват пари. С пари и в домакинството ще има кой да ти помага, и с всичко останало, от което имаш нужда.  Peace

Аз съм от твоята партия. Може 100 лева да имам, но да знам, че аз съм си ги изкарала(и то не да съм ги изкарала пак от мъжа ми, бъдейки красива и правейки секс).  Peace

# 959
  • град-държава
Един мъж трябва да може да носи отговорност за семейството си, независимо с какво и как се занимава жена му.

Общи условия

Активация на акаунт