Брак или "на семейни начала"?

• 47 543
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Ако има дете, и двамата родители трябва да могат да носят отговорност.

# 961
Ако има дете, и двамата родители трябва да могат да носят отговорност.
Напълно съм съгласна.

# 962
Може би, защото хората като цяло нямат висок стандарт и е трудно да се отделят пари за домашна помощница. Според мен, затова го каза.

Иначе, със сегашните ни нестабилни доходи с моя приятел, има моменти, в които едвам се оправяме, а и аз не съм се отделила напълно от родителите си. Живея и при него, и при тях. Така, че със сегашния ни бюджет трудно бихме си позволили домашна помощница, но все пак не сме тръгнали и деца да правим.

Peace Това имах предвид. Заплатата за мен не стига, на помощница ще плащам.  Cry А иначе нямам нищо против помощничките. Но нека бъдем реалисти, да не се вкарваме в сериали.

Не са сериали, има доста хора, които се възползват от услугите на такива помощници. Имам приятелки, чиито майки имат помощници, а не са милионери. Някои хора предпочитат да си спестят парите за такава помощница, други предпочитат да си спестят чистенето. Въпрос на гледна точка.

Ти самата казваш, че искаш да прекарваш повече време с децата си, но не можеш защото работиш и вършиш къщната работа. Ако имаше помощница, сигурно щеше да имаш повече време, защото това е един товар по-малко от плещите.

# 963
  • град-държава
Ок, да го кажа така - за мен лично е важно мъжът в една връзка да е на мястото си във всички случаи, като това не означава, че някой друг е освободен от отговорност.

# 964
  Това е хубаво пожелание и още по-хубаво е, ако съществува на практика. Лошото е само, че не е гарантирано, че винаги ще е така, нали се сещаш. Той нека да може да носи отговорност за жена си и за децата си, но е добре и тя да има сигурност, че ако един ден той не желае, или не може да носи тая отговорност жената няма да изпадне в небрано лозе.
  Иначе звучи прекрасно - мъжът ми отговаря за всичко, издържа ни, пък аз си заслужавам, защото допринасям по друг начин и най-вече защото ме обича, но ... нали.

# 965
  • град-държава
Нищо сигурно и гарантирано няма на този свят, а в крайна сметка всеки намира това, което търси.
Аз коментирам от собствената си камбанария и семейство с човек, с който не гледаме в една посока и имаме разминавания по основни принципи и желания, не правя.
Какво е добре или не всеки си преценява за себе си, аз компромиси в това отношение не съм правила и всъщност това е най-доброто, което може да направи един човек за себе си.

# 966
Аз пък да ви кажа за халката. Уникално нещо е. Отблъсква всички стойностни жени от теб и така те пази от забиване в паралелни връзки. Същевременно привлича всички курви и така ти дава много опции за забавления  Laughing

# 967
  • София
Аха, предпазва от излишни усложнения. Това наистина е голям плюс.

# 968
  • София
Колкото и да мислиш, ако партньорът не желае да си споделя с теб активите, няма земна сила, която да го накара насила.
Проблемът е, че докато сте заедно той охотно ги споделя, обаче в някой момент може да иска също така охотно да ги сподели с някоя друга и общото им, например, дете.
  Въпросът е, как по-добре да защити човек интересите си и тези на децата си срещу подобни променливи.
 За мен най-добрият вариант е жената да има лична собственост и доходи.
Под "споделя" имам предвид активите, а не да ти метне някой лев за джобни и режийни разходи.
И ако не е е финансово обезпечена една жена и мъжът и не споделя с нея активите, категорично съм твърдо "за" създаването на собствен финансов фундамент.

# 969
Аз пък да ви кажа за халката. Уникално нещо е. Отблъсква всички стойностни жени от теб и така те пази от забиване в паралелни връзки. Същевременно привлича всички курви и така ти дава много опции за забавления  Laughing
Joy
Развесели ме!
Ние имаме халки (и брак де) но не ги носим. От години вече. Големи са ни  Mr. Green А и на мъжа ми му е забранено да носи пръстени, от съображения за сигурност в работата. Значи, ако продължава да се връща при мен, макар и  да не предпазен от елфически пръстен - това е добър знак  Joy

# 970
  • София
Може би, защото хората като цяло нямат висок стандарт и е трудно да се отделят пари за домашна помощница. Според мен, затова го каза.

Иначе, със сегашните ни нестабилни доходи с моя приятел, има моменти, в които едвам се оправяме, а и аз не съм се отделила напълно от родителите си. Живея и при него, и при тях. Така, че със сегашния ни бюджет трудно бихме си позволили домашна помощница, но все пак не сме тръгнали и деца да правим.
Нещо си в някаква грешка. Стойността на услугата е меко казано смешна, отделно хората с добър стандарт изобщо не са малко. И трето, ако и двамата родители работят и ако се налага в единият от двата почивни дни да го прекарат в домакински задължения, тип почистване, пране, гладене и прочие е чиста загуба на време, което в такава ситуация е много по-ценен ресурс от 30-те лева за домашна помощница.

# 971
Освен в случаите, когато 30-те лева са изцяло нужни за последните 3-4 дни до заплата. У нас много семейства са с разчетен до стотинка бюджет, и 30 лева са си лукс.

# 972
  • София
Е, очевидно ако случаят е такъв, не може да си го позволи семейството това перо.

# 973
Аз вярно, че не съм кой знае каква домакиня, но не мога да си представя колко голям дом трябва да имаш, че да ти отнеме чистенето му 1 ден.
Единствено за хора, които се прибират да кажем в 24 ч. бих разбрала да трупат камари пране до събота, иначе да натиснеш едно копче вечер не е кой знае какво. Простирането е 10 мин., сушилнята няма и 1 (преместването им). Гладене - като се прибират по шкафовете, после пак искат гладене, затова направо преди обличане - всеки като си вземе дрешките, включва ютията и си глади. Колко да е 3-4-5 мин.? Но на веднъж за всички дрехи, при това и за друг, освен за теб си е убийствено, та ако ще и да не работиш.
Е, ако на човек му е неприятно да се грижи за дома си, помощницата също е опция, но чак да се посочва като някаква супер екстра или неотложна необходимост - много филми гледате  Simple Smile

# 974
Ела у нас - иска си цял ден без проблем, хем не е кой знае какво, няма много килими, примерно, нито кой знае колко мебели за бърсане... И то всяка седмица по един ден. Това без да отчитам пускането на прахосмукачка, което си е нужно кажи-речи всеки ден и заниманията около прането, което също е всеки ден. (Не, че го правя, но си е нужно) Ако реша да ми е постоянно чисто и подредено, определено ми трябва чистачка поне два дни в седмицата за по два часа.  Laughing (Съвсем не съм от чистофайниците, ама никак даже, да не си помислите, че търся съвършенство)

Но това какво общо има с брака като такъв... Не знам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт