Брак или "на семейни начала"?

• 47 465
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 1 005
  • където мечтите се сбъдват
Аз съм силно вярваща православна християнка и , като такава, за мен е важен църковния брак. При нас сватбеното тържество и венчавката в църква бяха в един и същи ден, а гражданския брак го сключихме преди това в камерен състав (само с кумовете). Излезе ни малко по-скъпо (друга рокля, почерпка с кумовете...), но пак бих постъпила така. Не разбирам безсмислиците дето се говорят по времето на гражданската церемония и нямаше да ги изтрая в пълния им вариант. Дрън-дрър...Бля-бля...
Аз дори не слушах в гражданското,но затова пък попа каза безценни неща  Peace

# 1 006

И за мен е така.   bouquet

# 1 007
  • София
Ами всички сме различни. Аз трудно издържам църковните бракове - нЕма такова мъчение.

И аз собствения си църковен брак го издържах трудно. Ако сега мъжът ми искаше да сключим църковен, нямаше да се съглася.

# 1 008
православен църковен брак не е толкова скучен като католически.аз и двата имам  Mr. Green католическият е ужасна скука! седиш един час и половина на един стол пред попа и слушаш излиянията му,от които нищо не разбираш,а ако пък  е и на чужд език....смятай.

# 1 009
Аз съм силно вярваща православна християнка и , като такава, за мен е важен църковния брак. При нас сватбеното тържество и венчавката в църква бяха в един и същи ден, а гражданския брак го сключихме преди това в камерен състав (само с кумовете). Излезе ни малко по-скъпо (друга рокля, почерпка с кумовете...), но пак бих постъпила така. Не разбирам безсмислиците дето се говорят по времето на гражданската церемония и нямаше да ги изтрая в пълния им вариант. Дрън-дрър...Бля-бля...

Това с другата рокля не го разбрах.
А, ако се заслушате, и в гражданското, и в църквата се казват едни и същи неща, но с различни думи. Едва ли на едното място проповядват вярност и любов, а на другото - бий жена си, изневерявай на мъжа си.

# 1 010

Попа казва жените да слушат мъжете си, а това нито една жена не го прави.

# 1 011

Joy Joy Joy Joy Joy

# 1 012

Аз какво да направя, че теб жените не те слушат? Църковен брак имаш ли? Обещавала ли ти е да те слуша? Аз не съм поела ангажимент да слушам мъж.  Peace

# 1 013
  • гр. София

АААА, не така! Много е подвеждащо да изваждаш частица от цялото. А мъжете уважават и почитат ли жените си?
Всъщност, в църковният брак ми хареса топлотата и благословията на свещеника, в гражданското - добре се справиха служителките, но го няма близкият контакт, който всъщност задава атмосферата на тържественост, на нещо свято.

# 1 014
  • София
Това с послушанието беше едното, което ми бръкна в здравето.

# 1 015
Ами къде тръгваш да сключваш църковен брак тогава?  newsm78

# 1 016
  • София
Съгласих се на църковен, защото мъжът ми предпочиташе, а на мен не ми пречеше. Или поне тогава си мислех, че не ми пречи.

# 1 017

Аз го слушам, в смисъл като говори, слушам какво казва, но не съм обещавала да изпълнявам, каквото съм чула  Peace
Иначе църквата тенденциозно не смята жената за човек, според мен. Дори има ограничение за влизане на определени места, няма жени-попове и т.н. Честно казано сега не бих правила църковен брак, ако се омъжвах.

# 1 018
  • където мечтите се сбъдват

И за мен е така.   bouquet

A,също казва мъжете да обичат жените си както обичат себе си Simple Smile
Аз слушам мъжа си.
Да слушаш мъжа си не означава да си в подчинена позиция и да си втора категория човек  Peace Според църквата мъжът и жената са едно тяло,един човек.Те са просто две половини на едно.Това е все едно да кажеш,че дясната ти сърдечна камера е по-висша от лявата  Simple Smile Те част от сърцето,но просто имат различна функция,без нито една от двете сърцето не може да функционира правилно.Това е.

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 21:00 от stefanel

# 1 019
Какво значи да слушаш мъжа си? #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт