Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 6

• 54 635
  • 890
  •   1
Отговори
# 435
Ще го пробвам нощес в заспало състояние...надявам се да се получи,защото той не спи при нас. Когато беше новороден го пробвах веднъж така и никакъв успех -надявам се сега да се получи...  Praynig
Мерси  Hug

# 436
  • UK
Малко офф: Не се надъхвайте от сега със сминдух Simple Smile Няма нужда да стимулирате с допълнителни средства при такива малки бебета - достатъчно е честото поставяне на гърда - това с "лекарствата" го оставете поне за 6-7м. Simple Smile
И аз така мисля. Трябва да се научите и вие и бебетата как да се справяте със ситуацията. Съвсем наскоро четох една потребителка, която спряла сминдуха и нещата пак отишли наникъде, не е това начина да постигнете дълго и ефикасно кърмене. Не суче ли бебето, не са ли организирани нещата както трябва, чайове, сминдух и ядки, все тая, ефектът ще е само временно замаскиране на проблема и после става още по-трудно.

# 437
  • Пловдив
И моята карма намаля рязко Sad
Ако правилно съм разбрала трябва да давам по често ,я не да пия добавки?
Не че ни си взех чай на Хип за кърмачки..

# 438
  • UK
Кърменето е най-добрата стимулация. Давай колко можеш по-често, цеди след това - нищо, че са празни гърдите, цеди "на сухо". Колкото по-често се изпразват, толкова повече се пълнят после. В този случай може да ти се струва, че са все празни, но не е така. Кърми често и нощем. Бебенцето ти е малко, за няколко дни ще оправите нещата. Simple Smile
Добавките са само допълнителни помощни средства, но основното е кърменето.

# 439
  • София
Идеи как да регулирам кърмата си....
В момента на всеки 3-4 часа имам по около 100-150мл във всяка гърда. Детенцето ми яде само от едната, което й е достатъчно към възрастта и в момента. Яде също на 3-4 часа и мнооого често пропуска нощното хранене. Сутрин като ставам ще се пръсна, цедя и двете и слагам във фризера...но там вече място няма и искам ако не друго поне да махна това цедене заради препълването..да не говорим че постоянно съм с подплънки заради течове  Joy

Знам, че с времето ще се регулира, но би трябвало вече да има напредък...Не мога да я държа гладна, а тя суче много ефективно макар и от родилното да си яде така на 3-4 часа..изпразва я за 10 минути хиената малка  Joy

# 440
  • ул. "Мечтание"
Идеи как да регулирам кърмата си....
В момента на всеки 3-4 часа имам по около 100-150мл във всяка гърда. Детенцето ми яде само от едната, което й е достатъчно към възрастта и в момента. Яде също на 3-4 часа и мнооого често пропуска нощното хранене. Сутрин като ставам ще се пръсна, цедя и двете и слагам във фризера...но там вече място няма и искам ако не друго поне да махна това цедене заради препълването..да не говорим че постоянно съм с подплънки заради течове  Joy

Знам, че с времето ще се регулира, но би трябвало вече да има напредък...Не мога да я държа гладна, а тя суче много ефективно макар и от родилното да си яде така на 3-4 часа..изпразва я за 10 минути хиената малка  Joy

Хубаво е постепенно да намаляваш цеденето. При препълване, за да се отрегулират нещата по-бързо цедиш колкото да облекчи гърдата, не до край. Би било добре да предпагаш гърдата на дъщеричката си да посуче преди да тръгнеш да се цедищ и да цедиш само, ако ти откаже.

Заповядай една полезна статия по въпроса: Твърде много мляко - как да се справим с препълнените гърди?

Успех!  Hug

# 441
  • София
Нощни очи, благодаря Simple Smile Това сутрешно цедене ми се случва така: изцеждам малко, колкото да не е на камък гърдата, от която ще се храни беба, тя яде и след това изпразвам остатъка и другата гърда. Напоследък не доизпразвам тази, от която е яла, защото остава малко , а и за да не я стимулирам прекалено, но пък тя прелива до следващото хранене от нея...

Ще прочета и статията, веднага даже Simple Smile

Редактирам се след като я прочетох: Нямам запушване или бучки и млякото си тече постоянно, дори когато се навеждам, да неговорим като заплаче. Усещам неприятна болка само като "слиза" новото мляко за по няколко секунди, когато стават на камък и след това се нормализират. Просто има много материал в тях.
Опитах да намаля водата от 3-4 литра на 2, но умирам от жажда и пак си пия колкото ми се пие.

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 20:16 от desideskata

# 442
  • ул. "Мечтание"
Това сутрешно цедене ми се случва така: изцеждам малко, колкото да не е на камък гърдата, от която ще се храни беба, тя яде и след това изпразвам остатъка и другата гърда.

Опитай да цедиш само колкото да не са на камък гърдите ти. Дай ѝ да суче и се опитай да не цедиш след това.
Цеденето дава сигнал на мозъка, че е нужно повече мляко, отколкото реално имате нужда.  Peace Обичайно за 2-3 дни до седмица се отригулират нещата при смяна на ритъма на кърмене/цедене.

# 443
  • Варна
Само да уточним, че въпросното регулиране на кърмата се изразява в омекване на гърдите, изглеждат все едно са празни, не се препълват и не текат. Много майки погрешно интерпретират тези симптоми като "рязко намаляване на кърмата". Моят съвет е - спрете да си гледате гърдите и помпите, а погледнете децата - ако наддават и се нахранват, значи нямате поводи за притеснение. Това не е някакво световно първенство по изцеждане и броене на милилитри. За съжаление, Природата не ни е направила малката услуга да създаде гърдите прозрачни Simple Smile

# 444
  • ул. "Мечтание"
Само да уточним, че въпросното регулиране на кърмата се изразява в омекване на гърдите, изглеждат все едно са празни, не се препълват и не текат. Много майки погрешно интерпретират тези симптоми като "рязко намаляване на кърмата".

Maybelline, благодаря за допълнението!  Hug Наистина си е важно уточнение, а аз забравих да го напиша.

# 445
  • Пловдив
Ммм..да..очевидно и аз греша като си мисля че кърмата ми е намаляла щом гърдите са меки и изглеждат като преди Thinking

# 446
  • ул. "Мечтание"
Ммм..да..очевидно и аз греша като си мисля че кърмата ми е намаляла щом гърдите са меки и изглеждат като преди Thinking

А детето ти как се чувства? Колко често суче, пишкане-акане как са?

# 447
  • Пловдив
Днес суче на час и половина-два..необичайно за нея -аз за това се и притесних. Памперса е пълен Peace

# 448
Това регулиране и мен ме стресна,  защото и аз в началото и аз бях каато Деси , но не съм изцеждала докрай никога,изцеждах до облекчение и то доста! После с намаляне на цеденето и с два - три чая  Салвия  кърмаата намаля до по нормални количества! После както писах в по горен пост намаля още заради неприятни случки,  но със сминдух и най вече с често сукане нещата се подобриха, но да не казвам голяма дума!
Благодаря за съветите на момичетата от темата!

# 449
  • ул. "Мечтание"
Днес суче на час и половина-два..необичайно за нея -аз за това се и притесних. Памперса е пълен Peace

Верятно това е нейния начин да си достави нужното количество мляко!  Peace
Понякога когато нуждите им се увеличат те сами започват да сучат по-дълго и по-често.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт