АВГУСТовски бебета 2013 - 2

• 28 754
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Записвам се че много рядко влизам тук  Grinning

# 121
Хайде и аз да направя един отчет тук. Толкова рядко влизам,че стана пак да се запознаваме  Rolling Eyes
Та...за мен-без цикъл и без промяна в килограмите. Качих 27 кг през бременността,свалих 10 с раждането и сега си стоя на 69-70. Не мога да се трая,затова започнах 90 дневната,дано има резултат  Praynig 
Малка глезла Мая почти на шест месеца е вече около осем кг от 2650 при раждането. На сантиметри е около 65,ще видя колко ще я изкарат след няколко дена. Кърмя през три часа през деня и нощем когато се размрънка(а това е около два-три пъти), като понякога ме буди само за да ме ползва за биба Confused Има вече две долни зъбчета и се беше научила да хапе с тях,но вече явно не и е интересно та зърната ми са щастливи. Не желае да се обърне. Сигурна съм,че може,просто не и харесва и не иска. Иначе драпа да е седнала у някого. От началото на петия месец започнах да и давам сокчета,но бързо минахме на пюре(първо морков,после тиква и сега картоф),като сега по свое желание изяжда около 100гр пюре и завършва с кърма. След някой ден мисля да въведа и плодово. За сега това...май покрих разискваните теми  baby_neutral

# 122
Споко, Трикси! Как ще сме те забравили.... Отчитай моля те, положителните резултати от диетата. Като мотивация, просто....  Ние зъби още нямаме. На баткото се появиха 4 в края на 6 месец и сега очаквам някъде там. Слюноотделяне- голямо, пъхаме ръце, но все още няма прокарало.  И Лидия не се обръща, но въобще не обича да лежи по корем. Най- новото движение при нас е, както си лежи по гръб и започва да вдига и спуска таза си, като упражнение....

# 123
Vi_ta, минах през проба дали не е от глад, гушках, успокоявах, обачеее, рев докато не му дам и си изпразва и двете гърди, не се майтапи..
Относно цикъла - и аз нямам още, от няколко дена обаче се появи някакво зацапване кафеникаво.. що ли е то.., не знам.  newsm78
Днес му боцнаха третие двойни ваксини - мноооого плачка, горкинкото, предните пъти много бързо се успокояваше, а сега чак до вкъщи си плака и на ръцете ми пак беше нещастен, едва заспа. Говорихме за зхранване, мисля го за следващият, или по-следващият понеделник, зависи от това как върви кърменето. Иначе съветите за захранването -класика - картофче, морков, пащърнак, тиква, заместваме обедно хранене /каза около 80-100 мл./, после добавяме една сутришна плодова закуска по 20-30 мл. между храненията и чак след това ще говорим за второ хранене през деня. Сокчета още не, ако искам - да са купени, за да са минали термична обработа, ама аз и не искам. Това е за сега Simple Smile

# 124
  • велико търново
аз да съобщя новините от  днешната консултация Simple Smile от 5,950кг сме станали 6,500,от 62см сме станали 63 Simple Smile биха ни 2 ваксини в кръ4етата,ще продължим да даваме по 1 капка за фунтанелата Simple Smile няма да имаме скоро зъби както си  мислех  Rolling Eyes гърлото и е добре,ако няма проблеми от ваксината др седмица най после по4ваме захранване Simple Smile странното беше 4е ме пита купешки или от кухня.....даже ми даде бележка за кухнята щото се искало от докторката  Rolling Eyes ама за сега мисля да си и правя домашни а по нататък да се запишем на кухня,а и тя каза 4е е от 6 месец кухнята а ние нямаме 5 още Rolling Eyes педито каза да запо4нем с зелен4укожи пюренца  Simple Smileтова е за сега,отивам да и давам панадол-а 4е тя до сега спа

# 125
shirina браво на вас ! Дано да нямате проблеми и скоро ви чакаме в клуба на захранените  Grinning

Момичета искам да ви попитам, вие този месец получихте ли майчински. Ако не, ще получим ли за януари или чак февруари, аз не мога да им хвана спатиите. А и нямам време сега да отида до НОИ, за да взема този код.

# 126
  • велико търново
A.J. мерси Simple Smile аз разбрах 4е декември месец изплащат май4инските за декември за да из4истят годината и сега ще полу4им май4инство 4ак февруари за януари месец  Rolling Eyes а бяха споменали по новините 4е от 2014 от 310 ще станат 340 минималното,дали е вярно и дефакто сега ще вземем 340 лв

# 127
  • София
Да майчинските ще ги дават началото на февруари за януари и така вървят ва началото на следващият месец дават за предходният> Ние други ден сме на доктор ще сме на 6 месеца мисля че ще ни бият ваксина хепатит Б кръв и урина ще даваме. Вече съм се подготвила купила съм колекторче за събиране на урина и стерилно шишенце, ще видим как ще се справя ще пиша след прегледа.

# 128
  • велико търново
оле ужас,как се дава урина от такова малко бебе Shocked на нас ни биха 2-рия прием имунизация против дифтерия, тетанус и коклюш на 19.02 3-тия Simple Smile

# 129
Нас ни казаха, ако не успеем да съберем урина, просто да занесем колекторчето, пък те щели да се погрижат  Peace

# 130
  • велико търново
ох направо ме заболя главата да се ровя тука за това май4инство,декларации и т.н,преди малко с4етовудителката ми се обажда и ми каза 4е съм трябвало да подам декларация за отглеждане на дете,преди съм била подала декларация за отпуск по май4инство и сега трябвало да подам за отглеждане....но по странното беше 4е ми каза 4е трябвало всеки месец да се подава декларация за отглеждане или на мен така ми се 4у....а тя е имала др в предвид....защото това никъде не го пише а и много др мами ми казаха 4е се подава 1 път в годината и после за 2-рата година....направо ще се побъркам...кажете ми нещо за успокоение Sad

# 131
  • София
shirina, подава се декларация по чл. 50 при изтичането на трите болнични, или 135 дни след като си родила. има я в сайта на нои, можеш да си я свалиш от там. и след това нищо друго не подаваш чак до август 2014 - тогава се подават още документи за втората година Simple Smile

# 132
Здравейте!

Ние утре имаме час за консултация, но много се чудя дали да се обадя да го отменя, че ме е страх заради грипа  newsm78

# 133

devikici, в София не е ли обявена грипна епидемия, ако е, не би трябвало да се провеждат детски консултации.

# 134
Сега звънях на докторката да я питам и каза да отидем.

Общи условия

Активация на акаунт