Енгин Акюрек в очакване на „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 244

• 33 271
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив

"Трейлъра и плакатите ще видим в петък - 17 януари, между 22,00 и 23,00 часа."

# 601

Ееее, страхотна новина! Да предупредя у дома и да си запазя мястото пред компютъра. newsm44 newsm53

Марианка  bouquet  благодаря!

# 602

Ами ... скоро е ! Два дена.

Да не забравяме, че също ... скоро ще обявят и каста на "Черните пари"

Не ви ли "намирисва" на петъчен купон

# 603
Марта, и купон ще има, само да пуснат трейлъра. Simple Smile Grinning

Хареса ми този колаж от фейсбук.

# 604

newsm51
Дами, с тази хубава снимка ви казвам лека нощ.
Днес беше много интересно в темата - истински празник както за пишещите, така и за четящите!

# 605
Момичета,днес сте прекрасни-пишете,пишете.Прекрасни постове.Марта,Барисея,Димони,все едно прочетох собствените си мисли и изказвани преди мнения, обобщени от вас.
Денят ни е пълен с добри новини.Мариана,благодарности. На много специален за мен ден ще чакаме новини.Дано св.Антоний ни ги донесе като подарък за търпението ни.

# 606

Марта, снощи беше сложила снимка под водата, на която Ейлюл е по бански.
А аз чак днес забелязах, че в първия трейлър, когато пада във водата,
Ейлюл е с дрехи.  Simple Smile   Явно това са различни сцени.

Любов Hug лека нощ и на теб!

# 607

Лека на лягащите и да сънувате нещо красиво или ... някой.

Няма да ви подсказвам ... вие си знаете.

Елинор, третият трейлър ще ни обърка и сценариите, и подредбата на пъзела и всичко !

Явно това е заснемането на сцената от трейлъра.

Скрит текст:

# 608
Марта, в първия трейлър Ейлюл е с дрехи, а във втория трейлър  - по бански. Grinning
А в третия.....може и Текин да е по бански Joy Joy Joy Joy Joy

Не знам какво са ни забъркали в трейлъра, ама и ние имаме доста време
да забъркваме и пренареждаме. Grinning Grinning

За лека нощ слагам Булут. Simple Smile  Приятни сънища на всички! Heart Eyes

Скрит текст:

# 609
barisea, ами мисля си,че Фатмагюл си беше изградена така като характер. Много от тук пишещите я виждаха като скромна и срамежлива. Аз не я видях такава. Освен това във втори сезон до някаква степен видях у нея егоизъм. Разговорите с психоложката бяха много показателни,дори само от тях трябваше да разбере,че тя не е единствената в тази история,която има проблеми. Как имаше тънкото усещане за нещата в други ситуации, а за Керим не? Светът започна да се върти около нея.
Нямам достатъчно време ,за да развия мисълта си. Вероятно ще бъда разбрана погрешно.

О, ти отваряш темата за образа на Ф! Съгласна съм с тебе донякъде - а именно, че беше сляпа за болката на К. Но аз не си го обяснявам с някакъв природен егоизъм, а по-скоро с незрялост от една страна и пълно потъване в собствената болка от друга. Тя просто нямаше очи за нищо друго и за никой друг, освен за себе си и своето страдание. Може би, само брат й правеше изключение. В нейните очи К (въпреки многобройните доказателства за любовта и добротата си, които даваше) си оставаше Виновният. А от чувствата на Виновния по принцип много-много не се интересуваме. А и замисълът явно беше такъв - големият прожектор да свети върху нея.
   Но аз имам проблем с образа на К в това отношение, а не с този на Ф. Всъщност, (както много хора отбелязаха) Ф не беше сама в битката си. В нито един момент. Докато К нямаше никого до себе си. В нито един момент. Той трябваше сам да понесе болката си, вината си, угризенията си и всичко останало, а да се натовари и с тези на Ф.  smile3518 На практика, никой нормален човек не може да понесе такъв психически товар - ще откачи. И той смъкваше напрежението по единия от двата начина, които мъжете познават  Wink - чашката.  Wine Glass До другия нямаше достъп  Embarassed  bombs Отиването на психолог беше негов личен повратен момент - той призна, че не може да се справи сам.
   А за това, че Ф изобщо не се сещаше, че и той страда, аз виня точно психоложката. Сливи ли имаше в устата тази жена, та не й каза най-важните неща! От една страна, нейният образ е брилянтна хрумка на сценаристите, но от друга, те не го използваха и на 50 процента! Трябваше да вложат в устата й много важни ключови реплики - (1) именно да светне Ф, че К страда и да й обясни защо и как точно; (2) да обясни и на двамата (е, К имаше някакъв опит все пак) основните "изненади", които ги очакват в леглото, да ги насърчи да се сближават постепенно; вместо това тя говореше като дърта монахиня и мрънкаше на Ф, че "това, което ще преживее със съпруга си няма нищо общо със зверството". Което е същото, все едно да кажеш, че тортата, която ти предстои да изядеш, няма нищо общо на вкус с тиквеника. Голяма помощ, няма що! (3) тя трябваше да им обясни, че дори след като станат интимни, процесът на излекуване не е приключил. Въобще, доктор Незихе трябва да си прегледа дипломата. Или онези, които й пишеха репликите.
   А за студенината на Ф във втори сезон много се изписа. Съгласна съм, че това беше нелогично и без основание. Връх на абсурда беше поведението й след отвличането. Това наруши цялата логика на филма. До този момент една голяма част от новите стъпки, които К и Ф правеха един към друг, бяха катализирани от прояви на Мустафа. Примери: за първи път Ф нарича К по име след посещението на Мустафа в дома им; първата целувка по ръката на Ф и първата прегръдка е след паметната сцена на ревност по повод посещението на Мустафа в ресторанта; първият опит за целувка е след РД на Ф, когато К е разстроен заради фойерверките на Мустафа. И сега, когато той се намесва по възможно най-драматичния начин в живота им, Ф се затваря като мида в черупка и пъди К от себе си! Тя не му каза дори едно "мерси", че я спаси! Не го попита нито веднъж боли ли го раната! Само повтаряше: "Ами ако баща ти не беше дошъл!". Не аблата, а К трябваше да помоли да спи в стаята й! Може би, трябваше да чуем реплики от рода на: "Страх ме е, когато не си до мене. Обхваща ме паника, когато те няма. Моля те, не искам вече да спя сама..." - ей такива работи. А не: "Аз не виждам никого, даже тебе". Тука не обвинявам Берен. Вината си е на сценаристите.
   Образът на Ф като цяло си е логичен. Тя е много силен характер. Ако не беше, нямаше да оцелее психически. Външно беше крехка, но иначе желязна - това аблата го каза даже.
   Мен ме вълнува повече един друг въпрос, на който нямам твърд отговор - тя изобщо обича ли някога Мустафа? Това любов ли беше? Моето мнение клони повече към "не". Спомнете си за какво мечтае в последната нощ преди годежа, когато двамата седят пред строежа на къщата! "Ще си имам мои пердета, мое легло, мои съдове. Ще си готвя каквото искам. Ще си правя каквото искам..." За нея Мустафа е просто билет за свободата, символ на откачането от куката на Йенге. Не че има нещо против него, те са приятели от детинство, не й е противен, приятно й е с него, но не е ВЛЮБЕНА. Не и както е по-късно в К. Любовта й към него трае до изхвърлянето на сандъка. От този момент нататък тя го мрази и презира. Мисля си, че всъщност първата й ЛЮБОВ е К. "Любов" в истинския пълен смисъл на думата. Е, може и да не съм права... де да знам.
   А ако има някаква черна точка, която да пиша в сметката на К - това е начинът, по който скъса с Кристен. По телефона! Е, те не са били гаджета в пълния смисъл на думата, но са се влачили заедно насам-натам, той много добре е знаел, че тя влага повече от него във връзката им, хич не се е противил да спи с нея и изведнъж - "О, здрасти, радвам се, че ще идваш. Аз се ожених". Хм... на мен няма да ми е приятно да скъсат с мене така. Той до края се чувстваше гузен пред нея - справка, 78 серия, сцената, на която се смях до сълзи заради смутените му муцунки и въртене на очите.  Joy
Е, и други неща се сещам, но пак написах Война и мир. Явно, имам дарбата да досаждам.
Лека!

# 610

Лека нощ,момичета

# 611

Добро утро и успешен ден !

Разбрахме, че плакати и трейлър - в петък.

Въпреки това си бях оставила един "дежурен" на компа да следи за новини но нищо не можах да  разбера тази сутрин от "доклада" му по наблюдението.

Скрит текст:

barisea, ще те чета днес следобяд, че времето ме "пришпорва" на ранина.

# 612
Добро утро.

barisea, отново благодаря. За обобщителните и аналитични постове.   bouquet До тук подкрепям изводите ти изцяло.
Само за "скъсването" с Кристен не съм много съгласна. Като се има предвид, че твърде много и твърде сериозни проблеми имаше да решава в крачка Керим през цялото време, а връзката с нея беше от типа "любов чрез писмо", скъсването по телефона беше най-бързият начин да се изяснят промените в статуса на Керим с цел избягване на нови усложнения. Представи си, че Кристен беше цъфнала да си види "гаджето" на място, в Гьоксу (може да се очаква от нея - беше доста напориста Simple Smile) и на Керим му се наложи да се оправдава за пореден път - пред нея, че не се е сетил, че не е сметнал за необходимо да я уведоми по-рано, пред Фатмагюл - че има друга жена в живота му... поредната конфузна и затормозяваща сцена. Той се опита да разсече този гордиев възел... Е, колко беше успешно, пролича после, в 32 еп., но за момента момчето нямаше друг избор, освен да заяви ясно и направо: женен съм. Всичко се промени.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 07:24 от marytza

# 613
  • Бургас
Добро утро Hug
barisea  Hug  bouquet,благодаря !
Значи в петък ще бъдем отново очаровани ,много обичам тези изненади ,капка по капка ...

Engin Akyürek Sen benim Şarkılarımsın - Güneşim
Хубава песен и хубав ЕА  за начало на деня Heart Eyes
Скрит текст:
Успешен ден на всички!

# 614
  • Пловдив

Здравейте момичета. С Текин ви пожелаваме приятни мигове в темата.

Общи условия

Активация на акаунт