Енгин Акюрек в очакване на „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 244

• 33 277
  • 728
  •   1
Отговори
# 645

"Аз съм твоя мъж"

# 646
newsm51
Маричке, благодаря ти за " I am your man "  /"Аз съм твоят човек"/на Ленард Коен. Страшно подхожда на Булута...
Не случайно и Мерал Окай бе избрала пак негова песен за сватбата на Нарин и Сердар - "Танцувай с мен, докато изтлее любовта...

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 17:07 от loveofmine

# 647

Освен "издърпването на килимчето" под краката на Ф., Кристен трябваше да покаже, че и другата жертва - Керим - също е обърнал живота си на 180 градуса заради "случката". Всеки от тях имаше някакъв свой живот и своя представа за бъдещето - Ф. - "мой дом", К. - "мое семейство". И двамата трябваше да се простят с мечтите си и да ги поставят на съвсем нова основа... въпреки.

Добре де! няма да спорим!  Hug Two Hearts Макар че не си спомням нито веднъж той да е свързвал представата си за "мое семейство" с Кристен. Напротив, когато Вурал директно го пита за "англичанката", той отговори доста вяло - "Неее. Няма нищо". От негова страна никога не е имало тръпка към нея! Напротив, когато каза: "Искам да се оженя, да съм влюбен в жена си", си спомни Ф с овцете.
   По-скоро си мисля, че Кристен показваше развитието на Керим като образ. В 1 серия той е едно плейбойче-комплексарче (не скачайте да ме биете, моля ви се!  fight) Спомнете си как гледа мацките, дошли да се лекуват при аблата, какви прелъстителни усмивки мята, как се държи на плажа. От друга страна - огромното му желание да бъде "с тях", "като тях", да го мислят за "един от тях" - той сам си го признава на сеанса при психоложката. Изобщо не се замисля сериозно над живота. Кристен е част от този му живот - момиче за една нощ, удобна чужденка (че съселянките му не може да си ги води по хотелите - имат си бащи, братя...  #2gunfire), към която няма ангажименти и не носи отговорност.
   След "случката" всичко се преобръща - не само животът му, но и самият той. Край на плейбойските изпълнения. Ред е на отговорността, на болезнените решения, на носенето на тежести. Кристен няма място в този му живот. Може би, скъсването с нея е последният спомен от преди, последното нещо, което прави в духа на "преди". Може би, затова се чувства толкова неловко в нейно присъствие - напомня му за това какъв е бил.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 17:08 от barisea

# 648
barisea, дългите ти постове не оттегчават  Grinning !

Аз съм емоционален зрител и когато гледах сериала онлайн нямах търпение нещата вече да се подредят за Керимчик /галено го наричахме така/. Много изстрада той, милия в моите очи! Но! Но това, защото аз имах нужда от такава емоция! Обаче, абстрахирайки се от чисто женската ми емоция и нетърпение за щастие и безоблачно небе, пък и след втори прочит на сериала, трябва да кажа, че Керим не е изоставен в болката си и сам срещу всички, както Марта по-рано се изрази!
Мисля, че той се стремеше точно към това мазохистично отхвърляне на себе си и АЗ-а си, не искаше и не позволяваше помощ, защото точно от това имаше нужда - да страда, да не бъде важен, да бъде мачкан ако щете! Тези чувства и това себенаказание бяха неговото лично наказание, което само човечен и почтен човек може да поиска, когато много е сгрешил и когато по никакъв начин не може да върне времето! Това е самонаказание, а не наказание от другите!
Аз също много исках да чуя заветните "Прощавам ти", но след емоцията си на искаща жена преосмислих това си искане към сценаристите  Grinning.
Керим никога няма да си прости, дори и да чуе, че жената до него му прощава, той няма да си прости! Фатмагюл никога няма да забрави случилото й се, то от време на време и все по-рядко напред в годините ще се появява в съзнанието й!
Изхода и за двамата е да се научат да живеят с незабравимите и непростимите неща! Всеки мил жест, всяка усмивка, всяка грижа, всяка добрина ще бъдат мехлема, който ще облекчава терзанията им.
Това е което много ги обединява, колкото и неестествено да е да са заедно и според моите представи.

# 649

Мисля, че той се стремеше точно към това мазохистично отхвърляне на себе си и АЗ-а си, не искаше и не позволяваше помощ, защото точно от това имаше нужда - да страда, да не бъде важен, да бъде мачкан ако щете! Тези чувства и това себенаказание бяха неговото лично наказание, което само човечен и почтен човек може да поиска, когато много е сгрешил и когато по никакъв начин не може да върне времето! Това е самонаказание, а не наказание от другите!
Аз също много исках да чуя заветните "Прощавам ти", но след емоцията си на искаща жена преосмислих това си искане към сценаристите  Grinning.
Керим никога няма да си прости, дори и да чуе, че жената до него му прощава, той няма да си прости! Фатмагюл никога няма да забрави случилото й се, то от време на време и все по-рядко напред в годините ще се появява в съзнанието й!
Изхода и за двамата е да се научат да живеят с незабравимите и непростимите неща! Всеки мил жест, всяка усмивка, всяка грижа, всяка добрина ще бъдат мехлема, който ще облекчава терзанията им.
Това е което много ги обединява, колкото и неестествено да е да са заедно и според моите представи.

Сто процента съгласна за самонаказанието от негова страна!  newsm51 Той сам си го каза - "Аз наказах себе си с най-тежкото наказание" (28 серия); "Говоря така, за да нараня себе си" (63 серия). Явно смяташе, че колкото повече страда, толкова повече си плаща. Фатмето също го смяташе - защото нито веднъж не му благодари за нищо. Явно и тя мислеше, че той е длъжен и ще бъде длъжен до края на живота й. А дали наистина е така - това вече не знам.
   Относно прошката... тука май съм на леко различно мнение. Преди време прочетох изказване в един от сайтовете на някаква жена, преживяла изнасилване (или някой я цитираше - не помня вече). Там тя казваше, че тази рана била като всяка друга рана - заздравява и оставя белег (перифразирам, не си го спомням точно). А белегът не боли. Стои си там, вижда се, грозен е, но... не боли. Алтернативата е раната да не заздравее. От това, обаче се умира. Вечни рани няма - или заздравяват, или умираш. Така и с душевните. Не мисля, че Ф "вечно ще помни това". Тоест, ще го помни като факт, но споменът за болката ще избледнее. Нали това беше и целта на терапията - да оздравее! Нали и тя самата това каза - "Искам да забравя, да обичам, да се доверявам, да бъда нормален човек" (27 серия).
   Всъщност, това е реалистичното, колкото и да звучи абсурдно на пръв поглед. Прошката лекува - "пречистваш се" - каза Ф. И продължавам да не съм съгласна със сценаристите, че я отказаха на К. Той самият също трябваше да си прости - като приеме нейната прошка. Ако не си беше простил, никога нямаше да посегне към нея, никога не трябва да я докосне. Фактът, че пожела тялото й и го "взе", показва, че си е простил. Нали в ПБН точно моментът на посягането към тялото й го срина. Затова Ф му каза "Прости си!". Точно в тази нощ той си прости. Много красиво беше показано със свалянето на роклята. И макар да направиха фалстарт, той не се отказа,  не се уплаши, продължи да я "обсажда" с нежност и внимание, докато я "отключи". Ако не беше си простил, нямаше да може да го направи.
   Така мисля...

# 650
  • Пловдив

Да споделя поредната красота....

# 651

Да ви разсея с малко от моите красоти.

# 652
Цитат
Явно смяташе, че колкото повече страда, толкова повече си плаща. Фатмето също го смяташе - защото нито веднъж не му благодари за нищо. Явно и тя мислеше, че той е длъжен и ще бъде длъжен до края на живота й. А дали наистина е така - това вече не знам.

Когато се заровя в анализа си на сериала, не забравям да си напомням две неща:
-  разсъждавам по принцип;
-  разсъждавам по сериала и неговите сценариини недостатъчности.

Разсъждавайки по принцип, разбирам вътрешната борба на Ф. Мисля, че е много трудно да се преобразуват чувства от противоположен характер. Това иска време и собствени усилия да превъзмогнеш желанието си другите да страдат, колкото и ти. Насочваш отрицателните чувства към себе си или към околните или и двете и това състояние е толкова болезнено най-вече, защото е осъзнато.
Не съм сигурна, че сценаристите са заложили такова състояние, но аз мога да направя такъв прочит или е вътрешна борба или ги е домързяло да си развият образа логично, правейки два сериала едновременно.

Колкото до прошката - разбирам какво казваш, но хората сме много различни. Аз вярвам, че даването на прошка те освобождава от тежкото бреме, но не е задължително да е така за всички и това не значи, че не си добър човек или достатъчно зрял и мъдър. Постигането на вътрешен мир и хармония можеш да получиш и с изричането на думата прощавам, а може и по пътя на себеанализ и познание. Всеки трябва да открие своя начин и няма правилен и неправилен. Обаче дествията на човек показват неговото състояние. В грижите си към Керим, чисто битови, в стремежа си към него аз стигам до извода, че е постигнала вътрешен мир и покой и е готова за нов живот.  Но аз наистина смятам, че Керим имаше повече нужда от своя катарзис, не от думата прошка.

# 653

Ейлюл и Текин !

Още съвсем малко и ще разберем още някоя "подробност" или пък още повече ще се объркаме в предполагаемия сюжет.

# 654
  • Пловдив

https://www.youtube.com/watch?v=tLGanxrgZYA

В очакването на Текин.....

# 655
Всичко си зависи от човека,от това какъв е бил пътят на лечението от тази не само физическа, а най-вече психологическа травма. И да,тя оставя белег в душата,но белезите в душата не са като по кожата. Те понякога болят. Пак казвам всичко зависи от човека,а и от средата в която живее,от всичко,което му се случва в последствие. Винаги има неща,които могат да отключат болката,но с малко повече късмет,може и да му се размине. Много е важно и каква е нагласата на самия човек. Има хора,които по природа са черногледи. При тях е по-трудно. Аз мисля,че Фатмагюл не е от тях.

Керим се самонаказваше. Абсолютно съм съгласна,но... има едно но. Ако помощта беше дошла от Фатмагюл,щеше да я приеме. Единствено и само от нея.

Керстин в началото присъстваше като част от миналото на Керим. Но аз никога не съм идентифицирала миналото  му с нея. Просто едно момиче,което иде да покаже,че не е бил монах. Освен това изигра ролята да покаже на Фатмагюл,че той не ѝ е безразличен,иначе защо да го ревнува. Що се отнася до по-късното ѝ появяване  ooooh! Ето това ми беше излишно. Защо беше необходима - за да почешат егото на Керим и да поставят Фатмагюл в конфузна ситуация?  newsm78 Аз не бих си направила извод,че това е скъсване с миналото. С него Керим свърши още след престъплението. А и в крайна сметка и двамата не са скъсали с мечтите си. И двамата решиха да ги превърнат в реалност,влюбвайки се един в друг,създавайки общ дом и семейство.

# 656

"Спомен за любовта"

Дали човек може да се чувства удовлетворен, "пълен"  и  щастлив в своя живот, ако дори и за  малко се е докоснал до великото чувство любов.

Дали ще му е достатъчно за остатъка от живота му, ако е загубил по някаква причина своята любов.

Дали ще бъде благодарен, че дори и за един месец е бил "различен" - красив, обичан, желан.

Просто си мисля на глас.

# 657
  • Пловдив

Марта - спомен или да.... ама Текин голям изобретател. Ще има да взаимстваме.....

# 658
И Керим имаше златни ръце, всичко му се отдава, всичко му отива...

# 659

Мариянка,  просто си мисля ... пак на глас

Текин сам се определи, че е странен и,че  хората го избягват.

Самотник.

Аз друго си мисля дали няма да е преживял някаква семейна драма, която го е превърнала в доброволен "отшелник".

Този ритуал който прави всеки за да не " забрави" баща си ... дали да не го забрави, че е добър или да не го  забрави, че той е причината за самотата и отчуждението му от света...

Един мъж считащ себе си  за грозен , ще покаже красотата на една жена, която не вярва в любовта.

И ще я научи да обича.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 18:34 от Марта_49

Общи условия

Активация на акаунт