Българските плетени обувки на път да станат световен хит

• 7 913
  • 76
  •   1
Отговори
  • София
       Помните ли преди няколко години нашумяха ужасяващите "Кроксове" (Crocks) и всичко живо се юрна да ходи с такива, включително и най-големите холивудски знаменитости?
       А помните ли онези грозновати плетени обувки, които почти всеки чистокръвен българин носеше почти целогодишно (задължително в комбинация с бели чорапки  Laughing )?

Е, очертава се тези прекрасни плетени обувки да бъдат новите кроксове  Mr. Green
Трима американци са открили това чудо на българската модна индустрия и са започнали да го пласират в Щатите, като цените се движат между $39 и $150  Shocked

Сайтът на американчетата - http://www.kickstarter.com/projects/323366220/bos-footwear

Та, сега въпросите ми са:
- Бихте ли се пуснали с таквиз обущета по улиците, ако Мадона започне да ги носи и се появят из страниците на Воуг или ще продължавате да ги смятате за демодирани и грозни?
- А кое друго незнайно българско изобретение смятате, че е достойно за световна слава?

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 01:10 от Графиня дьо Адри́

# 1
Цялата патардия е като във филма "Кит". Ако се зачетете по-внимателно в дадения линк, ще видите, че първо са далеч от каквото и да е пласиране, второ цените, стигащи до $150 са за определен пакет, не само за обувки и накрая, стигайки до сайта Kickstarter и неговото предназначение.

Цитат
We can’t wait to see these shoes on your feet! To do this, we need your help! By selecting a pledge to the right, you can help Bös Footwear reach our funding goal of $10,000. Once we reach that goal, we will place our first order with our Bulgarian manufacturer, then send you your rewards!

Изобщо, не само Кит, ами и в Дунава  Simple Smile

# 2
  • Galaxy 13197853088
Като минат по модните дефилета,ще има да се молите
на Мамма, да ви трие коментарите от преди години  ...

# 3
  • София
 Лошо няма. Така ъпгрейднати и без бели чорапки пък не изглеждат чак толкова зле.

# 4
Веднага идвам в България и се зареждам с пет-шестнайсет чифта!  Laughing

# 5
Обувките не са български феномен. В далечната 1983 г. ги носех от Гърция на мъжете в семейството.
Тук започнаха да ги произвеждат по-късно.
Да, носят се и не само с бели чорапи. Удобни са - меки, краката дишат.
Носила съм дамския вариант с лека платформа и се чувствах добре.
Кроксове не съм купувала, засега.

# 6
И по-ужасни обувки се носят.А и честно казано изобщо не ми дреме дали ще са модерни или не, дали ги носи Мадона,Марадона или тем подобни.Ако са ми удобни бих ги носила-да, дори и ССФ да ги е анатемосала.............. Simple Smile

# 7
Отзвукът в подобни на "Кикстартер" сайтове дава известна представа за пазарния интерес, който би предизвикало изделието. Има доста такива сайтове, които "покриват" различни групи и ареали, и това не е непознат начин за (сравнително) евтино маркетингово проучване. Естествено, както при всяко подобно проучване - ако човек може да "прочете" правилно резултатите  Wink

По световните модни подиуми се разхождат гумени галошки и какви ли не идиотски недоразумения, плод на полу-втечнени мозъци с претенции за авангардност, та едни мрежести обувчици няма да катурнат вселенската естетика.

Бих подкрепила инициативата (всъщност - ЩЕ я подкрепя, като изпратя линк на мои приятели в САЩ и Канада  Simple Smile ), защото предпочитам българска фирма Х да изнесе 10 000 чифта кичозни обущета за САЩ, отколкото да съкращава персонал или да бутилира фалшив алкохол (примерно, не правя връзка с конкретната фирма!) и защото предпочитам хората да свързват името ни с положителни неща, а не само с престъпления, цигани и нисък стандарт на живот.
Рекламирам добри стоки и практики от България при всеки повод, и смятам, че всеки от нас трябва да постъпва то този начин. Колкото и незначително да изглежда на пръв поглед.

Лично не бих си купила, защото не отговарят на стила и вижданията ми,  но бих подарявала на чужденци при интерес. По същата логика, по която не ползвам медени джезвета, калени съдове и битови покривки, но това не ми пречи да подарявам и изпращам по всички краища на света  Peace

# 8
Гледам тия обувки от години и се чудя защо няма някакво подобрение:
по-естествени материали, някакви цветове, добавки и мъниста. Имат
огромен потенциал, особено за дамски.

Един финландец преди години взе няколко чифта за подаръци, и на него
му се сториха гениални.

В БГ по-скоро страдат от стереотипа, че ги носят чичковци с кротък вид.

Култови са, имат потенциал да станат феномен.

Особено ако почнат да ги плетат от коноп, след като изпушат
каквото има да се изпушва:)

# 9
Знам ли?! Rolling Eyes Предполагам, че бих ги обула, ако ги правеха от коноп и им се добавят някакви малки елементи. Но не и с бели чорапки  Simple Smile

# 10
Цитат
- А кое друго незнайно българско изобретение смятате, че е достойно за световна слава?

Чушкопекът!!!!!!!

Ами тез обувки са си удобни и са хит сред по- възрастните хора.  Значи са удобни!

# 11
  • София
Гледам тия обувки от години и се чудя защо няма някакво подобрение:
по-естествени материали, някакви цветове, добавки и мъниста. Имат
огромен потенциал, особено за дамски.

Е, как? За дамите има вече разработени модели, готови за червения килим  Mr. Green
Скрит текст:

А аз пък да си кажа, че никога не съм ги намирала за чак толкова грозни тези обувки. По-скоро обичайното им комбиниране с анцуг ме потрисаше. Баща ми много обичаше така да се издокарва понякога  Laughing Но пък с един светъл ленен панталон, защо не...
По-вероятно е да се прежаля да тръгна с такива, отколкото с кроксове. Бих си взела даже за вкъщи без грам да ме е срам, но никъде не съм виждала такива по магазините  Thinking

# 12
О, да, с анцуг е ужасно. Но през лятото, на село...

Освен това са филибелийско изобретение. Тук лятото е
адска жега. Мъжете не робуват на модата.

Баща ми носи редовно такива обувки през лятото, със
светъл панталон, или с къси панталони, ако е на село.

Сами по себе си не са грозни, за разлика от Crocs.

# 13
Пpодават ги по пазаpите,  не в магазин.

# 14
И други странни обувки са ставали хит, тези може да се разпространят
към лято 2015. Предишни дивотии:

Vibram Five Fingers
Huaraches
Crocs
Uggs

Общи условия

Активация на акаунт