UV защита в дълбочина през цялата година: така ние от Eucerin препоръчваме да се радвате на слънцето. Тези златни правила напомнят какво е важно преди и докато сме изложени на слънце.

1. Радвайте се на слънцето
Слънчевите лъчи активират и стимулират голяма част от важните механизми в тялото. UV лъчите карат организма да произвежда витамин Д, който регулира нивата на калция, подпомага растежа на костите, стимулира имунната система и благоприятства опорно-двигателната и нервната система. За да се осъществят тези полезни за тялото ни процеси имаме нужда от съвсем малко количество слънце.

2. Отнесете се сериозно към рисковете
Естественият механизъм на кожата ни за предпазване от UV лъчите действа за кратко време. Ако сме изложени на слънце по-продължително и без слънцезащита, кожата ни изгаря. Запомнете – облаците и прозорците спират само една част от UV радиацията.

3. Изберете по-висок SPF
Днес повечето козметични продукти за лице имат слънцезащитен фактор 15 или по-висок. Дерматолозите препоръчват ежедневна употреба на висок слънцезащитен фактор 30 или 50+. Ако кожата ви е чувствителна към слънцето или е по-светла, тогава винаги нанасяйте продукт с фактор 50+ на лицето. Ако кожата ви не е чувствителна към слънцето или е с по-тъмен тен – тогава фактор 30 е достатъчен, освен ако не сте засегнати от хиперпигментация.

4. Бъдете внимателни
Излагането на слънце е забранено след микродермоабразио и лазерни процедури. Други фактори, които могат да повишат фоточувствителността са приема на противозачатъчни таблетки, бременността и менопаузата. Ако приемате лекарства, прочетете внимателно листовката, за да видите дали повишават фоточувствителността. Обикновено жените с много светла кожа, руса или червена коса и много лунички са най-податливи на фотоувреждания.

5. Бъдете щедри
Количеството слънцезащитен продукт, който нанасяте, е от голямо значение за реалната фотозащита, която получавате. Eucerin препоръчва следните правила за нанасяне: изстискайте една дебела линия от продукта от върха на средния пръст до края на дланта. Това количество трябва да се нанесе на всяка от зоните – лице, деколте, врат и ушни миди. Препоръчително е да носите шапка и очила.

6. Ежедневна употреба
Лицето и деколтето са най-изложени на UV радиация. Ежедневната им защита със слънцезащитен продукт е инвестиция в бъдещето, която си заслужава. Тя ще запази кожата ни здрава, млада и красива.

7. Най-доброто време
UV защитата в продуктите на Eucerin действа веднага след нанасяне – не е нужно да се изчаква. Всички слънцезащитни продукти за лице на Eucerin могат да се комбинират с другите продукти на марката и да се използват като основа за грим. Започнете деня с почистване на лицето като първа стъпка. Можете да нанесете слънцезащитния продукт преди или след крема за лице. И в двата случая филтрите ще предпазват кожата ви надеждно.


Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 11:34 от Редактор**