Бебетата прекарват най-голяма част от денонощието в сън или легнало положение, а дори и порасналите деца до 4 – 5 години все още имат нужда от поне една дрямка през деня. Това са между 12 и 18 часа на ден, спейки, в зависимост от възрастта. В първите години и последващия период на активен растеж костната структура се развива бързо и е податлива на промени. Именно затова е изключително важно детето да спи на основа, която подпомага това развитие и поддържа главата, врата, гръбнака и крайниците в правилна позиция. По този начин се възпрепятстват изкривявания и нарушения в правилното физическо развитие.


 
Кое е най-важното за бебешкия матрак

Твърдата основа
Най-ключовото е да се спрете на #матрак с твърда основа, за да има бебето добра #опора в най-активната фаза на растеж. Търсете модели със сърцевина от стабилна високоеластична пяна, а не меки ядра.Рамката на леглото
Много важно е матракът да влиза плътно в рамката на #леглото и да няма луфтове между двете, за да се избегне заклещване на ръчичка или краче.

Естествени материали
Заложете на калъф с текстил от 100% естествени материали, които са доказано безвредни:
●   Памук: притежава висока абсорбираща способност и не позволява задържането на влага.
 
●   Бамбук: порестата структура на бамбуковите влакна осигурява постоянна циркулация на въздуха и също предпазва срещу задържането на влага.
 

Важно за текстила на бебешкия матрак е да има допълнителна обработка срещу акари. Консултантът в магазина може да ви помогне с информация за това.

Допълнителни екстри
Някои матраци като Baby by Pierre Cardin на Magniflex предлагат лятна и зимна страна – лятната осигурява суха среда, благодарение на памука в текстила, а зимната задържа топлината, заради вложената вълна. Така малчуганите могат да спят #спокойно и в комфорт, независимо от сезона.

Задължително комбинирайте с непромокаем протектор
Използването на протектори се препоръчва за всеки един матрак, но е още по-важно при матраците за бебетата. Важно е те да са непромокаеми. Добрите протектори са от дишаща материя, която не запарва, и имат минимум два слоя, които позволяват да запазите матрака чист възможно най-дълго.
 


Важно за възглавниците

До две години бебетата нямат нужда от възглавници, напротив – смята се, че използването им повишава риска от СИДС. За здравословния сън на бебетата е важно те да спят в чувалчета, за да не се претоплят и охладят прекалено много, и да са сложени в креватчето по гръб и без възглавница, за да се избегне риска от задушаване.

При деца от 5 до 10-годишна възраст се препоръчва мека и малка по размери възглавница. Съветваме ви да вземете детето с вас в магазина и то само да пробва и да избере модел, който му е удобен. Чувството за комфорт е индивидуално и децата не са изключение.

Бебешките матраци в гамата на Magniflex са Fiaba Bamboo и Baby by Pierre Cardin.

Задайте ни въпрос в консултативната тема, за да ви помогнем с допълнителна информация или съвет.


#Magniflex
#ЕкспертиВСъня
#БебешкиМатрак

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 12:22 от Редактор***