Знаем, че с хубавото лесно се свиква и трудно се отвиква… Изминаха 5 години от гръмването на #КТБ, която радваше депозитантите си с 8% доход на година. Тогава разбрахме, че не е важно само да чуваме какъв доход ни дават, но и да можем да преценим дали ще го получим.

Сега, за поредна година, #лихвите все повече клонят към нулата. Макар официално последните данни от март да са за договори за 0.26% годишна лихва по #депозити, като сложим таксите и 8% данък, в някои случаи човек се изненадва на минуса.  
Тази ситуация с ниските лихви отдавна е нормална и ще продължи. Европейската централна банка все още подкрепя бизнес среда, която трябва да подобри ръста на икономиката в еврозоната. Дори когато стигне до вдигане на лихвите, в отделните страни този процес ще протече бавно и в зависимост от политиката на съответните банки.  

Да видим какво става с депозитите в другите страни?Източник World deposit rates/ financialadvisory.com

Какви са вариантите за спестяванията ми?
Какъв избор има #спестителят и какво трябва да има предвид – това ще Ви посъветва един успешен #финансист с опит от 30 години не само със своите пари, но и с грижата за увеличение на парите на много хора (с малки и големи суми). Това е Камен Колчев, основател и главен изпълнителен директор на финансовия холдинг ЕЛАНА – вижте накратко във видеото:Включете се в консултативната ни тема или ни пишете лично съобщение, за да зададете всички свои въпроси!
Информация за взаимни фондове и спестовни планове

#ELANAFundManagement

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 11:12 от Редактор**