Българските плетени обувки на път да станат световен хит

• 7 911
  • 76
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Една роднина е омъжена за белгиец. Той отдавна се подвизава у белгийско с мрежести бг обувки, благодарение на нея.

# 16
  • София
Когато бях малка двете със сестра ми имахме такива, но розови, доколкото помня. Бяха си удобни, аз си ги харесвах, дечурлигата не са се и впечатлявали какви са. Те повечето имаха такива.
Вуйчо ми продаваше обувки в Гърция и Македония и ми ги носеше. Най-вече лачени обувки продаваше и двете със сестра ми бяхме заринати. Имахме даже с токчета(на 5-6 годишна възраст). Червени, бели, с панделки, с камъни...имах над 15 чифта лачени обувки.
Ако са им удобни на хората, не виждам лошо. Даже не ми изглеждат толкова зле. По-грозни са ми острите ботуши с камъчета и разни набрани части по кожата...и бели примерно...

# 17
      Е, очертава се тези прекрасни плетени обувки да бъдат новите кроксове  Mr. Green
Трима американци са открили това чудо на българската модна индустрия и са започнали да го пласират в Щатите, като цените се движат между $39 и $150  Shocked

Тези обувки бяха гръцки и турски. Моряците с чували ги носеха за търговийка.  Joy
Женски вариант не помня да е имало. Ако се появи някой хубав модал и станат модерни, защо да не ги нося? Щом гумени ботуши и сандали носим вече ...

# 18
Поздравявам всички участници в темата с блога Scarpe de Merda  bouquet

scarpe - обувки;
de merda - оставям на вас, понеже и без това тук сме все полиглоти...

# 19
Ако ще и марсианци да са ги харесали,
 на мен ми са противни и няма да ги харесам и Брад Пит да си купи такива

# 20
Най-гадното на тези обувки не е дизайнът, а отвратителните материи, от които са направени. Само като ги видя на снимка, ми излизат пришки на петите, а и подметката изглежда неудобна.

# 21
А всъщност кой ви каза, че тези обувки са 'българско изобретение'.
На свекър ми изхвърлихме 1-2 чифта такива обувки, а не беше и чувал за България.

Не знам дали бих носила, но да - зависи дали са модерни и дали ще се харесам с тях. Не съм порбвала, винаги съм мислила, че това са мъжки обувки.

Скарпе де Мерда ми е любим блог, откакто ми го показа потребителката. На някои обувки и коментари съм се смяла със сълзи.

# 22
А всъщност кой ви каза, че тези обувки са 'българско изобретение'.

И аз това казах, но явно американчетата със сайта имат грешна информация. Сигурно някой помни българския си дядо с такива обувки и е решил, че са български.

# 23
  • Варна
И аз не мисля, че са българско изобретение. Приличат ми на турска иновация.

За мен са ужасни най-вече, защото никога притежателите им не ги перат и горките обувки носят бремето на много търкулна ли се години и спомена за много мръсни, мъжки крака опитали вода чак на есен, с първия дъжд.

# 24
Ненавиждам ги тези обувки...по-гадни от тях няма за мен  Laughing Винаги ги свързвам с хора с неугледен външен вид...или старчоци ги носят или млади хора, за които се казва "млад, ала младост не помни"(изглеждат разплути чичковци още на 25 г.)... и задължително въпросните плетени обувки са посивели, мръсни и разчекнати

Действително не съм виждала някой готин пич обут с нещо подобно, като се замисля  Laughing

Едно време бяха хит и моряците ги носеха от Гърция, доколкото си спомням

# 25
  • София
Обикновено се носят от старчоци, защото са евтини  а те нямат особен избор при финансовите си възможности. Мръани са, защото ходят с тях из селото, градината, двора и вършат работа с тях. На село бабите имат такива черни и ги носят при "специални" поводи. Обикновено погребения и помени.
Иначе в ежедневието си ходят с гумени цървули.

# 26
  • София
Айде сега, издребнявате  Laughing Не били български. Нека тънат хората в заблуда и да вярват в нашенския моден гений. Важното е, че ще прославят страната ни навред, а всичкото холивудци ще започнат да идват тук на шопинг, вместо в Париж и Милано  bowuu

# 27
Нищо ново под слънцето.
Обувките бас държа, че са китайски.
Изумлението ми беше наистина огромно, когато юни 2005-та, в част на Източен Берлин видях китайските сергии и чучнати отгоре въпросните плетени обуща.

# 28
На мен ми харесват, бих ги носила, без чорапи обаче. Приличат на проветриви балеринки и изглеждат удобни.

# 29
  Ако не са от тая материя, прилича ми на сезал, нищо им няма.

Общи условия

Активация на акаунт