МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

  • 52 710
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • София
  • Мнения: 46 961
няколко страници по-назад правеха тутманици.
А картофеният хляб от някакъв руски сайт го видях, но дали линка е бил от тук или докато ровех из гугъл не знам...

Последна редакция: нд, 09 фев 2014, 21:16 от Angel_Dust

# 421
  • Мнения: 4 992
  bouquet видях я! Не се изразих точно имах предвид пробвана - печена в машината.. но и тази ще видя. Някакви идеи на каква програма трябва да я пусна с Панасоник 2501?

# 422
  • София
  • Мнения: 46 961


Това маслиненото се надуло, като за световно... може и да му е в повечко маята, мен ми изглеждаше като за среден хляб сега е огромен над казанчето,  може и да се сплеска като почне да се пече Simple Smile

Мда, капачето му стана мекичко и хлътна на едно място... явно нещо трябва да се коригира, дали течности, дали мая, дали сирене...

Последна редакция: нд, 09 фев 2014, 22:31 от Angel_Dust

# 423
  • Мнения: 5 737
На страница 23 на тази тема има коментари за тутманика по рецептата на Ердинч, правен в машина и снимки.

# 424
  • Мнения: X
 bouquet видях я! Не се изразих точно имах предвид пробвана - печена в машината.. но и тази ще видя. Някакви идеи на каква програма трябва да я пусна с Панасоник 2501?

Пусни на основната програма. Тутманикът на Ердинч става добре в машина. Мен ме объркаха собствените ми коментари, че не ми е втасал навреме (когато съм го пробвала за първи път), но кой-знае какви съм ги вършила. Преди няколко дни го пробвах с повече мая и се бях престарала. Следващия път ще си погледна записките (назад в темата) и ще намаля маята. Прочетох Simple Smile - ползвала съм изсъхнала мая жива 11 г, което вероятно е било малко повече в прясно състояние. Затопляла съм казанчето (на Силвър Крест) и съм добавила меко сирене - всичко това е довело до превтасване на тутманика (повече мая, по-топло, по-влажно тесто).


Алис сподели какви трудности срещаш при хляба с картофите.

Ми...  Embarassed newsm78 основно трудностите идват оттам, че ме мързи да помисля, а хуквам да правя хляб в машината, все едно ще си го меся ръчно. Ама ръчно може да се изпече хляб с всякаква големина, а в машината съм ограничена. Правих веднъж хляб с картофи и не ми допадна особено. Усещах си картофите Simple Smile като вкус. С други думи, искам рецепта на която да се доверя и да не му мисля - гледам, меря и зареждам  Grinning. Тази с картофите няма да правя, но сладък хляб с плодове вероятно ще се изкуша да правя отново. Примерно искам да вложа 200-300 г плод. Вероятно е много, но пък с по-малко като че ли се губи смисълът. Какво правим нататък? Най-разумно е да направя малък хляб, като тестото си го замеся с продуктите за хляб (е, с повечко захар) и като се добави грамажът на плода, да се получи тесто, което да може да се изпече в машината. След добавяне на плода мога да погледна дали не се е разводнило тестото (зависи какво съм добавила - дали е сочно или не) и да добавя малко брашно.

Последна редакция: нд, 09 фев 2014, 22:52 от Анонимен

# 425
  • Мнения: X
Хляб с доматено пюре Simple Smile

# 426
  • Мнения: 4 070
Статията по- горе за  маята може да е имала неточности, но и аз много пъти съм чела в др статии за вредата на маята и съм чувала по ТВ- един китаец (производител на хляб) казваше , че в Бг маята е вредна, освен това д-р Михайлов твърдеше, че едно от вредните неща в хляба е маята (но както знаем в купешкия хляб се прекалява с маята )- затова нямам търпение да си правя квас.
А някой може ли да ме посъветва, ако не искам да слагам сухо мляко в хляба с какво да го заменя ? newsm78

# 427
  • Мнения: 660
А някой може ли да ме посъветва, ако не искам да слагам сухо мляко в хляба с какво да го заменя ? newsm78

Вода, айрян, прясно мляко?

АлисHug
Хлябът ти е чуден - как е на вкус? Моята капризна дъщеря едва ли ще го хареса, но пък на вид е един път!

# 428
  • Мнения: 20
Същата я разглеждам в момента  Simple Smile. Имам  опит на Зелмер и Мулинекс с две ножчета, но сега ми се иска нещо друго. Няма вече да му мисля, поръчвам тази с  трите контейнера. После ще дам отзиви.

Ако правилно съм разбрала говориш за 
тази
И аз гледам същата машина и почти съм решила  за нея след като проверих най-различни модели.
От къде я поръчваш от амазон.де или от амазон.юк?
В немския има повече бройки, в юк е само една.
Не мога да се оправя съвсем с немския и не разбирам колко е гаранцията ?
Можеш ли да споделиш твоите проучвания? И поръча ли я вече? Моля те дай информация че вече не издържам ! Голямо чудене а парите ще изчезнат и пак ще си остана с намеренията!

# 429
  • Мнения: 781
Ако искам да проверя дали сухата ми мая вече не е "изветряла" , мога ли да я активирам както прясната ? Живата я слагам в малко топла вода със захар и брашно. Мога ли по същия начин да направя и със сухата ?

# 430
  • Мнения: 4 070
Тони, ама сухото мляко е суха субстанция как да го заменя с айран или др течност ? newsm78
Аз вчера правих един хляб по рецепта пусната тук- едо яйце и част от течността е млечна- сложих оризово мляко, понеже не ползвам краве и стана много хубав. Wink Вече успешно си нагаждам тестото. bowuu

# 431
  • Мнения: 224
Тони, ама сухото мляко е суха субстанция как да го заменя с айран или др течност ? newsm78
Аз вчера правих един хляб по рецепта пусната тук- едо яйце и част от течността е млечна- сложих оризово мляко, понеже не ползвам краве и стана много хубав. Wink Вече успешно си нагаждам тестото. bowuu
Слагаш го като част от течностите. Сместо примерно 280мл вода както е по рецепта слагаш 220мл вода и 60мл мляко

# 432
  • Мнения: 4 070
Ахаа, ясноо. Аз мислех, че непременно суха смес се заменя с друга суха. Embarassed

# 433
  • Мнения: 224
Ахаа, ясноо. Аз мислех, че непременно суха смес се заменя с друга суха. Embarassed
Не. Важно е количеството течност. За 250 мл течност понякога можеш да сложиш 500брашно, друг път 530грама брашно. Зависи от брашното... как е съхранявано, от партидата и дали е черно, бяло, ръжено и т.н.

# 434
  • Мнения: X
Ако искам да проверя дали сухата ми мая вече не е "изветряла" , мога ли да я активирам както прясната ? Живата я слагам в малко топла вода със захар и брашно. Мога ли по същия начин да направя и със сухата ?

Да.

АлисHug
Хлябът ти е чуден - как е на вкус? Моята капризна дъщеря едва ли ще го хареса, но пък на вид е един път!

Интересен е на вкус. Малко ми напомня пица или едни сухарчета с различни вкусове (пица, сирене,  бекон - е моето е като пица).

Общи условия

Активация на акаунт