МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

  • 52 528
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 1 934
Значи типовото е най-близко да пълнозърнесто и може да го замести?

Напротив, твърде е далечно. А и все повече ми се струва, че оцветяват бяло брашно, за да имитират типово  Tired

# 631
  • Мнения: X
А за хлебче 750 гр колко гр семена е ок да сложа(микс са сусамени, ленени и макови). По рецептата са 7 1/2 общо с.л. но има и други семена(тиквени и слънчогледови), които няма да добавям, на мен ми се виждат много нещо...Т.е. дали ще навреди нещо на рецептата, ако просто махна слънчогледа и тиквата и  не ги заменям със същото количество  от другите семена.
На другата само със слънчогледови пък пише 4 с.л.

Дори да направиш този хляб без семена, ще се получи добре. Сложи си колкото искаш. Аз съм го правила с всички семена, без ленено семе. Много е вкусен. Но на мене точно тиквените и слънчогледовите семки много ми харесват.

# 632
  • София
  • Мнения: 46 941
alys - мерси, сложих 5 лъжички...нещо средно, дано наистина се получи приятно хлебче. Иначе тиквени и слънчогледови и аз харесвам, но пък нямам, а и хляба, който привършваме беше със слънчоглед, та малко разнообразие Simple Smile

# 633
  • Варна
  • Мнения: 435
Привет  Hug Като че си оправих проблема с втасването в моята машина, явно от маята нещо ще да е било, последните два пъти стана хубав хляб, пу-пу.

Вчера направих ХЛЯБА С КИСЕЛО МЛЯКО НА ЕРДИНЧ. Хареса ни, особено на мъжо много му допадна, вика направо като козунак. Дали някой е пробвал да прави този хляб с типово, пълнозърнесто или ръжено брашно, примерно половината бяло, половината някое от останалите  newsm78 newsm78 newsm78.
Хем искам хубав и вкусен хляб, хем да е по-диетичен, че и двамата не сме хич кльощави
  Blush


Ще се радвам ако не този, да препоръчате някоя рецепта за вкусен диетичен и здравословен хляб  Embarassed Embarassed Embarassed

# 634
  • Сред мелниците
  • Мнения: 1 439
чера направих ХЛЯБА С КИСЕЛО МЛЯКО НА ЕРДИНЧ
Ще се радвам ако не този, да препоръчате някоя рецепта за вкусен диетичен и здравословен хляб  

Аз правих няколко пъти хляб с ръжено-пшенично брашно готова смес на София мел с кисело мляко и вода , по рецептата от пакета , който засега е любимият хляб в къщи.


# 635
  • Сред мелниците
  • Мнения: 1 439
Продължавам да се надявам за съвет от някой   за лекото прегаряне на страничните и долната кора  на хляба.
Пробвах на средно изпичане и на леко, но не съм сигурна че това е правилната икона.

Пекарната ми е Мулинекс  OW 6118 Дано някой да има същата и да помогне. Не ми се иска да я нося в серрвиз преди да съм сигурна че има проблем.

# 636
  • Варна
  • Мнения: 241
Здравей B, ето така трябва да изглежда индикаторът при 750 гр. хляб и средно препичане на коричката. Стрелката сочи средният хляб Simple Smile
Скрит текст:

На основната програма за 750 гр. тесто и аз имам същия проблем. Ако намеря решение ще споделя Simple Smile

# 637
  • Сред мелниците
  • Мнения: 1 439
Норе, благодаря ти , ти ми даваш надежда WinkНе че се радвам че и ти имаш проблем Laughing
Гледам снимката, но при мен май са подредени обратно , ще видя довечера.

Да, за средната коричка е ясно. Но пробвах  на по-слабо изпичане  и стана същото .
Понеже в инструкцията не пише с думи , кои са другите две положения - даже и самите икони не са описани коя на какво отговаря  Thinking
Предполагам само, че най-светлото хлебче  е слабото изпичане, а черното най-силното.
 Надявам се да не разбирам правилно иконите и аз всъщност да съм пробвала на най-силно и на средно изпичане, а да не съм опитвала на светла коричка.
Понеже в това ни е надеждата, разсъждавахме в къщи, че светлото хлебче е еднакъв цвят с кората  и е възможно това да е най-слабото изпичане. Мечтииииии Grinning

Но не ми се иска да съсипя цял хляб за да проверя какво ще стане на черното, но ако не намеря отговор другата седмица ще се прежаля.

Иначе на 750 гр, кактто казваш резултата е по-лош. На 1.5.  с бяло брашно пак леко прегоря , но леко. При всички опити  го спирам поне 10 - 15  мин по-рано.
На ръжено-пшеничния, който засега ни е фаворит , понеже по принцип тестото си е по-тъмно прегоря и на 1.5 кг.
Говорих със сервиза, те искат напарво да им занеса машината , пок на мен  не ми се иска.
Аз също е ти пиша , ако открия нещо ново.

# 638
  • Sofia
  • Мнения: 1 488
Бях доста напред в темите писала за едно винтче в хлебопекарната, на термостата е, ако се  развие малко пече повече, ако се завие по-стегнато пече по-малко.
Вашият проблем е, че не е стегнат достатъчно термостата и ви отчита по-късно и пече повече време.

# 639
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 731
Вчера направих ХЛЯБА С КИСЕЛО МЛЯКО НА ЕРДИНЧ. Хареса ни, особено на мъжо много му допадна, вика направо като козунак. Дали някой е пробвал да прави този хляб с типово, пълнозърнесто или ръжено брашно, примерно половината бяло, половината някое от останалите  newsm78 newsm78 newsm78.
Хем искам хубав и вкусен хляб, хем да е по-диетичен, че и двамата не сме хич кльощави
  Blush


Ще се радвам ако не този, да препоръчате някоя рецепта за вкусен диетичен и здравословен хляб  Embarassed Embarassed Embarassed

По рецептата на Ердинч съм замествала до 150 г. от бялото с ръжено брашно. На нас ни допада комбинацията 500 г. бяло и 100 г. ръжено.

# 640
  • Варна
  • Мнения: 241
Гледам снимката, но при мен май са подредени обратно , ще видя довечера.  - Съмнявам се да са подредени обратното, просто твоята машина е черна и затова най-неоцветеното хлебче е черно и според мен то е за най-слабо препичане  Laughing

Понеже в инструкцията не пише с думи , кои са другите две положения - даже и самите икони не са описани коя на какво отговаря  Thinking - В моята инструкция пише СЛАБО/СРЕДНО/СИЛНО, т.е първата иконка е СЛАБО.
Предполагам само, че най-светлото хлебче  е слабото изпичане, а черното най-силното.  - Спред мен това е истината  Laughing

# 641
  • Варна
  • Мнения: 241
Бях доста напред в темите писала за едно винтче в хлебопекарната, на термостата е, ако се  развие малко пече повече, ако се завие по-стегнато пече по-малко.
Вашият проблем е, че не е стегнат достатъчно термостата и ви отчита по-късно и пече повече време.

Интересно  Laughing А къде е това винтче?  Thinking

# 642
  • Мнения: X
Гледам снимката, но при мен май са подредени обратно , ще видя довечера.  - Съмнявам се да са подредени обратното, просто твоята машина е черна и затова най-неоцветеното хлебче е черно и според мен то е за най-слабо препичане  Laughing


Точно така! Хлебчето, което е най-отгоре и е нарисувано само с бял контур, е слабо изпичане. Наистина е объркващо с този черен фон, който остава вътре в хлебчето.

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 19:24 от Анонимен

# 643
  • Мнения: 7 779
Интересно  Laughing А къде е това винтче?  Thinking
извади контейнера и ще го видиш.на вътрешната стена на машината се намира. най-вероятно е да е  на около 5-6 см от дъното както и да е в близост до реотана.  самостоятелно болтче е  Laughing

# 644
  • София
  • Мнения: 3 090
Пълнозърнестото хлебче със семена и ядки на Angel_Dust  Hug Много благодаря за рецептата, супер стана! И аз мислeх, че ще са много семената и ядките, но не са. Мой пропуск, при печенето трябваше да му направя разрези, за да не се разцепи така. (нещо ме мързеше въобще  Embarassed)
         

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 21:17 от Калан Амнел

Общи условия

Активация на акаунт