МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

• 52 511
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
В, много интересна статия. Благодаря, че я сподели! Peace

Тони, нали не е вредно като се повреди покритието на нашите машини, мъжът ми ндра едната бъркалка. И знаеш ли дали продават само бъркалки на нашите машини ?

Не, не продават. Водих дълга и напоителна кореспонденция с производителите, защотот с първото казанче имах точно същия проблем. Продава се само комплект /казанче и бъркалка/ и струва 42 € без доставката. Аз така на 3-тото вадене на хляб от машината с нож си задрах бъркалката. Ползвах я повече от година - тогава четох доста за точно този тип покрития и наистина пише, че вредните фракции, които се съдържат в тефлона ги няма. Доколко е истина - не зная, но предвид, че качеството е немско съм склонна да им вярвам. Wink

# 616
Разликата между типово и пълнозърнестото брашно от опита ми: типово втасва и бухва почти като бялото, а пълнозърнестото е тежко, плътно, не втасва лесно, не се пече лесно.

# 617
За мен беше важно да не е тефлон, притеснява ме като се повреди покритието и затова си купих машина от био тефлон.
био тефлона не се поврежда ли  newsm78

# 618
Значи типовото е най-близко да пълнозърнесто и може да го замести? Защото не мога да намеря тук пълнозърнесто.. Само в Лидл намирам техните готови смеси, но стават доста черни и моя мъж не им е фен.

# 619
  • София
Значи типовото е най-близко да пълнозърнесто и може да го замести? Защото не мога да намеря тук пълнозърнесто.. Само в Лидл намирам техните готови смеси, но стават доста черни и моя мъж не им е фен.
Може да си поръчаш от някой отлайн магазин брашна.

# 620
  • Варна

celika , можеш да си поръчаш от Зоя.бг.  По големите вериги няма ли? В Метро?

Моля ви да споделите успешна рецепта с пълнозърнесто брашно. Имам само един пакет и не искам да си правя големи експерименти Simple Smile Благодаря!

# 621
Тони, благодаря ти много за инфото, хмм ами ще поръчваме по- натам казанче знаи...тъпо е ,че не правят само бъркалки, но нищо. А моят мъж я надра точно както описваш-все едно у нас се е случило това, което описа. Laughing Hug
Бонго, поврежда се био тефлона вероятно де, аз още не знам, но не е вреден за ман/нас  smile3534

# 622
при мен не е био тефлона и пак не ми вреди. още съм жив. и си го хапвам с удоволствие.
всъщност какво му е био-то на този тефлон  newsm78   това ми звучи като български био домати произведени през януари.  Joy

# 623
Ами онлайн ще ми излезе скъпо с доставка, а по далечни магазини не мога да ходя, щото дъщеря ми е малка за дълги разходки, а не ползваме количка.

# 624
  • София
Ами онлайн ще ми излезе скъпо с доставка, а по далечни магазини не мога да ходя, щото дъщеря ми е малка за дълги разходки, а не ползваме количка.
Ако поръчаш повече неща/брашна няма да ти е скъпо до 34,95лв от зоя е 3,95лв, от 34.95 до 98.95лв ти е 2.95 доставката, нагоре ти е безплатна.
http://www.fargomarketing.com/index.php?option=com_content&v … id=79&lang=bg тук над 50лв ти е безплатна.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 22:25 от Angel_Dust

# 625
Благодаря ви! Ще я погледна тая Зоя Simple Smile

# 626
Благодаря!
Не знам какво искам, сега оформям изискванията, аз дори не съм яла такъв хляб /затова и не знам как се отразява на стомаха/.
Ще проучвам още малко и така.

# 627
  • София
Благодаря!
Не знам какво искам, сега оформям изискванията, аз дори не съм яла такъв хляб /затова и не знам как се отразява на стомаха/.
Ще проучвам още малко и така.
то малко неточно такъв хляб да го наречеш, вътре можеш да си правиш всякакъв хляб и не само тесто за хляб, но и за други неща. За стомаха разлика не виждам.
Ако ръчния ти е тежък нещо, можеш да си пускаш френски например, той е съвсем мек и въздушен, мен на голяма франзела ми приличаше. Simple Smile

# 628
при мен не е био тефлона и пак не ми вреди. още съм жив. и си го хапвам с удоволствие.
всъщност какво му е био-то на този тефлон  newsm78   това ми звучи като български био домати произведени през януари.  Joy

Биото на тефлона го прави безвреден.Ти си яж от твоя и дано си си здрав винаги, аз искам да съм по- сигурна, че правя всичко възможно децата ми да живеят и ядат по- безвредни неща, храни и т.н. box

# 629
  • София
А за хлебче 750 гр колко гр семена е ок да сложа(микс са сусамени, ленени и макови). По рецептата са 7 1/2 общо с.л. но има и други семена(тиквени и слънчогледови), които няма да добавям, на мен ми се виждат много нещо...Т.е. дали ще навреди нещо на рецептата, ако просто махна слънчогледа и тиквата и  не ги заменям със същото количество  от другите семена.
На другата само със слънчогледови пък пише 4 с.л.

Общи условия

Активация на акаунт