МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

  • 52 498
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • София
  • Мнения: 8 499
Включвам на 220 гр. и се опича за около 40 мин.
туй се разбира като 220 грама   Laughing

Ами включваш си фурната на 220 грама и печеш бе. Какво се прави на Мара подробната ама ха.  smile3534

# 601
  • Мнения: 7 779
трудно ша ми е  Laughing
на 220 градуса ще извадя изгоряло месо , а за хляб да не говорим  Joy

пп. рецептурника е точна наука.  Laughing

# 602
  • Мнения: 145
Здравейте, купих си едно брашно грахам вибо и пише, че се слага 8 гр. мая...ама не пише каква, на прах или жива. Ако някой е правил хляб с това брашно, ако може да ме светне. И ако е суха, понеже нямам, значи трябва да сложа 24 гр.жива, така ли?

# 603
  • Мнения: 5 737
Напиши за какво количество брашно се слагат тези 8 грама.

# 604
  • Мнения: 145
Рецептата е 500 гр брашно, 8 гр. мая, 10 гр. сол. и 10 гр. олио. вече съм го пуснала. С чужда помощ разгадахме, чр явно идело реч за суха мая, ама нямам, та сложих половин пакет жива. Иначе съм правила пак на тези вибо другият хляб, пълнозърнесто ръжено пшенично, стана страхотен.

# 605
  • Мнения: 4 070
Днес направих овесен хляб със сода, малко кисело мляко (но понеже дъщеря ми още не яде краве сложих соево) и едно яйце. Сложих и кимион и чубрица, пуснах бързата програма- получи се доста вкусно хлебче и ухаеше невероятно. Сега мисля да правя ръжено, но вече смятам да се уча и да работя  с квас- мислех, че би се получило хубаво квас от ръж и чисто ръжено хлебче?

# 606
  • Мнения: 857
Здравейте момичета, от два дни съм се амбицирала да купя хлебопекарна и се опитвам да разбера каква да избера /много ми е трудно да проследя кой от какво е доволен/.
Въпросът ми е: как си чуствате стомаха като ядете този хляб?
На мен от ръчен хляб ми се стяга стомаха и става доста трудно, възможен ли е такъв ефект, как е при вас?
Дано не ви се види тъпо. Не че това ще ме откаже.
А можете ли да споделите вашите хлебопекарни какви са /вероятно 1000 пъти са ви задавали този въпрос/? Благодаря!  Peace

# 607
  • Мнения: 4 992
Момичета и момчета! Бонго! Моля за рецепта за мекици и програма за месене с Панасоник 2501 Praynig

# 608
  • Мнения: X
Момичета и момчета! Бонго! Моля за рецепта за мекици и програма за месене с Панасоник 2501 Praynig

Искаш рецепта с мая? Мекици ще станат с което и да е тесто за хляб, но за разкош можеш да замениш част от водата с кисело и/или прясно мляко и яйца. Програма - месене с втасване. Моят модел Панасоник е друг и програмите са направени така, че като избера бял хляб, с втори бутон си избирам дали ще е хляб, хляб с добавки, тесто, бърз хляб.
Харесвам само мекици с яйца, кисело мляко, сода и сирене (по желание), брашно, щипка сол и 2-3 шипки захар. Само малко трябва да се размеси, да постои 10-20 мин. да се отпусне тестото. Не правя големи количества и замесвам ръчно Simple Smile.

# 609
  • Sofia
  • Мнения: 1 488
Момичета и момчета! Бонго! Моля за рецепта за мекици и програма за месене с Панасоник 2501 Praynig
Аз правя мекици с тесто за хляб. Стават много мекички и бухват доста. Омесвам го за тесто с мая втасва 1.30 и пържа.

# 610
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Аз правя мекички по тази рецепта: http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1853-mekici-klasich … ook#axzz2K2KkjFyH
Ползвам програмата за месене и втасване, но само докато ми забърка тестото. С така дадените продукти не ми се получава прилична топка, затова слагам около 550гр брашно на 400гр кисело мляко.

# 611
  • Мнения: 5 965
Има изгодна оферта за хлебопекарна тук http://www.emag.bg/hlebopekarna-heinner-breadexpress-700-w-900-g … 950/pd/E6N5DBBBM/
Споделям, ако някой търси нещо евтино и не е претенциозен за марка  Peace

# 612
  • Сред мелниците
  • Мнения: 1 439
Чудех се каква е разликата между типово и пълнозърнесто брашно. Не толкова като теория, колкото като технология на правеното на хляба в машината.
Така и не намерих отговор каква е разликата. Ако някой помогне  Hug

Аз лично, направих смес типово и обикновено брашно на София мел по рецептата от книжката за натурален хляб с орехи, като замених пълнозърнестото с типово и стана много добре.
Ако се бях сетила и предварително да смеся добре двата вида брашно, сигурно нямаше да се получи оцветяване на петна на вътрешността на хляба Grinning  НО понеже дефекта е козметичен, не му придирям чак толкова. А и не съм сигурна, дали оцветяването не се дължеше на орехите. Както и да е.

Попаднах на тази, много подробна статия за различните видове брашна написана от специалист (надявам се да е вярно!)
Ако е полезна за някого.

# 613
  • Мнения: 712
Попаднах на тази, много подробна статия за различните видове брашна написана от специалист (надявам се да е вярно!)
Ако е полезна за някого.
Изключително интересна информация. Благодаря Hug

# 614
  • Мнения: 4 070
Попаднах на тази, много подробна статия за различните видове брашна написана от специалист (надявам се да е вярно!)
Ако е полезна за някого.
Изключително интересна информация. Благодаря Hug
Hug И за мен
elena_d, много зависи какво търсиш. За мен беше важно да не е тефлон, притеснява ме като се повреди покритието и затова си купих машина от био тефлон. Има хора, които искат просто евтина машина- знам,че всички почти са хвалени, почти всички рано или късно имат нужда от някакъв ремонт. Кажи какво долу горе искаш от машината ?
Тони, нали не е вредно като се повреди покритието на нашите машини, мъжът ми ндра едната бъркалка. И знаеш ли дали продават само бъркалки на нашите машини ?

Общи условия

Активация на акаунт