МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

• 52 581
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
  • В една слънчева къща...
Не, не в машината, но следя темата и реших да питам тук. Просто ми е интересно дали има причина да се използва суха мая, или може би само с такава разполагат в чужбина /видях рецептата в няколко американски блога/.
И друг въпрос - някой има ли идея от къде мога да се сдобия с онези красиви кошници за втасване на по-нормална цена? Имам две пластмасови, но не е същото Simple Smile

# 481
  • София
А ръжените(50М50 с бяло брашно) хлебчета нормално ли трябва бухнат(като белия) или по-малко, че моят не бухна почти никак (пак си е много вкусен), но дали нещо в рецептата не е точно или по принцип не бухват много, много?

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 18:19 от Angel_Dust

# 482
Веси, няма строга закономерност. Някои си ползват казанчетата повече от две години, други ги сменят след 6 месеца.

Абсолютно! Аз смених моето след година и половина ползване точно за същия проблем. Peace

Не, не в машината, но следя темата и реших да питам тук. Просто ми е интересно дали има причина да се използва суха мая, или може би само с такава разполагат в чужбина /видях рецептата в няколко американски блога/.
И друг въпрос - някой има ли идея от къде мога да се сдобия с онези красиви кошници за втасване на по-нормална цена? Имам две пластмасови, но не е същото Simple Smile

В "чужбината" има и жива мая и инстантна..поне в тая чужбина дето съм аз, даже и "на село". Wink
Я, дай линк да видя какви са тези красиви кошници за втасване, че ме заинтригува, моля. Rolling Eyes

# 483
  • София
...
Дядо Хаджия, коментара ти е напълно неуместен най- малкото , понеже точно нашите баби и дядовци са яли натурална храна и не са имали гадости. Мисля, че е злобно написаното, аи е както казах няма общо с темата. Много се дразня на хора, които стават агресивни заради това, че не приемам техния вариант. newsm78

Бабите и дядовците са яли храни (като натуралния оцет, за който става дума), които и сега се намират на пазара, така че по-скоро вашата забележка е крайно неуместна. От някаква неизвестна маниакалност, че всичко е отровно или вредно остава вече да живеем на фотосинтеза.

Много благодаря за „компетентната” ви квалификация - особено кое е за темата и кое не.

Първо да ви обърна внимание, че не съм Ви приел за компетентна за да ми посочвате, кое е по темата и кое не. Щом някой си позволява да пише нещо по темата и Вие не сте му направили забележка, значи и аз имам право да дискутирам по същия обект каквото намеря за добре, без да Ви питам предварително за това.

Второ понеже имате проблеми с четенето и възприемане на написаното да ви обърна внимание, че в моето мнение аз не визирам никой и не адресирам към никой написаното от мен. Така, че няма за какво да се дразня, че нечие писание не съвпада с моето. Аз изразявам моето си мнение по принцип, без да засягам някого. Ако Вие сте се припознали нещо в някои от моите изводи, това си е Ваш личен проблем.

Що се касае до Вашето дразнене от агресивността ми, която пък аз не я забелязвам никъде, (по скоро има ирония и хумор), то това отново си е Ваш личен проблем, поради което не мисля да му обръщам внимание и съответно да коментирам.

Лека вечер !

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 18:23 от дядо хаджия

# 484
  • Варна
Здравеите
казанчето на моята машинка буквално се разпадна
не е протекло , незнам дали има общо с уплатнението но оста която държи перката изпадна
http://prikachi.com/images/656/7055656C.jpg
http://prikachi.com/images/659/7055659y.jpg
днес сложих тесто да се меси и като реших да го извадя то беше сиво на цвят
като извадих перката по ръцете ми остана нещо тъмно сиво към черно
според приятел , понеже оста е изпаднала надолу , перката стърже по дъното на казанчето и от там това черното , ама ... Embarassed
случвало ли ви се е тази ос да изпадне ? и какво следва , може би ново казанче или подлежи на ремонт ?
между другото винаги много трудно се е вадила перката при мен
ако пека хляб никога не излиза с него а и с дърпане не става
задължително трябваше да се понакисне и тогава можеше да се извади
може би и това е било проблем newsm78
пекарната е НЕО на една година е .

# 485
Аз не ползвам готови смеси и сега разбирам защо Бонго е груб.
бат`Бонго ако не е груб тук всичко ще пее и няма да има въпроси.  hahaha
можеш да пуснеш една анкета и да попиташ груб ли е тоя дивак или не ? колко народ е нагрубил ?
Успех !!! Laughing

пп. щом са ти вредни вит.С ,лим.сок , оцет .... ами не ги използвай. какъв ти е проблема  newsm78

# 486
Здравеите
не е протекло , незнам дали има общо с уплатнението но оста която държи перката изпадна

честито ти ново казанче  Joy

# 487
Здравеите

Точно уплътнението ти е заминало... и аз кат Бонго ще кажа - честито ти ново казанче.  Mr. Green
Лошо, че само година е изкарало, ама това се случва на всички машини и казанчета... направо си за ново. Peace

# 488
  • София
...
Дядо Хаджия, коментара ти е напълно неуместен най- малкото , понеже точно нашите баби и дядовци са яли натурална храна и не са имали гадости. Мисля, че е злобно написаното, аи е както казах няма общо с темата. Много се дразня на хора, които стават агресивни заради това, че не приемам техния вариант. newsm78

Бабите и дядовците са яли храни (като натуралния оцет, за който става дума), които и сега се намират на пазара, така че по-скоро вашата забележка е крайно неуместна. От някаква неизвестна маниакалност, че всичко е отровно или вредно остава вече да живеем на фотосинтеза.

Много благодаря за „компетентната” ви квалификация - особено кое е за темата и кое не.

Първо да ви обърна внимание, че не съм Ви приел за компетентна за да ми посочвате, кое е по темата и кое не. Щом някой си позволява да пише нещо по темата и Вие не сте му направили забележка, значи и аз имам право да дискутирам по същия обект каквото намеря за добре, без да Ви питам предварително за това.

Второ понеже имате проблеми с четенето и възприемане на написаното да ви обърна внимание, че в моето мнение аз не визирам никой и не адресирам към никой написаното от мен. Така, че няма за какво да се дразня, че нечие писание не съвпада с моето. Аз изразявам моето си мнение по принцип, без да засягам някого. Ако Вие сте се припознали нещо в някои от моите изводи, това си е Ваш личен проблем.

Що се касае до Вашето дразнене от агресивността ми, която пък аз не я забелязвам никъде, (по скоро има ирония и хумор), то това отново си е Ваш личен проблем, поради което не мисля да му обръщам внимание и съответно да коментирам.

Лека вечер !

Кхм, кхм, да се изкажа и аз. Не знам младата дама Gundie какво има предвид под "нашите баби и дядовци", щото моята баба на село,  през 50-те години на миналия век слагаше 1 супена лъжица оцет в тестото за хляб. Ама възможно е да не е било здравословно, те с дядо живяха само до над 90 години. Самата аз вероятно съм на възраст като нейната баба и бих си позволила да я помоля да не прави обобщения и квалификации, а ако желае, да сподели с нас нейните баба и дядо как и до кога са живели и каква натурална храна са яли. Може и ние да научим нещо ново.

# 489
получихме отговори от първоизточниците - бабата и дядото. дано колежката да е удовлетворена от отговорите.   Laughing

# 490
  • В една слънчева къща...
Кошници за втасване:
http://chefs-heaven.com/1/15/2992.html
http://chefs-heaven.com/1/15/2991.html
Но цената им е висока.
Поръчах си в една фирма, която изработва неща от ратан, но ми изпратиха нещо, което приличаше на саксия  Crazy
Иначе с пластмасовата ми се получава така, но са по-тънки шарките:

# 491
  • Варна
Оффф ,значи ново казанче ?! Sad
а това че машинката е в гаранция не ме ли спасява ?
има ли някой с НЕО който е сменил казанчето , откъде го взимате , магазин , сервиз ?

# 492
Оффф ,значи ново казанче ?! Sad
а това че машинката е в гаранция не ме ли спасява ?
има ли някой с НЕО който е сменил казанчето , откъде го взимате , магазин , сервиз ?
няма спасение. все пак опитай и попитай в сервиза. в гаранционната карта би трябвало да пише магазини и сервизи.

# 493
  • Варна
да, пише , благодаря все пак !!

# 494
Ето бе, Бонго ,ме е разгадал нарича ме колежка. Wink
Аз не ползвам готови смеси и сега разбирам защо Бонго е груб.
бат`Бонго ако не е груб тук всичко ще пее и няма да има въпроси.  hahaha
можеш да пуснеш една анкета и да попиташ груб ли е тоя дивак или не ? колко народ е нагрубил ?
Успех !!! Laughing

пп. щом са ти вредни вит.С ,лим.сок , оцет .... ами не ги използвай. какъв ти е проблема  newsm78

Joy Ами нали това питах, бе човек дали мога да не ги ползвам.
Дядо Хаджия, има разлика между това дали е полезна киселината и това колко е скъпо маслото и т.н в поста ти всичко беше различно от спора. Конкретно мой пост беше цитиран единия път, а и много добре знаете, че въпреки всичко хората няколко поколения преди нас са живели доста по- здравословно (без добавки в храните, микровълни и т.н.) е това не означава, че напълно здравословно е било всичко. И дали се вманиачавам или не си е мой проблем и мой избор, много е тъпо някой да ме съди заради това, че искам да ям възможно най- здравословно, нали ?

Общи условия

Активация на акаунт