МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

  • 52 529
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
  • София
  • Мнения: 46 942
gundie - по каква рецепта го правиш, аз си правя и бял хляб и не ме търси Simple Smile дори френския си стана съвсем както трябва.

# 721
  • Мнения: 4 070
gundie - по каква рецепта го правиш, аз си правя и бял хляб и не ме търси Simple Smile дори френския си стана съвсем както трябва.


Ами без рецепта- нагаждам си го, както всеки друг хляб. Вече съм веща JoyВчера сложих среден хляб и той си бухна добре (не преля,ама то оставаше и той да излезе), дори мая слагам по- малко отколкото на др вид хляб. А дори го пускам на съкратения вариант на програмата- 2ч.и 40 мин. чак не смея да пусна дългата програма. Joy

# 722
  • София
  • Мнения: 46 942
gundie - рецептата, по която правя бял хляб, на дългата програма (4 часа) е:
1ч.л мая
500 гр брашно
1 и половина ч.л. захар
25 гр масло
1 1/4 ч.л захар
350 мл вода(аз слагам 330)
 това за 750 гр хляб.
На ръжените и безглутеновите им е повече маята.

# 723
  • sofia
  • Мнения: 9 235
При равни други условия, хляб с бяло брашно ще "бухне" повече от всяко друго брашно....това е съвсем нормално и няма нищо общо с Е-тата.
gundie, не ти ли хрумна, че разликата идва от вида зърно, което е смляно? Не случайно начина на приготвяне на различните видове брашна е различен, има различни програми на машините, ама не, то Е-тата са в дъното на всичко.



# 724
  • Мнения: 4 070
Веси, малко по- горе коментирах,че е от бялото брашно- не си чела внимателно, Е-тата ме ужасиха принципно и не само в бялото брашно, чиста случайност е, че сега се зачетох. Писах вече ,че нямам опит с бял хляб, ама не трябва да се заядеш за тъпите Е-та.
Angel, абе долу горе следвам такава програма, но от това , което съм чела от тук, от съвета, който ми дадоха за принципно комбиниране на вода и брашна зацепих,че в моята машина се слага по- малко вода, сложа ли толкова вода колкото пише и ми става клисав. Аз на 450 гр. брашно слагам 240 мл вода и вчера получих идеална консистенция с тая комбинация и мая (както вече писах слагам малко) Wink

# 725
  • Мнения: 2 208
Затова ще си купя мелница за зърно, за да нямам Е-та в брашното Peace. Но тук в темата явно няма никой опит в тази област , с меленето на зърно. Като си купя мелница ще пиша, ако ви интересува де Hug

# 726
  • Мнения: 4 070
Затова ще си купя мелница за зърно, за да нямам Е-та в брашното Peace. Но тук в темата явно няма никой опит в тази област , с меленето на зърно. Като си купя мелница ще пиша, ако ви интересува де Hug
Аз нямам опит с неленето, понеже нямам мелничка, но постоянно си купувам смляни зърна от един био магазин и имам опит от хляб с чисто зърно , много , ама много по- различен от колкото готово брашно.

# 727
  • Мнения: 7 779
Затова ще си купя мелница за зърно, за да нямам Е-та в брашното Peace. Но тук в темата явно няма никой опит в тази област , с меленето на зърно. Като си купя мелница ще пиша, ако ви интересува де Hug
само внимавай със зърното - да не е ГМО.  Laughing да е расло на чиста почва (такава в БГ няма), с естествени торове да е торено (и такова чудо нема), да не са използвани пестициди  и др.  ....циди

# 728
  • Мнения: 2 208
Да, прави сте, но поне допълнителната химия добавена в брашното ще си я спестя Peace. Иначе има естествена тор, хората по селата си торят с нея и свекърва ми също.

# 729
  • Мнения: 7 779
е , тогава си решила проблема със зърното ако го взимаш от свекървата  Laughing  сигурно ще ти нагорчва , ама нали ще е чисто.  hahaha
остава да си произведеш чиста вода , мая , захар и сол. после да имаш био контейнер за месене и евентуално печене. ако не ще ти трябва някоя домакинска био посуда за да печеш.  и тока да не е от АЕЦ  Козлодуй  #Cussing out

пп. имам чувството ,че изтрещях и аз  hahaha

# 730
  • Мнения: 2 208
То хич не е смешно, всеки втори се разболя от рак и вече не е сигурно какво е здравословно, но поне до колкото можем да се предпазим. А свекърва ми не произвежда жито за съжаление, но има градина и домашни яйца и това не е малко Crazy

# 731
  • Мнения: 4 070

пп. имам чувството ,че изтрещях и аз  hahaha[/color]
smile3521 newsm10
Да, прави сте, но поне допълнителната химия добавена в брашното ще си я спестя Peace. Иначе има естествена тор, хората по селата си торят с нея и свекърва ми също.
Да и моята идея е такава да намаля до минимум вредите, а Бонго и другите нека си говорят. Голям проблем е, че Е-тата и др подобни ни дразнят.

# 732
  • Мнения: 7 779
казах ви ,че има тема за Е-тата. ако няма си създайте такава.  със сигурност там няма да ви дразня.

# 733
  • Мнения: 62
Здравейте! Някой има ли тази хлебопекарна http://www.emag.bg/hlebopekarna-philips-14-programi-tajmer-1-kg- … -90/pd/E6B5NBBBM/ ??? Моля споделете мнение, тъй като доста ме грабна...

# 734
  • Бургас
  • Мнения: 641
Здравейте! Някой има ли тази хлебопекарна http://www.emag.bg/hlebopekarna-philips-14-programi-tajmer-1-kg- … -90/pd/E6B5NBBBM/ ??? Моля споделете мнение, тъй като доста ме грабна...

Взехме такава на 4 януари и я ползвам непрекъснато.  Много е тиха. Единствен недостатък за мен че не е с по-голям обем. Прецени каква ви е консумацията и дали ще ви стига .
Програмите за пълнозърнест хляб имат предварително подгряване от 30 минути - да не се тревожиш защо не тръгва да меси веднага. Ако имаш други въпроси - насреща съм Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт