МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

  • 52 533
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: X
А, когато е само печене, може да се настрои да пече допълнително - от бутона Таймер при мене, като го натискаш директно него, без да избираш програма. Ако е пълна програма, наистина не позволява в рамките на 1 час да се пуска каквото и да било.

# 706
  • Мнения: 5 737
Аз се извинявам, ама не мога да разбера за какво се прави цялата тая гимнастика с печене на кекс в машина за хляб. То да се дебне да го разбърка, да му се вадят перките, да се сложи хартия, не е ли по-бързо да се забърка с миксера и да се опече във фурна? newsm78

# 707
  • Sofia
  • Мнения: 1 489
ЗА какво е хартията? И защо да му вадя перките. Слагам всичко, пускам програма кекс , тя си бърка и пече.

# 708
  • Стара Загора
  • Мнения: 494
Вчера и аз правих кекс в хлебопекарната. И май отсега само там ще правя. Стана раз-ко-шен Simple Smile! Този път никаква рецепта не спазвах, сложих всичко на око, както си го правя, ако ще го приготвям по традиционния начин. 3 яйца, почти пълна ч.ч. захар, половин чаша масло, половин кофичка кисело мляко, ванилена захар, ч.л. сода, 1/2 пакетче бакпулвер и около 2 ч.ч. брашно. Имах и портокалови корички - и тях сложих. Пуснах първо яйцата да се бъркат 15 мин. докато приготвя другите неща. Докато ги добавях, тъкмо бях стигнала до брашното и бъркането приключи, рестартирах програмата и оставих машинката да си свърши работата. Само ме е яд, че забравих да извадя бъркалките Simple Smile

# 709
  • Мнения: 13
Здравейте ! Старата ми машинка ме изостави и си направих подарък - от понеделник съм собственик на Фърст 5152 - с две бъркалки, и съответно с по-голями дози хлебче. Програми - 12 на брой, но и с по-различна продължителност от вече познатите ми. Снощи я разгледах - ами то няма по-малко от 3 часа, само най-бързия е час и нещо и друтиге - над 3 часа. Да ми споделите малко опит за този вид, за което ще брагодаря предварително. не съм възхитена от рецептите - само на прочит, аз още не съм я включила в действие. Може би още правя сравнение със старата и нещо се омотвам.

# 710
  • Мнения: X
Колкото по-дълги са програмите, толкова по-добре. Тестото ще има време да втаса, съответно да се изпече вкусен хляб. Направи хляб на няколко програми с едно и също тесто и виж кой хляб ще ви допадне. Съвсем не е задължително да ползваш рецептите от книжката.  Peace

# 711
  • Мнения: 1 124
Здравейте ! Старата ми машинка ме изостави и си направих подарък - от понеделник съм собственик на Фърст 5152 - с две бъркалки, и съответно с по-голями дози хлебче. Програми - 12 на брой, но и с по-различна продължителност от вече познатите ми. Снощи я разгледах - ами то няма по-малко от 3 часа, само най-бързия е час и нещо и друтиге - над 3 часа. Да ми споделите малко опит за този вид, за което ще брагодаря предварително. не съм възхитена от рецептите - само на прочит, аз още не съм я включила в действие. Може би още правя сравнение със старата и нещо се омотвам.
Аз съм с такава от около година.Доволна съм ,единствения ми проблем до сега с нея е ,че когато започне да меси тестото понякога перките излизат на горе от осите и дефакто месене няма и излиза черна смазка която ми оцветява тестото. Пращах я на сервиз,отговора беше че това било част от работния процес.От тогава не съм ползвала отложен старт,защото трябва да я наглеждам.Имам на почти всички програма подгряване, по време на което такова не се усеща,пускам я ,слагам си ръката и чакам да се затопли - ама нц.
Рецептите от книжката не ползвам,защото от тук всичко което прочетох и научих ми е достатъчно.

# 712
  • Стара Загора
  • Мнения: 494
Аз съм със Силвъркрест - същата работа с бъркалките Sad Не винаги, но в повечето случаи се изважда едната, а понякога и двете и постоянно я наблюдавам. И да, за съжаление не може да се ползва отложения старт поради тази причина... А това черното не е смазка, а остъргано от вътрешната част на бъркалката, защото оста стърже по метала, а не върти бъркалката.

# 713
  • Мнения: 13
Леле, мале  Sad

# 714
  • sofia
  • Мнения: 9 235
Бъркалка никога не ми се е вадила (имам зелмер и лидълската машина).
То отложения старт ми е най-полезната функция.

# 715
  • Мнения: X
Като сме се заговорили за бъркалки Simple Smile, да повторя и за моята - тя изобщо не излиза от оста  Mr. Green. Така че като правя кекс, няма вадене.
Идеята на кекс в машина е мързеливото правене. Ако ще разбивам с миксера, то ще пека в тавичка във фурната. Същото е и с козунака - дояжда ми се нещо като кифла, но не ми се меси ръчно. Тогава идва  на помощ машината. Ако ще го плета, няма да мъча машината, а ще го пека във фурната.  Peace

# 716
  • София
  • Мнения: 1 469
Аз веднъж опитах да направя кекс в хлебопекарната и извадих една тухла от нея!  ooooh! Хем го пуснах на програмата за кекс, ама знам ли къде съм сбъркала..  Laughing Пека си го във фурната, става по-бързо дори Simple Smile

# 717
  • Мнения: 4 070
ама вие през страница все за Е-та говорите. може би си има спецална такава тема. тази е за Машина за хляб.
Абе възмущавам се много, хич не очаквах чак такова нещо. Не бях ползвала хич бяло брашно и оня ден взех едно, ама ей така- каквото ми падна, буквално хляба беше тръгнал да ме търси, отгоре чак не се запече хубаво, той подпря капака дори. С това количество брашно- от всичко друго (почти всякакво др брашно съм ползвала) никога не ми е стигал и до ръба на казанчето. Като отидох в магазина и се зачетох и се озверих и озверих, то бива бива, ама в някой са по няколко Е-та...е г..и брашното. Днес сложих по- малката доза и той стигна пак до горе, а ползвах брашно в което има уж само вит.С...вероятно самото бяло брашно си бухва хубаво- не знам, но аз така или иначе не ям такъв хляб (правя го за близки), ама ме е яд много, че така правят.  ooooh!

# 718
  • Мнения: 7 779
като ти опира в капака що не му сложиш по-малко мая ? ... или щом  видиш ,че тестото е втасало защо не пуснеш на програма печене ??? 
гледаш го   и никакви реакции .... а после "тестото ми опря в капака"  Laughing   що моето не е опряло никога в капака ?  hahaha newsm78

# 719
  • Мнения: 4 070
Ами то вече печеше и оставаха 30 мин от програмата, беше почнало да пече от известно време и беше доста под ръба на казанчето и като взе да се надига край нямаше . А и нали ти казвам , че нямах опит с бяло брашно.

Общи условия

Активация на акаунт