Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 19

• 45 613
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
# 421
  • Ст. Загора
Мили момичета ,
колко време след пункция следва да се обадят ембриолозите?

# 422
  • София
на следващия ден

# 423
  • Ст. Загора
Благодаря много Simple Smile

# 424
Някой знае ли какво поема фонда - ин витро с лека стимулация, ин витро на ЕЦ, или само ин витро с пълна стимулация? Ако събирам ембриончета на ест. цикъл например, фондът ще поеме ли нещо в крайна сметка? Мога ли да направа ин витро с лека стимулация по фонда или съм задължена да спазя някакво изискване? Аз ще си получа заповедта май или юни. Ще ви бъда благодарна, ако ми разясните, защото не съм много наясно.

# 425
само инвитро с пълна стимулация поема фонда/ по къс или дълъг протокол. ЕЦ или лека стимулация си плащаш сама

# 426
  • София
Саб, можеш да си събереш някой и друг ембрион на ЕЦ и след това да използваш фонда за стимулация, оплождане и трансфер, ако имаш проблем с броя на яйцеклетките. Peace

# 427
Благдаря. Започва да ми се изяснява. Колкото и да е специфично - при намален резерв в резулат на ендометриоза, някой знае ли колко горе-долу яйцеклетки мога да извадя с лека и колко средно с пълна стимулация? Имам предвид от личен опит... 

# 428
Аз съм с намален резерв, вследствие на ендометриоза /лекувана/ и на 1 яйчник. Първата стимулация - извадихме 1, а втората - 5 яйцеклетки, двете стимулации бяха в последователни месеци, като по време на първата пункция док. видя, че да - яйцеклетката е само 1, но стимулацията е свършила добра работа и съм имала образувани повечко антрални, затова и ме викна още следващия месец. Решение, което се оказа прекрасно. Първата стимулация беше с Пурегон 400, Менопур 300, втората - Менопур и Фемара.

# 429
Здравейте, момичета!
Имам едно питане колко време се чака ако си пациент на клиниката при д-р Персенска и искам да си запиша час при д-р Стаменов? Надявам се да не е 1 година! Ако някой е сменял лекарите моля да сподели!

# 430
  • София
чак година не, около месец може би  Rolling Eyes
обаждаш се и записваш когато има свободен.

# 431
Благодаря за отговора! Бях се стреснала, че може да се чака и година поради натоварения график!

# 432
Благдаря. Започва да ми се изяснява. Колкото и да е специфично - при намален резерв в резулат на ендометриоза, някой знае ли колко горе-долу яйцеклетки мога да извадя с лека и колко средно с пълна стимулация? Имам предвид от личен опит... 

Това е специфично за всяка една жена. Няма точен отговор.
Зависи от генетика, яйчников резерв, качество на яйцеклетките, видове стимулация, видове лекарства, преди стимулация и по време на стимулация, начин на хранене и т.п.
Може да правиш малко яйцеклетки, но качествени, а може да правиш много яйцеклетки, но некачествени.

# 433
Здравейте отново!   Благодаря на Голди за изчерпателните обяснения. Сега ми предстой преглед. Имам хормоните на 3 ден, трябва да пусна и другите назначени от доки. Ако ги пусна в Надежда към 10, сутринта,кога ще бъдат готови резултатите? Прегледа е записан за ранния следобед и са необходими тези хормони. Дали да ги пусна предходен ден в друга лаборатория и да не рискувам?

# 434
В  "Надежда" излизат за 2 часа резултатите..

Общи условия

Активация на акаунт