Очакваме с копнеж, Мартенски бебевалеж!

• 44 612
  • 775
  •   1
Отговори
# 435
  • Велико Търново

За новите желаещи да ви обясня - влизате в групата, но трябва и да пишете, и то така че да ви забележат, защото има предложение за чистка за не до толкова активните.

А то какъв е смисъла да си в група, ако не пишеш? В смисъл, аз не виждам логика и затова питам.

# 436
Можеш да пишеш, но може и да не задаваш по 20 пъти въпроси, които е задавал друг, а да намериш отговора четейки. Идеята според мен е да се споделя опит, идеи, мнения, но едва ли някой го интересуват прегледите при консултация на 150 човека. Който има нужда ги споделя. На мен ми е второ дете, вълнуващо ми е да си купувам неща, радвам се от сърце като видя покупките на мамите, ама не изпитвам нужда да показвам моите - количката ми е хубава и здрава, но е от първото дете, кошарата ми също е от каката... в смисъл, няма я чак тая емоция. Затова казвам - споделя, който изпитва нужда. Сега времето ми е заето да изрязвам картонена торта, защото дъщеря ми има рожден ден, а в градината не дават истински, но това пък няма никакво отношение към бремелинската тема.

Аз спирам по темата за фейсбук до тук.

# 437
  • София
Etna, напълно те разбирам - и аз пиша много рядко там. Но все пак се мяркам... И на мен ми е второ - понякога коментирам по разни теми, свързани с бебето и раждането - може пък моят опит да се окаже полезен на някого.

# 438
  • София
Според мен идеята на ФБ групата е именно общуване и да се опознаем. Комуникацията трябва да е двустранна. Затова се обсъждат по-лични неща, които никой не би изпляскал тук във форума. Ако въпросът е само да се чете, това може да се прави и в тази тема, както и във всички останали отчетни. Но това си е вид воайорство - не може да надничаш в личния живот на хората (а понякога се пишат прекалено лични неща, както и се показват снимки), а за теб нищо да не се знае. Вие така ли общувате и в реалния живот?! Аз не участвам в дискусията за чистка във ФБ, просто се опитвам да покажа и обратната гледна точка, за да няма сърдити. Въпреки, че предполагам винаги ще има такива.

# 439
  • София
Ако под "вие" визираш и мен - ами, честно казано, да - в доста случаи съм си мълчалива и в реалния живот. Но макар и рядко да пиша във ФБ, съм споделила доста лични неща там. Simple Smile

# 440
11 човека четат темата - отдавна не се беше случвало.  Wink
Сега по въпроса с бебетата - чудя се дали да сложа обиколниците или само прах ще събират. Оказа се, че имам само 2 комплектчета чаршафи (които стават за момченце), на всичкото отгоре с олекотени. И друго се чудя - да го завивам ли или да ползвам чувалче за сън от сега.

# 441
Ехаа,честито на вече родилите майчета.Много се радвам за вас и се развълнувах.Бъдете живи и здрави вие и вашите бебчета.И ще чакаме скоро подробности от вас,как са минали нещата в родилното и подробности за бебчетата.Поздрави Hug

# 442
  • София
Ако под "вие" визираш и мен - ами, честно казано, да - в доста случаи съм си мълчалива и в реалния живот. Но макар и рядко да пиша във ФБ, съм споделила доста лични неща там. Simple Smile

Баш пък тебе нямах предвид Wink Под "вие" визирам всеки, който не се е вписал в групата и сега се чувства отлъчен.

# 443
Здравейте, момичета  Hug

По въпроса за багажа, аз още не съм го стегнала на едно място, но съм приготвила повечето неща. Тези дни ще го струпам на куп, за да мога да преценя каква чанта/сак ще ми трябва, че нямам подходяща и ще трябва да си купя. Все още мисля дали моят багаж за родилното да е на едно място, а багажът на бебчо да е в отделно сакче. Вие как сте решили? (Мъничко завиждам на armira за чантата с размери на лаптоп Wink

Хубав ден  Simple Smile

# 444
  • София
Белс, сигурно зависи колко работи ти искат. И на мен като Армира ми казаха да нося само лична карта, тоалетни принадлежности и чехли. Всичко друго осигуряват от болницата. По-скоро бих разделила багажа на такъв, необходим при самото приемане и такъв, който могат да ми донесат на 2-3 ден.

# 445
Белс, сигурно зависи колко работи ти искат. И на мен като Армира ми казаха да нося само лична карта, тоалетни принадлежности и чехли. Всичко друго осигуряват от болницата. По-скоро бих разделила багажа на такъв, необходим при самото приемане и такъв, който могат да ми донесат на 2-3 ден.
Напълно съм съгласна. Аз също още не съм готова с багажа (още ми е рано и не искам да предизвиквам съдбата  smile3505), но пък съм си направила списък с нещата, които трябва да приготвя и съм го разделила на две части: неща, които трябва да нося в родилното и неща, които може и по- късно милото да ми донесе  smile3560
Иначе и аз съм приготвила чанта, която ще е голяма колкото за лаптоп  Whistling

# 446
Относно багажа,на мен ми искат доста неща!За сега е почти готов-останаха ми да купя чехли и превръзки за родилки! Simple Smile
Честито на мамите,които са родили!Да са живи и здрави бебоците! Simple Smile
А и честит празник на всички празнуващи !   bouquet  bouquet  bouquet

# 447
mylili и emilka, благодаря. От болницата, която съм избрала, има списък с определени неща, които е препоръчително да си носиш. Знам, че в частните можеш само с лична карта да те приемат Simple Smile
Терминът ми е 26.03, но смятам да съм се подготвила с багажа до края на февруари, за да съм спокойна, че нищо не се знае Simple Smile

# 448
Аз багажа съм си го стегнала от около 2 седмици, нищо че термина ми е за 08.03  Wink Но като ви чета съм много объркана какви са тези малки чантички...аз съм приготвила цял сак, като съм сложила според мен най-необходимото - 2 нощници, чехли за баня и други топли, една голяма и една малка кърпа, тоалетни принадлежности, бельо, един пакет за мен и един за бебо мокри кърпички, малък пакет памперси, чашка с виличка и лъжичка. Превръзки за родилки днес ще си купя, но се чудя къде да ги натикам...а сака ми изглеждаше голям. Чудя се дали на някой няма да му стане смешно като ме види с тоя сак...все едно ще се нанасям в родилното за постоянно   Laughing

# 449
Marissa_ , ако целия този багаж се изисква от болницата- едва ли ще си смешна, защото и всички други ще са като теб.
Аз (а предполагам и другите мами с малки чанти) ще съм с по- малко багаж, тъй като от болницата осигуряват всичко за бебето (включително дрехи и козметика) и за майката (включително нощници, спално бельо, кърпи, превръзки, прибори за хранене и т.н.) Единствено трябва да си взема чехли и тоалетни принадлежности и комплект за изписване на бебо, а аз лично ще нося и още някои глупости, които вероятно ще са излишни   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт