ОКТОМВРИ 2013-Тема 2

• 57 781
  • 351
  •   1
Отговори
# 105
Как сте бе майчета?? Темата май много замря  Cry Аз да си ви питам докато имам някоя свободна минута, че някой път искам да пиша докато го държа, ама ме разсейва и забравям какво щях да ви пиша. Вечер как е положението при бебчетата, е вечер, вечер след 17-18 часа. Ние тогава започваме да сме кривички, няма угодия като видя, че наближават тези часове иии  #Crazy Точно тогава вече съм най-изморена и най-много сили трябват, та чак до към 10 и нещо, докато заспи. Мисля, че и кърмата ми понамалява тогава и не може да се наяде много и е крив и малко по-честичко се храним. Иначе вече си стоим пак вкъщи, свърши хубавото време и се гледкаме  1crib АА най-новото е че вече започва да се набира да става като го хванем за ръчичките, абе голям мъж си имаме вече Simple Smile

# 106
Как сте бе майчета?? Темата май много замря  Cry Аз да си ви питам докато имам някоя свободна минута, че някой път искам да пиша докато го държа, ама ме разсейва и забравям какво щях да ви пиша. Вечер как е положението при бебчетата, е вечер, вечер след 17-18 часа. Ние тогава започваме да сме кривички, няма угодия като видя, че наближават тези часове иии  #Crazy Точно тогава вече съм най-изморена и най-много сили трябват, та чак до към 10 и нещо, докато заспи. Мисля, че и кърмата ми понамалява тогава и не може да се наяде много и е крив и малко по-честичко се храним. Иначе вече си стоим пак вкъщи, свърши хубавото време и се гледкаме  1crib АА най-новото е че вече започва да се набира да става като го хванем за ръчичките, абе голям мъж си имаме вече Simple Smile
Ние почваме да се кривим кам 18 часа и до 22 просто сме "не ме закачаи че хапя"  Grinning ама като си заспи в 22 часа и чак сутринта кам 6-6 и 30 се събужда....ние се къпем към 17 часа и след баня мнооого ни се спи и за това сме криви....но тъй като ината ни е в повече и преди 22 не заспиваме така че споко не сте само вие  Grinning

# 107
И ние сме криви след 17 часа, иска да я нося и да гледа от високо, мисля че просто иска да е права и да наблюдава Simple Smile имаше период, в който и тя не се будеше да яде през нощта, обаче от седмица вече се буди към 3-4 да яде Sad венците я сърбят и понякога е доста неспокойна, когато е нетърпимо ги мажа и леко масажирам с Пансорал и веднага се успокоява, иначе ужасно се лигави, направо от където мине оставя лига Sad и като си представя колко още ще се лигави така.....кога горе долу трябва да се появи първото зъбче?

# 108
И нашият много почна да се лигави, смуче си и ръцете, но не съм сигурна че са зъби. Дъщеря ми много си смучеше ръцете горе-долу на тази въраст, лиги също имаше, не много, но първия зъб й поникна на 1 г. чак. Така че, надали тези симптоми винаги са свързани със зъби. Може да е от възрастта.

# 109
  • София
И Калина вечер е по-уморена и капризна, ние с баща ѝ също  Mr. Green Лошото е, че последните няколко дена (след поредната ваксина) си развали вечерното заспиване, заспива пак към 12h, 1h и първите час-два спи неспокойно, буди се и иска да я взема и да посуче, за да заспи пак  Tired
АА най-новото е че вече започва да се набира да става като го хванем за ръчичките, абе голям мъж си имаме вече Simple Smile
Също Simple Smile А се случи вече на няколко пъти, като я държа излегната в мен, да се изправи уж до седнало положение, но не може да се задържи седнала и се люшва настрани Simple Smile Днес я гледах, че от лежане по гръб се завърта настрани. Сякаш голямата дъщеря не беше толкова подвижна. Ама тя си беше и пухкавелка вече на 3-4 месеца, може да е давало отражение  hahaha Отделно взе да се заглежда и разсейва, докато суче - по мой спомен по-късно се случва обикновено, ама това шилце понякога, като я взема във фотьойла да суче, се извърта да гледа какво става зад гърба ѝ. Да не говорим, че обикновено играя на таблета на каката, докато кърмя - малкото взе да се зазяпва и в него и да посяга с ръце. Понякога случайно ми прави и ходове  Laughing
Растат бързо, нали  Heart Eyes

# 110
Сладурчета направо, и аз като говоря по телефона, докато се храни (легнали се храним) ии гледа на кого говоря, да не изтърве и се разсейва, вече започват да стават много по-интересни  Hug

# 111
Здравейте, има ли тук мами от Русе? Можем да се организираме на разходка някой път Simple Smile

Май тук само аз съм от Русе  Simple Smile Ти от кой квартал си?

Възраждане, а ти?

Ха и аз там жевеех, но от доста години вече не  Wink

Утре сме на ваксина, пфу.

Искам да попитам има ли бебета с проблем с изхождането. След втория месец започна да ака на два, три, четири дена. Понякога успява сама да се изходи едва на петия, но в повечето случаи се принуждавам да слагам глицеринова клизма за бебета от аптеката.
Масажи на коремчето правя, ще питам педиатъра утре, но приемам съвети и идеи?!

# 112
Биляна, ние сме така горе долу от втория месец. Сега се порегулираха нещата. При бебка действа биогайа. Другото което правя е да я хващам сгъната- така както се изпишква момиченце- явно свива червата някак си. Джипито каза да не чакам повече от ден и половина да не се изхожда и че от бебешките клизмички не се получава привикване. Дано да съм била полезна.

# 113
  • София
Биляна, нали кърмиш? Може да хапнеш нещо разхлабващо (круша, сини сливи, киви, овесени ядки), дано помогне.

# 114
Пробвай и със зелева салата! Peace
Да кажа за зъбките-четох че сега започват да растат,но вече кога избиват си е индивидуално.Ний също се лигавим и опитваме всичко,до което се докоснем.

# 115
  • Стара Загора
Друга майка вече го беше писала, но - каране на колело докато бебето е по гръб на нас много ни помагаше. Сега обаче сме на друго АМ и нямаме проблем, напоследък даже ака по два-три пъти на ден. Да ви попитам на някой получи ли му се топченце на мястото на ваксината и как мога да го разнеса?

# 116
  • in Wonderland
Qlena на Лори и стана топченце след като й сложиха двойната ваксина и се зачерви. ЛЛ ме беше предупредила ,че това е възможна реакция и ми каза да и слагам компреси с риванол ( които цапат дрешките и не се пере ,аз не знаех ) . Та на следващия ден и слагах няколко пъти ком Grinningпреси и след още около 2 дни ги нямаше топченцата . Виждам ,че си от СТЗ кой ви е ЛЛ . И аз съм от там Simple Smile
ъ

# 117
Dee_dee_7,аз при каката съм слагала компреси с риванол,но сега ползвам кул пач лепенките и много бързо минава зачервяването от ваксините.Аз съм от СТЗ д-р Владимирова ни е ЛЛ,а на вас ?

# 118
  • in Wonderland
И аз слагах кул пач,но пак се поду  Sad. Ние сме при М.Стоянова, в Казански.Като се затопли повече ще си правим разходки по центрума  Sunglasses
Понеже сега не е мн топло , пък и още не съм се усъвършенствала да се храним навън , и ходим в градинката до Царя ,че ми идва по- близко.

# 119
  • Стара Загора
Аз също слагах риванол след ваксината, памучетата ги залепих отгоре с широки лепенки и този път не ми нацапаха дрешките. После през нощта спа с кул пач и на следващия ден пак стоя с кул пач. Обаче под пневмококовата ваксина мястото беше много зачервено и подуто и леко твърдо. Може би защото и лекарката с всичкия си акъл го натисна не знам защо. Минаха вече две седмици, но още си стои едно малко топченце на крачето Sad Ако след всяка ваксина остава така, не знам. Ние сме при Милена Илиева и изобщо не съм доволна, но поне докато минат ваксините ще сме при нея, че ми е супер близо.

Общи условия

Активация на акаунт