ОКТОМВРИ 2013-Тема 2

• 57 806
  • 351
  •   1
Отговори
# 210
# 211
Ей, много сладка тази Лора Simple Smile.

# 212
  • in Wonderland
мерси  Heart Eyes Това е моята малка Пенда Wink

# 213
Охх майчета как сте с вечерното спане? Преди няколко дена направихме разместване в стаята и оттогава нещо не може да спи спокойно. От няколко седмици се приспиваме на гърдата и после го местим в кошчето му и си спеше до сутринта, нооо сега местим го и след час започва да мрънка и реве, взимам го при нас заспива веднага, пакк го местим пак реве иии накрая печели спи при нас. Вие как сте, направоооо откакто сменихме мястото на леглото мууу и сякаш усети и иска само при нас. Викам да не започват зъбките да го мъчат. но ако бяха те сигурно и през деня щеше да е много крив. Незнам, но е много лошо като не поспи няколко часа вечерта, но няма как, няма да сме първите.

# 214
  • in Wonderland
Хм , много неприятно . Лори си спинка непробудно по цяла вечер , за моя радост , но във ФБ групичката ни доста мами се оплакват напоследък , че имат проблеми вечер със съня на бебетата . И да , мн е възможно да са зъбки . Аз по принцип зная , че всеки дискомфорт се засилва най-много вечер , тъй като организма тогава е най- изморен и уязвим , та би могло за сега само вечер да го мъчат. Но това са си мои размишления . Дано скоро му мине и започне пак да си спи в леглото !!!

# 215
Ох дано, ще видим какви панаири ни чакат и тази вечер  newsm17

# 216
Охх майчета как сте с вечерното спане? Преди няколко дена направихме разместване в стаята и оттогава нещо не може да спи спокойно. От няколко седмици се приспиваме на гърдата и после го местим в кошчето му и си спеше до сутринта, нооо сега местим го и след час започва да мрънка и реве, взимам го при нас заспива веднага, пакк го местим пак реве иии накрая печели спи при нас. Вие как сте, направоооо откакто сменихме мястото на леглото мууу и сякаш усети и иска само при нас. Викам да не започват зъбките да го мъчат. но ако бяха те сигурно и през деня щеше да е много крив. Незнам, но е много лошо като не поспи няколко часа вечерта, но няма как, няма да сме първите.

Ако имаш достъп до кошчето от вашето легло,може да опиташ като го сложиш вътре да му държиш ръчичката докато е неспокоен или през деня ако спи да опитваш.Така и ти и то си спите,но близостта остава и може да помогне,при нас действа,когато сме неспокойни.
При нас пък напоследък малката се разплаква много силно на сън,без да се събужда,но сякаш се е изплашила от нещо.Спи си непробудно по 9-10ч.Много ми е мъчно,милото като неможе да каже.Минава ми през главата,че може да са зъби,предвид,че постоянно "яде" нещо и се лигави.
Кога започват да посядат бебоците?Уж питах педито,ама така запомних,че  ooooh! .Малката постоянно се пъне да става,едвам я удържам.По гръб още не се е завъртала,но по корем така умело действа,че немога да я оставя за миг в легнало положение,само шезлонга ме спасява.Иначе издава много смешни звуци и вика,когато е ядосана,но огледалото и едно мече са и фаворити сред нещата за забавления.
Хубава вечер.  Wink

# 217
От ортопеда зная  когато я водихме на профилактичен преглед ,че  може да сядат при навършени 6 месеца . Иначе и ние много се напъваме да ставаме ,но ще почака още малко. :-
Днес бяхме на ваксина та сега се одрема малко повече.,и за щастие следващата чак 6-тия месец.Казах й че искам да я захраня към 6 тия месец , а тя ме плаши с някакви анемии.Направо незнам вече на кого да вярвам.

# 218
И нас ни наплашиха с анемия, вече се захранваме с пюренце, малко по малко да свиква. Няма да го тъпча с цяло, по няколко лъжички не вярвам да навреди.

# 219
  • Стара Загора
Момичета, ние СМЕ с анемия - по друг повод пускахме кръвна картина и се оказа, че хемоглобинът е малко нисък и няколко месеца ще пием желязо. Въпреки това не искам да започвам със захранването, на 6 мес. пък ми се вижда късно, така че мисля компромисен вариант на 5 Simple Smile Странно е, защото сме на АМ и в него има някакво желязо, бях чувала, че кърмените бебета дори са по-застрашени от анемия около шестия месец (затова и нуждата от захранване, защото някъде тогава се изчерпва желязото от преди раждането), но да ви кажа преди да стигнем до месото или поне жълтъка в пюретата, едва ли ще има голям ефект от новите храни.

# 220
Колко ви е хемоглобина? Нашият се роди с нисък хемоглобин, даже и кръв преливаха, и така и не разбраха на какво се дължеше, не сме анемични, сега е 112 пак е малко нисък.

# 221
На нас от раждането не са ни пускали изследвания,може би на следващата консултация,когато ставаме на 6м.
Захранването го започнахме с тиква,но като дойде ред за следващото малката нещо беше малко понастинала,а сега има и малко слуз в акото и поспрях,но от другата седмица отново започваме.На малката и харесва,само забравих,какво количество трябва,за да се замени храненето изцяло,но докато стане време,ще сме минали вече през консултацията и ще съм разбрала.
Ний от няколко дни правим опити за лазене  newsm78 .Първия път като я видях си помислих,че ми се струва,но вече съвсем целенасочено си надига дупето и се изтласква с крачета,без никаква помощ от моя страна.

# 222
Преди няколко дни пускахме изследвания профилактично и хемоглобина на Калоян беше 104, което си ниско. Но лекарката каза, че за кърмено бебе е нормално да е по- нисък, не било страшно просто да наблегна на черния дроб, месото и ще се оправи. А то на 6 месеца  пускали профилактични  изследвания и ако до тогава не се повиши ще му изпишат малтофер.
С друг лекар се консултирах за всеки случай и той ми каза същото.
Иначе от два дни давам вече по 2-3 лъжички тиква, но не я яде с особена охота.

# 223
  • Стара Загора
Точно 112 е и при нас, сега пием малтофер и ще видим на 6 мес., когато се пуска изследване по здравна каса, дали ще има ефект. За захранването и на мен ми е любопитно как ще реагира на различните храни, знам, че трябва да се достигне до 100 гр., за да замести цяло хранене. И при нас го има повдигането на дупето, много е сладко Simple Smile Но нали първо трябва да се научат да сядат и после да пропълзят, а ние още и не се обръщаме напълно от гръб по корем...

# 224
  • Варна
Честит 8 март, скъпи мами! Бъдете здрави, спокойни, щастливи и обичани и нека всеки ден да е превърнат в истински празник с малките съкровища!!   bouquet Весел празник!

п.с. Много се извинявам за нахлуването в темата ви, но исках да ви поздравя с истинки празник на майката! Искам да помоля и някоя мама от Варна, когато и е удобно да ми пише на лични, че има въпрос за педиатрите, а вие сте с преднина пред мен и вече имате опит  Simple Smile. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт