ОКТОМВРИ 2013-Тема 2

• 57 802
  • 351
  •   1
Отговори
# 240
Аз още не съм захранила и кърмя по 6 пъти. Чудя се дали да не минем на 5-кратно хранене. Кърмещите майки как сте? По колко пъти ядат бебетата? Купих пюрета и мисля след няколко дни да пробвам как ще е, дали ще му харесат. Май ще приключвам с кърменето, непрекъснато имам запушени канали и почна да ми писва. Последният го боря цяла седмица и сега си остана някаква постоянна бучка, поне мастит не хванах.

# 241
и аз не съм захранила, ще чакам да наближим 6 месец. И аз кърмя по 6 пъти, като едното е през нощта.
Към 6месец ще започвам с пюренце от картоф, после моров и тиква и тн. Иначе не се оплаквам от кърменето, добре сме, само това нощно хранене...питах лекарката на миналата консултация и тя каза-споко, като го захраня той щял сам да си махне нощното. Ако  не стане ще предлагам вода, да видим дали ще успея. Но има време.

# 242
ми срам не срам,,, ние в момента се кърмим 8 пъти, защото на 4-тия месец ни отчетоха поднормени, пък аз не щях да захраня с каша...Е, сега качи 620 гр за месец, ама през носа ми излезна....Едва стоя права от недоспиване - мисля и ние скоро да тестим пюретата, макар че съм далече от мисълта за бързо заместване...Тя нашата госпожица за кърма не реве,ч е е гладна.. какво остава за пюре

Аз още не съм захранила и кърмя по 6 пъти. Чудя се дали да не минем на 5-кратно хранене. Кърмещите майки как сте? По колко пъти ядат бебетата? Купих пюрета и мисля след няколко дни да пробвам как ще е, дали ще му харесат. Май ще приключвам с кърменето, непрекъснато имам запушени канали и почна да ми писва. Последният го боря цяла седмица и сега си остана някаква постоянна бучка, поне мастит не хванах.

# 243
jonka62, и моето момче не иска да яде и ни отчетоха поднормени на 4-ти и 5-ти месец. Първите 3 месеца имаше силни колики, от които не искаше да яде. Коликите минаха, но храненето не му е първа страст. Иначе си изглежда добре, в никакъв случай не е слаб, жизнен е. И аз като теб през 4-ти и 5-ти месец кърмех нощем, общо по 8 пъти на ден, за да не изостане съвсем в теглото. Нощем е по-спокоен и яде повече докато спи. Иначе е уникален - ако го оставя и 12 часа може да не е ял и пак няма да реве, спи непробудно цяла нощ, а като се събуди сутринта, си играе и бърбори в леглото и не мрънка за храна. След 5-ти месец спрях да кърмя нощем и захраних по препоръка на доцент детски гастроентеролог със смес (!!!) готово зеленчуково пюре до достигане на пълна доза за 1 седмица. Яде като невидял, много му е вкусно. Вече от 2 седмици му давам зеленчуково пюре и тези дни започна да изяжда по 1,5 бурканчета от 125 гр., т.е. към 170-180 гр. на ядене. Като имаш предвид, че преди не изяждаше такова количество кърма. В тази връзка, някой може ли да ми каже какво е нормалното количество пюре, което трябва да изяде едно бебе на 5 месеца? Страхувам се, че изяжда повече отколкото трябва, а лекаря ми даде инструкции да храня докато се нахрани.
В момена има 6 хранения за деня - 5 на кърма и 1 със пюре на обяд. Засега не мога да кажа как наддава за месеца.
Мисля от днес да започна да го захранвам и с каша от елда. Няма да му давам оризова, за да не го запече допълнително, и без това от пюретата вече има запек и се борим и с него...
Странното е, че този детски гастроентеролог ми препоръча на втората седмица след зеленчуковото пюре да започна да захранвам и с месно пюре! Доста се изненадах, но на 8-мия ден реших да опитам с малко пюре от пуйка със зеленчуци и малкия веднага се обрина и го спрях и продължих само със зеленчуковите. Виждам, че в повечето случаи въвеждането на месо се препоръчва след 7-8 месец, а в същото време има готови пюрета с месо за след 4-ти месец...
Можете ли да споделите с какво, как и в какво количество захранвате?

# 244
По отношение на пюретата - вижте цените на Hipp в amazon.co.uk. С доставката до България излизат по евтино отколкото в бг магазините.

# 245
В таблицата, която ни даде детския гастроентеролог по отношение на храненето пише, че едно 5-месечно бебе, към края на месеца трябва да яде около 140-150 гр. пюре. Местните пюрета ни е казала - след 7 месец. Не гледай какво пише по бурканчетата.
Слагате ли мляко в пюретата?

# 246
Слагах отначало по малко да стане по-течно, но вече не слагам, защото като ги правих бяха по-гъсти, а сега сме на купени и са по-редки. Гледам да свиква само с пюре, е после си иска и малко мляко.
Я да ви питам прибрахте ли коремчетата, дали ще се приберат изцяло. Някой спортува ли нещо, да сподели някое ефективно упражнение  Laughing Да ми имате проблема, ами време е вече да се поглезя и аз.  Blush

# 247
  • in Wonderland
. Виждам, че в повечето случаи въвеждането на месо се препоръчва след 7-8 месец, а в същото време има готови пюрета с месо за след 4-ти месец...
Можете ли да споделите с какво, как и в какво количество захранвате?
Понеже и аз захранвам в момента и чета няколко форума по темата тук , с което не твърдя , че инфото е 100 % вярно , но навсякъде пишат , че месо и глутен - 7-8 месец ( например 7ми месец въвеждаш месото , а 8ми глутена или обратно ) .
Относно това ,че на пюретата пише след 4ти месец се има предвид , че консистенцията на пюрето е подходяща за бебе над 4 м , а не това ,какво има вътре. Страхотна маркетингова заблуда ,работеща чудесно !
Разбира се , не налагам мнение , всеки сам си решава с какво , кога и как да захрани!

Относно корема , много странно се получи при мен . Беше ми се прибрал почти и нз какво стана пак щръкна. Бях свалила 3-4 кг и сега пак си ги върнах , мн тъпо . Иначе нищо не правя , нито диети , нито упражнение. Каня се да започвам да бягам поне ( най-ефикасния н/н за сваляне на корем и килограми като цяло ) , но уж се време нямам , ама май по - скоро воля няма.

# 248
И аз така, от кога си викам от утре започвам да бягам, то минаха 3 месеца от това утре  Laughing И аз май нямам толкова силна воля.

# 249
Аз също реших да се пораздвижа и се записах на народни танци ,което се оказа голяма грешка .След втория път така си пренатоварих колената ,че две седмици почти не можех да ходя. И понеже кърмя не можех да пия нищо болкоуспокояващо.Та засега ще се задоволя само с разходките.А за корема не ми се говори. newsm45

# 250
Аз килограмите отдавна ги свалих, но корема си стои все същия...

# 251
Аз ходя на йога. Килограмите ги свалих, но корема - не.

# 252
  • Поморие
Отдавна не съм писала и ще е дълго  newsm62
Малкия е на кърма, храним се на 3 часа и през нощта, и ние наддаваме бавно и фино, на 12 март беше 64 см на 6400 гр Simple Smile Не мисля че има нещо нередно да не наддаваме по кило на месец. И ние имахме период дето го взимах по-често при мен, но по едно време реших, че му стига толкова и сега си го връщам обратно. От 3 месец се обръща от корем по гръб, засега не може на обратно, но настрани се върти, мъчи се да пълзи, но нещо дупето му тежи и по често се бута назад, или се върти в кръг. Изби ни едно зъбче на 21 Simple Smile Иначе ръцете са все в устата, но палците ги джвака и дъвче, не ги смуче.

Мисля да захранвам на почти 6 месеца, тоест на 7-8 април, ще почна с елда и тиква, около две седмици, после моркови, пащърнак, картоф, ориз, банан, ябълка и така. Засега съм решила да правя, купешките са ми съмнителни и в краен случай. Месните ги дават уж за желязото, но не съм убедена, че помагат. Аз като бях бременна ядях много елда, леща и нахут - те съдържат ужасно много желязо, и изследванията ми бяха повече от добре, а в сусама има много калций, повече от млякото. Ама докато въведа някакви зеленчуци и каши мисля, че ще минем 7-8 месеца и ще стигнем до месото, педиатърката каза да го редувам с жълтък, още не съм решила дали ще давам - пък после глутена и млякото. Така го мисля, пък какво ще стане не се знае Simple Smile
Тръгнах януари на народни танци, от време на време като претоваря и аз съм като гърмян бушон, но ми влияе добре, особено на социалния живот Simple Smile Събота и неделя по един час и половина, таткото го гледа, пък после ходим на кафе с групата. Корема и моя уж беше тръгнал да се прибира сега нещо изскочи, свалих 6 кила, имам още 10 Simple Smile Ставите ми са като на дядо ми - колена, глезени, лакти - боооли, гърба е по-зле, от време на време и мигрената се обажда. Имам и стрии по хълбоците и задната част на бедрата, косата пада, но засега нормално. Напоследък кожата ми е кошмарна - избиват ми пъпки по лицето и стои мазна, някак си и се лющи. Стига съм ви тормозила, лека нощ и сладки сънища на бебчовците Simple Smile

# 253
охх, това с пъпките е много болна тема - по-зле съм отколкото през пубертета. Предполагам, че е от хормоните, нищо не помага. Косата също капе ужасно.
Относно спорта - с риск да ме обявите за луда - аз на втория месец след цезаровото сечение започнах да яздя кон...

# 254
Шминки,  newsm10.
Браво на теб!
Аз пъпки нямам, но косата ми падаше много около 1-2 месеца, сега понамаля.

Общи условия

Активация на акаунт