Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 178
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз искам да ви попитам нещо - спомням си от първата бременност, че някой ми беше споменал, че трябва да е спи на лява страна. На вас казали ли са ви нещо такова, че на мен нещо никак не ми е удобно - за разлика от п първата бременност, когато спях с удоволствие на лява страна.

в по-напреднала бременност се спи на лявата страна защото по този начин на бебето му е максимално удобно + не се притискат твоите органи толкова много. Аз помня, че точно в 4 месец си бях купила възглавница за кърмене, която слагах между краката като лягах на една страна - това ме спасяваше от безсънни нощи и от болки в кръста

Добро утро момичета, знам че е още рано, но да попитам вече тези от вас, които са майки каква козметика за бебето ползвате?

От самото начало ползвах това, което ми бяха раздали на разни лекции и в родилното - мостри на мустела, адерма, и др. В крайна сметка най-много работа ми свършиха шампоан-пяна на мустела против крусти, макар да нямаше такива - с него миех и главата на бебето и тялото му, а крем за подсичане купувам и до сега от една аптека в Люлин - там правят на място сами крема, препоръча ми го педи и гарантирам, че по-добър крем просто няма нито една фирма на пазара (тестван е след рота вирус, когато сменяхме по 25-27 наакани памперса на ден и се беше подсякъл до кръв). Ако на някой му е интересно да пише на лични, ще обясня къде се намира аптеката. Аз бих посъветвала да не използвате медицинска козметика за чувствителна кожа на бебетата без това да бъде необходимо - може да изнежите кожата им. Тестерите ще ви стигнат поне за 1-2 седмици, не бързайте да купувате, вижте първо кое ще ви допадне. За вас, обаче, ако кърмите, ви съветвам да си вземете гел за зърна Лансинокс.

Mar_bella
, много се радвам, че притеснения са се оказали излишни. Би ли ми написала на лични координатите на лекаря си? На мен още преди първата бременност ми бяха намерили някакви малки кисти и в двете гърди, и, честно казано от тогава не съм се следила. А вече са минали близо 3 години ..

Monik@, ехокардиографията най-често, поне във Фемина, я правят по време на втората ФМ. Там всеки път гледаха бебето много внимателно от всички страни, и мозъче, и сърце, и бъбреци, и коремче, всичко без изключение.. Предполагам ако има някакво притеснение могат да те изпратят при по-тясно специализиран лекар за ехо. Но само при необходимост Simple Smile
Мда, кит, глътнал слон.. точно така изглеждах наистина..  Mr. Green

Да честитя на всички, които вече си знаят пола на бебето Simple Smile почвайте да мислите имена Simple Smile

# 436
момичета усещате ли вече бебоците Simple Smileсподелете.

# 437
Здравейте момичета. Аз днес бях на преглед и после подготовка за РД на малкия утре - ще събираме дечурлига.Ей не мога да ви изчета - ама сте едни писателки- мерси пак на всички за прекрасните пожелания  bouquet

Бебо си е настигнал седмиците и за мое учудване от днес си отговаряме официално на термин 04,07,2014. Продължи ми болничния без проблем. Спирам постепенно утрогестана и ношпато и започвам Магнерич за контракциите( него го пих и миналата бременност). Изписа ми и витамини пренатал - каза да почивам на лекар съм пак на 17,02- както тя каза да се видим, да вземем секрет и да оправим болничния. Плацента е изградена- по задната стена  - добре е разположена.
Доки каза много да почивам и да се пазя и така- смело напред. Питах я за килограмите - тя каза че за цялата бременност е добре да се качат 12кг - така че моите 4 не ми звучат чак толкова страшно.

Мимето 14 - аз ползвах душ гел от глава до пети на Бюбхен, крем за подсичане нивея, крем за лице бюбхен, пудра за дупе при необходимост на нувита. Доволна съм и досега малкия го мия с Душ гел от глава до пети и крема за подсичане и крема за лице и сега ползвам - зимата му взимам и този на бюбхен против студ.

Lilac - на 25,02 съм на ФМ при Томова - като се обадих в понеделник записваше за след 20-ти - добре че ме беше предупредила  че щеше да стане белята.

Pival- стискам палци всичко да е наред- истината е че не мога да кажа че знам колко ти е тежко дори и не мога да си го представя- стискам палци всичко да завърши о.к.

Моник аз си правих и с предната бременност и сега ще правя фетална екография при д-т Томова заедно с ФМ - тя е специалист в тази област- днес доки ми каза че 20-22 седмица е идеална за ФМ и ФЕ

Аз още не усещам бебока и питах днес доки и тя каза 18-22 седмица нищо че ми е втора бременност - с малкия първият път първият ритник го усетих 18 седмица.Сега съм в очакване

Лека вечер на всички   bouquet Hug

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 20:49 от MAMA_SANCHO

# 438
  • Варна
Ииии най-важното... Изглежда, че промяната на първата страничка дава резултати. Моето момченце от 12-та седмица вече е момиченце  Mr. Green..

А такааа..  smile3508 Дай боже всекиму, който иска! 
Все с такива чудесни новини да се включваш! Благодаря и за информацията!

# 439
  • Телиш/Плевен
Ехааа, темата се пълни с хубави новини! Heart Eyes Все така да продължавате! Hug
Честито на всички, които вече знаят пола на бъдещото си бебче, аз се надявам в понеделник да науча моето какво ще бъде. Усещането за момче не ме напуска, но пък всичките ни приятели и познати смятат, че ще е момиче. Ще видим накрая кой ще познае. smile3508

# 440
Здравейте и от нас!
Сутринта ми започна с ужасно повръщане..Може ли такова нещо?! Пък и главата ме боли. С Ванката нямах подобни проблеми. Cry
За токсоплазмозата - аз се бях шашнала преди, защото имаше мишка вкъщи.Правих един път изследване и беше отрицатено. След това пак се бях притеснила и питах един познат ветеринар за това - та той ми каза : "Ти като малка играла ли си с котки?Ако да, значи няма как да не си си изградила имунитет".Доколкото  знам, ако си се заразил преди да забременееш, не е страшно при последваща бременност.
Аз май също не усещам беб и вече се бях притеснила, но коментара на Мама Санчо ме успокои.

# 441
  • Бургас
Норичка, дано отмине скоро повръщането и главоболието.И моето бебче, не го бях усетила почти два дни, но днес ме потупна по едно време и аз се бях притеснила малко, но пък си казах, няма да става, както аз искам. Mr. Green

# 442
Браво момичета... много се радвам за хубавите новини  Mr. Green
Видяхте ли,видяхте ли как розовия щъркрл променя нещата  hahaha
Мименце много ти благодариме за розовия щъркел  newsm51-дано момичетата да изравнят момчетата Simple Smile
 stork-girl а за килограмите не се косете -ще бъдем розови слоници   261uu
Pival Преди да вземеш най-важното решение според мен ще трябва да направиш аминото колкото и да те е страх  Hug пожелавам ти смелост и кураж и дано всичко да наред и да е било един лош кошмар... Hug

# 443
Много сте изписали ...аз поизостанах,че съм в болница заради грипа - постъпих в сряда и чак в понеделник ще ме изписват  ooooh! Ужасни са тия болници ...ще се връщам да ви чета  Peace
Чудех се, къде си?!Често навестяваш темичката и се усети липсата ти! HugБързо оздравяване!
Канени сме на Антоновден, имам огромно желание да отида, но сила нямам.Главата ме боли, не се чувствам добре, а и трябва да шофирам на връщане.Мисля да предложа на мъжа ми да отидат тримата с децата.Усещам, как не си почивам, а трябва.
Благодаря ти  Hug По-добре съм ,ама така без сериозни лекарства трудно става ...Почивай си ти ,нека мъжете да ходят по гости..Ние после ще наваксваме с празниците  Peace

# 444
  • София
Здравейте и от мен, мили дами Simple Smile Включвам се и аз в юлската групичка!:)

Опитах се изчета голяма част от предишните теми, но дали може да ми споделите къде ходите на ЖК  по здравна каса в София? Аз все още си търся лекар, при който да се регистрирам, иначе засега прегледите ги правя в частен кабинет просто, защото се налага...
Благодаря ви предварително  Hug

# 445
Здравейте,момичета!

Моля тези, които са ползвали възглавница за бременни да споделят дали са доволни и точна каква са използвали!Ако може дайте и някакви линкове.Благодаря предварително!

Мар бела,радвам се за добрите новини!

Стискам палци за всяка от вас ! Hug

# 446
  • Бургас
Здравейте,момичета!

Моля тези, които са ползвали възглавница за бременни да споделят дали са доволни и точна каква са използвали!Ако може дайте и някакви линкове.Благодаря предварително!

Здравейте момичета,
аз преди месец някъде си взех възглавница за кърмене (така я наричат моята). Не е кой знае каква, но за цената си от 21 лв на мен ми върши страхотна работа. Гледах повечето оферти на тези възглавници - ми те ги продават на безбожни цени, затова реших да опитам първо с евтина, а ако има полза да се замисля за по-хубава.Честно казано, на мен ми е много удобна и спя спокойно когато си я сложа под корема и между краката. Незнам дали няма да спамя ако пусна линк към фирмата предлагаща ги, но ако желаеш мога да ти го изпратя на лични.

# 447
  • Пловдив
Добро утро и хубав ден!
mama@cvety,  Hug, май ще правим амнио, защото винаги ще остане съмнение от лошия БХС... В събота на 25-и имам час при д-р Стратиева, ще ни огледа и после може направо да извърши процедурата. Може да ми пуснат системи и да остана един ден в болницата. Чудим се дали и двата теста да пускаме, защото може да има два резултата. Тук ще си платя амнионо, но е по-рисковано да пътувам до София за безплатно такова. Благодаря за стиснатите палци  Hug Hug

Mar_bella, радвам се за хубавите новини.
mini_moni, кога ви изписват?

Аз също не го усещам още. С предишната го усетих в 18 седмица.

# 448
  • гр. Варна
Здравейте и от мен.Излязоха ми всички изследвания по ж.к и са ок.Имахме съмнение за контакт със заразно болен със сина ми и бях се побъркала от притеснение,но излязоха резултатите и сме ок.
За токсоплазмозата-аз имам котка в момента и бях си пуснала изследване в началото на бременноста и сега пак по ж.к.

# 449
Добро утроооооо  Hug
Ех че хубаво слънчице се задавааааа  Simple Smile
pival Най-правилното решение си взела  Hug нищо,че се налага да останеш в болница. Така ще отхвърлиш един път за винаги всички притеснения и ще си бременееш на спокойствие, ако можеш пиши и от болницата да не го мислиш толкова.  Hug
veli1983 Браво за хубавите резултати  Hug Хайде вече от тук та до края на юли месец всички да сме така  baby_neutral
Аз ставам да се обличаме и изчезваме с дребчо към Заимов малко на разходка Wink
Лек и слънчев ден на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт