Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 183
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
момичета как се прави това изследване за тромбофилия,профилактично ли трябва да го пусна или гинеколожката може да  ми назначи  ако поискам
Генетично кръвно изследване не е евтино, със сигурност не може да е по каса! В Надежда го правят за друга клиника/лаборатория не знам, но не е някое супер спец.изследване така че предполагам във всяка лаборатория в която правят генетични можеш да си го направиш!
Тромбофилии изследват в Националната генетична лаб., в Геника също. Аз лично съм правила в Геника. Има няколко възможни панела:основен, по-разширен,  пълен панел и др.. Аз правих основния за 160 лева. Резултата излиза за 10 дни. Ето ти линкче  http://www.genicalab.com/bg/prices.html За жалост не минава по каса.

# 421
pival, защо толкова си се изпошашкала от амниото.Аз доста четох по темата,защото на мен ми предстои по другата седмица.Опасно е ако се прави преди 17 седмица, след това риска  е още по-малък.Аз също гледах това кръвно,което струва около 1000лв, но не виждам смисъл особено от него на този етап, т.к ако не е добър резултата пак трябва да правиш амнио, а все пак чакането си е много изнервящо.Дано при теб всичко е наред и се успокоиш.Каквото е имало да става е станало,сега ако се тревожим само ще навредим на бебо.Аз поне така разсъждавам.А пък съм сигурна,че всичко ще е наред Simple Smile

# 422
  • Варна
leaaa поздравления за оптимизма! Ама много правилно разсъждаваш.  Wink Хайде стискам палци и на теб, и на pival(ако решат да правят амнио) всичко да мине по вода, а резултатите да гарантират едно здраво и прекрасно бебе.  Hug
Mar_Bella страшно, нестрашно права си! Профилактиката е много важна. Аз гледам също и двете да ги правя веднъж годишно. Я кажи ти при кой диагностик ходи? Последно ми гледаха гърдите през май, а сега през февруари(6м. след края на кърменето) трябва пак да отида.. Не че ще са се възстановили гърдите, та те нали пак се подготвят, но мисля да отида.
zvezdi4ka_bs честити сини гащи! Радвам се на добрите резултати!
*Lilac* лоша работа с това неспане. Аз си спя, ама имам да си отспивам. Едва от няколко месеца спя непробудно по цяла нощ.  Mr. Green

Моя преглед мина безпроблемно. Видяхме човека, та като го видях чак забравих всичко..  Laughing уж щях да питам виждат ли се атрибути, ама съвсем за заплеснах. Пуснаха ми и секрет и така. В края на месеца каза, че е идеалното време за втория БХС и ако ще го правя, ще се видим тогава, ако ли не чак на 17.02.

# 423
p
Я да попитам нещо - спомняте ли си ога се правеше фетална ехокардиография?

Между 18 и 20 г.с. - така пише на едно мое изследване (като препоръка)

# 424
Здравейте!
Относно уведомяването на работодателя - аз казах на две колежки и на следващия ден новината се беше разнесла, т.е те ми спестиха този разговор, който, по принцип, би трябвало да е хубав, но аз не се чувствам комфортно да съобщавам новини.
А какво е това уведомлението по КТ, което трябва да се попълва - аз, на този етап, не съм.

И аз искам да се похваля - днес бях на ултразвуково изследване (в 15-та седмица съм) и ми казаха, че бебенцето се развива много добре, огледаха му всичко, като казаха че нещата са наред и че е момиченце. Много съм щастлива, защото хем така си усещах, хем с моя съпруг мислим да я кръстим на майка ми, което винаги ми е било мечта, а той, понеже е  много добър, е съгласен Simple Smile Ако беше момче, щеше да е на баща му. Може би следващото, живот и здраве.

Желая много успех на всички и само положителни резултати от изследванията!

# 425
Много сте изписали ...аз поизостанах,че съм в болница заради грипа - постъпих в сряда и чак в понеделник ще ме изписват  ooooh! Ужасни са тия болници ...ще се връщам да ви чета  Peace

# 426
  • София
момичета как се прави това изследване за тромбофилия,профилактично ли трябва да го пусна или гинеколожката може да  ми назначи  ако поискам
И аз съм ги правила в МД (основните) и в Геника още 6 показателя (тези 6 ми излязоха 330лв). Имат лаборатория в Щерев. Препоръчват ги най-вече при повтарящи се аборти.

# 427
  • София
Много сте изписали ...аз поизостанах,че съм в болница заради грипа - постъпих в сряда и чак в понеделник ще ме изписват  ooooh! Ужасни са тия болници ...ще се връщам да ви чета  Peace
стискам палци да се оправяш бързо Hug как те лекуват, вливат ли ти нещо?

# 428
  • Бургас
Чудех се, къде си?!Често навестяваш темичката и се усети липсата ти! HugБързо оздравяване!
Канени сме на Антоновден, имам огромно желание да отида, но сила нямам.Главата ме боли, не се чувствам добре, а и трябва да шофирам на връщане.Мисля да предложа на мъжа ми да отидат тримата с децата.Усещам, как не си почивам, а трябва.

# 429
Момичета, искам и аз да се присъединя към вас! От София съм, на 32 години, втора бременност, термин 21 юли. Чета ви от самото начало, но исках да понапреднат нещата малко и да се успокоя. Още не съм се регистрирала за ЖК, няма места този месец... нямам и стандартните изследвания на кръв, урина и тн. Надявам се, че не е фатално.
Всички сте чудесни и се надявам да изкараме спокойни и щастливи месеци докато гушнем сладките бебета.
Как няма места за месеца в ЖК? ShockedТи, къде искаш да я провеждаш?

# 430
  • София
miloto73 проблемът сигурно е същият като при мен - и мен не ме искаха в един МЦ, казаха ми че докрая на месеца не могат да ме приемат, така че направих опит и се записах на ЖК при друг доктор за понеделник. във въпросният МЦ за който ви писах, ми обясниха, че нямат още бюджет от касата което е =на обяснението за липса на места вероятно Rolling Eyes

# 431
miloto73 проблемът сигурно е същият като при мен - и мен не ме искаха в един МЦ, казаха ми че докрая на месеца не могат да ме приемат, така че направих опит и се записах на ЖК при друг доктор за понеделник. във въпросният МЦ за който ви писах, ми обясниха, че нямат още бюджет от касата което е =на обяснението за липса на места вероятно Rolling Eyes
    Simple Smileразбрах...Защото навсякъде се тръби, че в България супер демографски срив, пък то....не само в детските градини-няма места, ами и в ЖК чак.... newsm78, но пак било въпрос на пари....Платеното не е чак толкова скъпо, за сведение...( само давам информация, не споря....)

# 432
  • Варна
Връщам се от преглед при моята си лекарка на частно, тъй като както вече казах, не съм доволна от лекаря и прегледите по ЖК. Чак ме е яд, че съм се колебала да отида. Прегледът протече по коренно различен начин. Най-накрая си видях бебето, досега никой лекар не беше благоволил да ми го покаже. Развива се отлично - има си стомах, гръбнак и забравих още какво. Мърда си вътре. Има добър пулс - 141 удара.
Ииии най-важното... Изглежда, че промяната на първата страничка дава резултати. Моето момченце от 12-та седмица вече е момиченце  Mr. Green.. Много се зарадвах, защото точно такова исках, но ММ май остана разочарован. Вика, аз вече го бях записал във футболния отбор   Joy То и аз го бях записала на карате и плуване.. Бях свикнала с мисълта. Ще видим следващия път какво ще кажат, да не стане пак момче.

Ще си направя изследването за токсоплазмоза, защото през лятото имах за 2 месеца котка и постоянно я пипах. Според лекарката вече е малко късно, но все пак ако недай си боже излезе нещо, все още има какво да се направи. Моя от жк изобщо нищо не ми каза, не ме е питал дали имам животно вкъщи, нищо. Добре, че са форумите да се образова човек.

MiRa^, ходя при д-р Янчева в Майчин дом. Тя е шеф на "Образна диагностика" в Онкологията.

# 433
  • София
....Платеното не е чак толкова скъпо, за сведение...( само давам информация, не споря....)
съгласна съм, моята лекарка също работи "платено", но ми трябва и ЖК - за болнични и другите стандартни изследвания. при мояа си ходя на 2-3 седмици на ехограф, може и по-често ако имам притеснения, останалите УЗ изследвания от типа на ФМ тъй или инак са платени, така че напълно разбирам и подкрепям мнението ти, но съм и здравно-осигурена и искам да си получа полагащите ми се затова болнични. Sunglasses
Mar_bella   честити розови гащи  Mr. Green Heart Eyes

# 434
Здравейте, момичета,
искам да попитам някоя от вас, която пие Магнерот, дали отпреди си има песъчинки/камъни в бъбреците, защото на мен доки ми го предписа, а после в листовката прочетох, че не трябва да се приема при бъбречно-каменна болест, което май е това. Аз преди години съм правила бъбречна криза и ми установиха песъчинки..

Общи условия

Активация на акаунт