Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 242
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
ТоНи_, Искам само да ти вметна, че аз с първата бременност бях смъкнала хемоглобина много и рязко. Госпожицата ми е точила много здраво, докато е в мене Simple Smile)). По принцип съм анемична, но не бях падала под 110, а с бременността падна и до 95. Мога да ти кажа, че съм пила какво ли не, но ефект има само от храна. Яж черен дроб, зрял боб, спанак, магданоз, сушени плодове, бадеми, лешници, овесени ядки, ШОКОЛАД Simple Smile яйчен жълтък и др. но най-много има в агнешкия черен дроб! Всичко е в храненето!
Понеже и на мен ми е притеснено сега дали пак няма да ми се случи и гледам, че всичко е горе долу наред 119. НО много внимавам какво ям...
Успех! Леко бременеене!  bouquet

dona_78 Кумицата ми беше с миома по време на бременност. Роди си живо и здраво мъжле и сега е два пъти колкото нея... Simple Smile Споко! Медицината е толкова напред. Мисли позитивно!  bouquet

# 256
meggle: Веднъж ми е дала за 1вите 2 прегледа.
Сега ще  ми даде ден преди посещението ми при новия доки.

Направленията са различни, доколкото знам. Първото е преглед и за потвърждаване на бременността, а второто се води тип 9 и е за записване в ЖК.

# 257
  • София
Дона_78, аз също съм с миома, която е с размери 6 на 4 см. Това май не е малко, а и се очаква да расте тепърва, но докторите казаха - това ти е последна грижа сега, най-важно е да износиш и родиш бебето. Хубавото в моя случай било, че миомата е от другата страна на бебето, не ткъм плацентата и така не пречела на бебето да се храни пълноценно. При теб как е разположението, размерите, казаха ли ти? Никой не ми спомена, че секциото е задължително, но аз попрочетох тук-там и разбрах, че всичко зависи от това как ще се развие миомата и най-вече къде се намира. Ако е някъде по пътя не бебето, разбира се няма как да родим нормално, но ако не пречи, доколкото разбрах възможно е и нормално раждане. Като ходя на 4Д МФ ще питам д-р Марков. Той е доста голям специалист и ще видим той какво ще каже.  Между другото, не ти препоръчвам да четеш из нета. Има всякакви ужасии и аз лично си забраних вече и реших да съм спокойна и да чакам да видя развитието, вместо да чета само разни лоши неща и цяла бременност да се притеснявам Peace Hug

За Дуфатсона - аз го пих 3 седмици заради отлепването на плацентата, като последната седмица го намалявах постепенно - от 3*2, на 2*2 + 1, после 1*2 +1 + 1, после 3*1 и т.н. Това е хормон и тя ми обясни, че не е хубаво рязко да се спира, защото може пак да прокървя. За това препоръчвам да попитате лекарите си дали не трябва да се спре постепенно като при мен.

# 258
  • София
добро утро, момичета, добре че ставам рано да изчета какво сте изписали  Laughing
аз за пореден ден ще пропусна опита за записване на ЖК заради нещо друго, след час малко тръгваме да записваме малкия в едно училище и се замислих колко бързо минава времето...кога беше малко бебче, кога тръгнахме да го записваме за градина, а сега и за у-ще... цяла нощ се въртях, много се вълнувам, надявам се да успеем. Praynig
GG BG искай си просто направление за ЖК, не за АГ, ако не се водиш никъде (и аз съм така все още, ходя си отделно при следящата ме лекарка, но тя не работи с касата).
meggle това с интернета много крайно бре, на нас само определени сайтове са ни отрязани Laughing

# 259
 Hug HugЛЛ много добре знае,че съм бременна.
Обясни ми,че такси примерно(поне при нея) не трябва да плащам.Тя е много компетентна и и имам доверие.Въпроса е,че несъзнатвлно излъгах новия ми доки.Чудя се дали това ще е проблем.

А отностно дечицата... леле,искам 3поне хахаха стига да мога да си го позволя.
Много ви се радвам. Hug

# 260
  • Пловдив
*Lilac*, честити сини гащи. Да са ти живи и здрави момчетата, много да се гордееш с тях.

# 261
  • Бургас
*Lilac*, честити сини гащи. Да са ти живи и здрави момчетата, много да се гордееш с тях.

pival, благодаря ти!Много се вълнувам, определено.Трудно забременях с третото дете, много желано и мечтано от мен.Вярвах,  че един ден ще се случи.
Стискам ти палци, всичко ще е наред!

# 262
*Lilac*, това се казва МЪЖКА МАЙКА  Mr. Green Честито! Искаш ли да отбележа на 1 страничка пола?

# 263
GG BG, според мен трябва да кажеш възможно най-бързо на док, че реално не ти е регистрирана бременността, за да може да ти пусне изследвания - микробиология, цитонамазка, кръв и ако има нещо в резултатите да може да се реагира. Аз се записах на ЖК в 9 гс, когато ми беше и първи преглед и док ми пусна изследвания. Резултатите му занесох на следващия преглед, т.е. 12 г.с и имаше неща за предписване. Така че недей губи дпълнително време щом никакви изследвания не са ти правени

# 264
  • Бургас
*Lilac*, това се казва МЪЖКА МАЙКА  Mr. Green Честито! Искаш ли да отбележа на 1 страничка пола?
Мимето14, моля те, сложи ми едно синьо щъркелче, да си го нося с гордост!

# 265
ДОБРО УТРО МОМИЧЕТА ...
*Lilac* честито трето мъжле вкъщи
GG BG според мен трябва да кажеш на доктора че не си регистрирана като бременна и той  да те регистрира и да ти следи всичко .

# 266
Малко смях  rotfImao rotfImbo

# 267
  • Бургас
Добро утро,
  Не пиша много често,защото няма какво да споделя, но ви чета и следя с интерес. Два дена не се чувствах много добре заради хремата и сега се опитвам да изчета всичко, което сте писали.
  Прегледа ми е на 27.01 и незнам как ще издържа до тогава. От тази настинка не усещам никои от симптомите, който преди това ме успокояваха, че бебчо е добре и си вкарвам в главата разни мисли. Другата седмица с ММ се гласим да отидем на почивка на планина (с намерение за ски  Laughing ), но като гледам какво пролетно време  беше навън тези дни, май някои хора ще си почиват активно без да карат ски. Аз и без това отивам само на планински въздух и разходки  photo
*Lilac*, честито. Да са ти живи и здрави момчетата, много да те радват.
 и аз очаквам на следващият преглед да потвърдят вече със сигурност пола.

# 268
GG BG, до 13г.с трябва да направиш  ехографски скрининг и биохимичен скрининг, след това от 15-19г.с трябва да направиш фетална морфология и ако докторите преценят да повториш БХС.Доста има писано за БХС по назад в темата, може да се върнеш и да прочетеш.Аз общо взето се убедих за себе си,че този БХС е менте Simple Smile Аз също все още не съм се записала на ЖК и други изследвания не съм правила, така както е тръгнало ще се запиша след 18г.с седмица

# 269
  • Сандански
Добро утро и от мен Wink
*Lilac* честито ти още едно момченце. Да ти са живи и здраве момчетата.
На мен също ми излязоха резултатите от скрининга 1:1000, лекарят каза че са добри и че няма да правим повече скрининг, само в 20г.с. ФМ.
Стискам палци и се моля, за всички мами с лоши резултати колкото се може по-бързо всичко да се оправи и да се наслаждават на бремоността си  Praynig

Хубав и успешен ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт