Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за грижа за кожата и овлажняване по време на бременност?
Какви са вредните навици, които трябва да избягваме по време на бременност?
Какви са препоръките за избор на сутиен по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за грижа за кожата и овлажняване по време на бременност?
По време на бременност е важно да изберете подходящ овлажнител, за да поддържате кожата мека и хидратирана. Някои майчета препоръчват продукти като Eucerin, Mustela или Palmolive, тъй като те помагат за поддържане на липидния и водния баланс на кожата. Освен това някои предпочитат естествени овлажнители като кокосово масло, какаовo масло, масло от шипка или масло с тигрова трева. Важно е да се отбележи, че въпреки овлажняването, рискът от стрии до голяма степен зависи от типa кожа и генетика. По време на бременност е важно да поддържате кожата хидратирана, особено през 7-9 месец и след раждането, за да предотвратите стрии. Препоръчително е да използвате масла като масло от Икар, Мустела или олио HIPP. Освен това хидратиращите кремове могат да помогнат при сърбеж и опъване на кожата.
-
Какви са вредните навици, които трябва да избягваме по време на бременност?
По време на бременност е важно да се избягват вредни навици като пушене, консумация на алкохол и прекомерна консумация на кофеин. Някои майки спират пушенето и намаляват консумацията на кафе, докато други избират да ограничат приема на алкохол. Важно е да се консултирате с лекар относно всяко решение.
-
Какви са препоръките за избор на сутиен по време на бременност?
При избора на сутиен по време на бременност е важно да вземете предвид индивидуалните предпочитания и комфорт. Някои майки предпочитат сутиени без банли, докато други смятат, че банлите не са проблем, ако сутиенът пасва правилно. От съществено значение е да изберете сутиен, който осигурява подходяща опора и комфорт.
-
Какви са препоръките за запушен нос и сух въздух?
-
Какви са препоръчителните упражнения на Кегел по време на бременност?
ах колко ги обичаме тези покупки...
Между другото тогава правих тест за анти тела и за варицела едновременно и ми излезе че хем имам анти тела хем нося и вируса. Много странно,но факт в 3 различни лаборатории-3 еднакви резултата всички доктори се пулеха и не вярваха на очите си. В крайна сметка се оказа че съм една от 1/10 000 бременни жени който повтарят варицела,заради отслабнала имунна система

Мислим си едно, а става друго. Аз не планирах първият път, т.е. имах си някакъв план, но, ако бебето имаше силни колики примерно, или беше ревливо, наистина надали щяхме да успеем да го научим да си спи самичък. Много се надявам да имам още едно спокойно бебе, както вика свеки "Аз такива мога по 5 наведнъж да гледам" ..
Не съм сигурна къде и как може, аз съм малко куца в това отношение, но ще питам ММ. Може пък да знае.
Най-накрая ви изчетох. Нямаше ме няколко дни и вие сте писали,писали