Отговори
# 600
  • София
nadia, след какви резултати стигна до конизация?

Аз вече тотално изперквам...Това време не минава. Откакто взеха биопсията минаха 5 дни, а аз имам чувството, че са минали 20. Това чакане ще ме довърши!

# 601
  • София, България
Здравейте,не ме осъждайте знам,че е страшно безотговорно от моя страна,но съм била на гинеколог само веднъж в живота си и то беше,когато ми дадоха диагнозата "Кухо яйце".Аз съм на 24 и мисля,че трябва да обърна по-голямо внимание на себе си и бих искала да ми кажете евентуално кога точно е удачно да се ходи на гинеколог,какви изследвания да искам да се направят,тъй като аз съм чувала само за цитонамазка.Спрях се на доктор в Токуда понеже е в моя квартал и видях доста добри отзиви за него и по други форуми.Единствено искам да ме просветите за изследванията,които да искам да си направя и евентуално колко време след цикъл е най-добре да се посети.Извинявам се за дългото писание,но аз съм си словоохотлива.
Tisi, по всяко време може да се ходи на гинеколог. Искай задължително лекарят да ти вземе цитонамазка и да те прегледа с колпоскоп за изменения по МШ.

Много благодаря,че все пак получих отговор,благодаря,за което Simple Smile

# 602
nadia, след какви резултати стигна до конизация?

Аз вече тотално изперквам...Това време не минава. Откакто взеха биопсията минаха 5 дни, а аз имам чувството, че са минали 20. Това чакане ще ме довърши!

Резултатите от цитологичният анализ - PAP III A , CIN 1 и  HPV/ лека дисплазия/. След това правих биопсия и излезе предракови клетки .     Преди тези изследвания правих  и за хламидия , уреаплазми и милоплазми - бяха отрицателни. След биопсията правих и колопоскопия . При мен конизацията беше задължителна , защото имах участък на шийката на матката с атипични предракови клетки. Моят резултат от биопсията излезе за 3 дена, но  ги правих през седмицата, а ти ако си ги дала в петък - събота и неделя почиват -   предполагам , че ще са готови утре или в четвъртък. Знам какъв ужас е да чакаш . Стискам палци да са добри.

# 603

Момиче, стига изперква бе, нищо не ти се е случило още, група 2б и даже още нямаш биопсия, ти вече за скалпелна конизация си се настроила. Дишай Simple Smile

# 604
  • София
Nadia, на мен ми казаха началото на април да звънна...
Dream, сигурно си права. Обаче знаеш, че страхът е лош съветник. Притесних се заради колпоскопските изменения, а и заради това, че Станков направо поиска биопсия. А тук четох и за други случаи, при които с резултат 2б биопсията излиза ЦИН 3.  Confused

# 605
Така се получи при мен, ПАП 2 и ЦИН 3 Sad.
Весе, много време тази биопсия, моята излезе след два работни дена. Но не се филмирай предварително, преди да са ясни резултатите...стискам палци.

# 606
  • София
Ми така ми казаха. Предполагам знаят за колко излиза. И да звъня по-рано само ще се изнервям повече.

# 607
Ама има и много случаи с ПАП 2б, но без ЦИН изобщо, тях що не си чела Simple Smile Не се тревожи чак толкова, знам колко е гадно, ама...всъщност ако са минали 5 дена що не звъннеш да питаш направо? Може пък да е готов вече.

Между другото дори с ЦИН 3, ще те оправят с една конизация и ще си като нова, споко.

# 608
  • София
Да, вероятно прекалено се притеснявам, но всички тук знаете, че няма как иначе да е. Страх ме е от най-лошото...
Решила съм в понеделник да звъня. Понеже Станков ми каза че ставала по правило за 10 работни дни, но да звънна по-рано.

# 609
Колко работни дни са минали досега? Според мен звънни, ако са готови по-рано, може да си спестиш няколко дена нерви.

Бе как най-лошото, моля ти се, при ПАП 2б най-лошото, луда ли си? Спокойно. Hug

# 610
  • София
АМи не знам дали петък се брои. Взеха ми е в петък в 11. Значи малко - 2-3-4.

Май полудявам наистина.

# 611
Аз бях с Ка ин ситу, пък още мърдам Hug

# 612
  • София
Да, четох, но си била само с 3а група. А 2б не е толкова далеч...Заради колпоскопските изменения повече се притеснявам отколкото заради цитото.

# 613
Само с 3а! Ама имах адски много колпоскопски изменения, взеха ми биопсия от 4 места и цялата шийка беше бяла. Просто е рано да се вкарваш във филми, разсейвай се с нещо Simple Smile

# 614
  • София
На мен от две. Имаше бели участъци. Мозайка го нарече той...
Права си, на теория го знам, просто ми е трудно да не се тревожа...

Общи условия

Активация на акаунт