Отговори
# 555
И аз това се чудя...Колко жени с втора група правят колпоскопия?
Аз!

Една плевенска фръцла искаше да ме гори  Laughing и аз цоп! при онкогинеколог  Mr. Green

# 556
  • София
Ами една от малкото си. Аз досега никога не съм ходила.
А това чакане ще ме довършииии!   Cry

# 557
  • в Низината
Veseto*, толкова добре знам как се чувстваш...Опитай се да се, доколкото можеш, да бъдеш спокойна, докато стане биопсията. Знам, че звучи тъпо, но нямаш друг избор.

ina80, доколкото разбрах, горе-долу по едно и също време си правила цитонамазки, т.е няма месеци разстояние между тях, пък се оказват със съвсем различни резултати..Пожелавам ти успех! След конизацията всичко ще бъде наред!

На мен ми е много притеснено. Просто ей така го споделям...

# 558
Ами една от малкото си. Аз досега никога не съм ходила.
 Cry
Ами, аз прекъснах бременност в частна клиника в Плевен. Бях контактна на рубеола и морбили, бях пила и кофи с антибиотици и антипиретици заради бартолинит, а се усъмних за бременност, защото поддържах температура, а вече мястото беше спокойно. Пък *бях* и със СПКЯ, та изобщо не очаквах бременност.. както и да е.
След процедурата /устно, естествено, даже и епикриза не ми издадоха/ гинеколожката ме уведоми, че имам *раничка*, да отида след един месец за цитонамазка и после ще я гори със Солкожин. Питах да правя ли ДНК типизация- за мое успокоение само. Плюх й на опита и квалификацията, казах си, че ще си живея живота и есента си занесох седалището при проф. Томов. Дума не отворих за аборта и раничката, исках преглед с цитонамазка, ехография и колпоскопия. На колпо-то излезе, че имам ектопия и че е физиологична.

# 559
  • София
Каква е тази ектопия...Не съм много наясно.
Наистина нямам друг избор освен да чакам. Кое е най-лошото, което може да се окаже с цито 2б?

# 560
Каква е тази ектопия...Не съм много наясно.
Под действието на естрогените излиза цилиндричен епител върху шийката, където принципно трябва да е многослоен плосък невроговяващ.

# 561
  • София
И това се вижда на колпоскопа като изменение ли?

# 562
На колпоскопа се вижда след туширане с оцетна киселина, че няма изменения, които да налагат по-нататъшна терапия.
Иначе гинеколожката, която прави интерупциото, е видяла *раничката* и с просто око. И щеше да си я изгори ей така /пък на парите за процедурата- майната им/.

# 563
За пореден път се убеждавам, че има лекари без капчица морал, безочливи същества, на които се предполага, че трябва да имаме доверие.Надявам се нито една от нас да не попада повече на такива.
Veseto, знам че чакането за резултат е най-притеснително, но наистина така или иначе друго не ти остава, освен да чакаш. Предполагам няма да е лош резултата, щом си 2-ра група. Не вярвам толкова често да стават такива разминавания като при мен, иначе какъв е смисълът от цитонамазката...Аз от както съм родила съм все 2-ра група.
Ina80, в сряда ще ти е конизацията, ако не се лъжа, ще видиш че самата операция не е нищо особено, даже по-скоро бих го нарекла манипулация. Абсолютно нищо не се усеща, един час след операцията бях гладна и жадна Simple Smile. Така че ще стискам палци в сряда, ще се убедиш сама, че всичко ще е наред.

# 564
  • София
А при теб как решиха да правят колпоскопия и биопсия при пап 2?

# 565
  • София, България
Здравейте,не ме осъждайте знам,че е страшно безотговорно от моя страна,но съм била на гинеколог само веднъж в живота си и то беше,когато ми дадоха диагнозата "Кухо яйце".Аз съм на 24 и мисля,че трябва да обърна по-голямо внимание на себе си и бих искала да ми кажете евентуално кога точно е удачно да се ходи на гинеколог,какви изследвания да искам да се направят,тъй като аз съм чувала само за цитонамазка.Спрях се на доктор в Токуда понеже е в моя квартал и видях доста добри отзиви за него и по други форуми.Единствено искам да ме просветите за изследванията,които да искам да си направя и евентуално колко време след цикъл е най-добре да се посети.Извинявам се за дългото писание,но аз съм си словоохотлива.

# 566
Veseto, на резултата от цитонамазката пишеше, че имам повишени левкоцити, и за това АГ предложи да ме прати, за всеки случай на колпоскопия. Там се видя раничката и естествено ми беше взета тъкан за биопсия.

# 567
За пореден път се убеждавам, че има лекари без капчица морал, безочливи същества, на които се предполага, че трябва да имаме доверие.Надявам се нито една от нас да не попада повече на такива.
Гери, мила, заради мнимата ми поликистоза Горчев искаше да ме оперира /умишлено нито слагам проф пред името му, нито д-р, понеже за мен е чисто и просто търгаш/. Тогава бях студентка втори курс и нито имах желание, нито възможности да забременявам. Обаче човекът беше решил, че трябва да кихна два бона в клиниката.

# 568
Искам да питам,кой е най-сигурния тест за ЧПВ? От това което прочетох останах с убеждението,че се пуска HC2 ДНК тест за наличието на вируса,който тест показва има или не заразяване с вируса. ако има индикации тогава се прави типизиране за установяване. Правилно ли съм разбрала. Ходих при 2 гинеколози и те не знаят по какъв начин да ми вземат материал за този тест. Първият гинеколог ми взе с обикновен тампон ,който се оказа че така не може да се направи ДНК теста и тогава пуснах направо типизиране за високорисковите. Сега искам да видя да няма пък ниско рискови и за това да излиза проблем. Обяснявам на втория гинеколог,че се взима с четка в специален контейнер,останах с убеждението че се взима като за течно-базираната цитонамазка. Той ми казва не може само да ти пусна тест за ЧПВ,трябва да е с цитонамазка. Обърках се много и нищо не пуснах. В Геника ,кой точно тест е HC2,там не видях такъв тест. Моля да ми обясните в какъв контейнер се взима материала и кой прави този тест?

# 569
Гери, мила, заради мнимата ми поликистоза Горчев искаше да ме оперира /умишлено нито слагам проф пред името му, нито д-р, понеже за мен е чисто и просто търгаш/. Тогава бях студентка втори курс и нито имах желание, нито възможности да забременявам. Обаче човекът беше решил, че трябва да кихна два бона в клиниката.
Инат до откат, съжалявам че си попаднала на такива доктори. Яд ме е, че злоупотребяват със страха на хората, за да си напълнят джоба. И така, ние сме принудени или да повярваме, или да търсим второ мнение, понякога и трето...За съжаление не можем да променим нищо.

Общи условия

Активация на акаунт